DERSKONUM.COM

8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI SAYFA 79-80

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI 2017-2018,8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI 2017-2018, 8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI, 8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI SAYFA, 8.SINIF ÖĞÜN YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI 

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları 2017-2018


KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA
39. Aşağıdaki işlemlerden hangilerinin sonucu bir tam sayıdır?
 
I. 5√2 - √50 --> 5 √2} -5 √2} = 0 --> Tam sayıdır.
II. 4√3 + √48 --> 4 √3} + 4 √3} = 8 √3} --> Tam sayı değildir.
III. 6√2.3√3 --> 18 √6} --> Tam sayı değildir.
IV. 8√12:4√3 --> 16√3} / 4√3} } = 4 --> Tam sayıdır.
 
A) I ve II
B) II ve III
C) I ve III
D) I ve IV
 
Çözüm -->
Cevap D seçeneğidir.
 
40. √2 + √3 - √5 = a olduğuna göre √4 + √6 - √10 ifadesinin a türünden değeri nedir?
A) a
B) √2a
C) √3a
D) 2a
 
Çözüm -->
√2 + √3 - √5 = a
√2. (√2 + √3 - √5)= √2a  
√4 + √6 - √10 = √2a
 
41. x ve y rasyonel sayılar olmak üzere, √50 – 4√8 + √3 – √27 = x√2 – y√3 eşitliğine göre x + y toplamı için aşağıdakilerden kaçı doğrudur?
 
I. İki basamaklı bir sayıdır.
II. Pozitif bir tam sayıdır.
III. 5 ile tam bölünür.
IV. x negatif, y pozitif bir tam sayıdır.
 
A) 0
B) 1
C) 2
D) 3
 
Çözüm -->
Bilinmeyen sayıların bulunduğu bölüm en sade şekildedir. Bilinen sayıların bulunduğu bölümü de en sade halinde yazalım;
5 √2 -8 √2 + √3 - 3 √3 = x √2 - y √3 
-3 √2 - 2 √3 =x √2 - y √3
x= -3 , y=2
x+ y = -3 + 2 = -1
Yalnızca IV numaralı yönerge doğrudur.
Cevap B seçeneğidir.
 
42. √9 + √81 - √25 işleminin sonucu kaçtır?
A) 7
B) 9
C) 12
D) 17
 
Çözüm -->
3 + 9 - 5 = 7
Cevap A seçeneğidir.
 
43. (2√3.√2 +4√6)/(4√3).√3.x işleminde x yerine hangisi gelirse sonuç bir tam sayı olur?
 
A) √6
B) 3√2
C) 6
D) 5√2
 
Çözüm -->
(2 √6 + 4 √6 ) / 4.3 = 6√6 / 12 = √6 / 2. x
Yıldız ile işaretli yere √6 ifadesi gelecek olursa; sonuç 2 olacaktır.
Cevap A seçeneğidir.
 
44. (√32.√128)/(√27.√48) işleminin sonucu kaçtır?
 
Çözüm -->
(4√2 . 8√2) / 3√3 . 4√3 = 32.2 / 12.3 = 64 / 36 = 16 / 9
 
45. 6√10/2√5.x işleminde x yerine aşağıdakilerden hangisi gelirse sonucu 2 olur?
A) 1/3
B) √2/3
C) √2/5
D) 2/5
 
Çözüm -->
6√10 / 2 √5 . √2 / 3 = 2
Cevap B seçeneğidir.
 
46. Aşağıdaki sayıların kareköklerini hesaplayınız.
a) 6,76
b) 0,49
c) 6,25
ç) 1,44
 
Çözüm -->
a) √676/100 =26/10 = 2,6
b) √49/100 =7/10 = 0,7
c) √625/100 =25/10 = 2,5
ç) √144/100 =12/10 = 1,2
 
47. (√0,16 - √0,04 + √1,69 ).20 işleminin sonucu kaçtır?
 
Çözüm -->
(4/10 -2/10 +13/10 ).20 = 30
Cevap 30 olacaktır.
 
48. işleminin sonucu kaçtır?
A) 2
B) 3
C) 6
D) 4
 
Çözüm -->
= √13+ √6+ √3+ √36
= √13+ √6+ √3+6
= √13+ √6+3
= √13+3}
= 4
Cevap D seçeneğidir.
 
49. √8.√2.x/3√2 = 4/3 olduğuna göre x yerine hangi sayı gelmelidir?
 
Çözüm -->
4. x/3 √2 =4/3
x = √2 olacaktır.
 
50. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
 
(Y) Gerçek sayılar G ile gösterilir. --> R
(D) Gerçek sayılar sayı doğrusunu tam olarak doldurur.
(Y) İrrasyonel sayılar aynı zamanda rasyonel sayıdır.
(Y) π sayısı, rasyonel bir sayıdır. --> Irrasyoneldir.
Kaynak: 2017-2018 8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 Sayfa 1. Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları


8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ,41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250'nin cevapları aşağıdadır.

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI SAYFA 79-80"

Back To Top -->