sponsorlu reklam Admatic -sponsor

GÜNEŞ YANIĞI NASIL GEÇER,EVDE DOĞAL TEDAVİ ÖNERİLERİ

GÜNEŞ YANIĞI NASIL GEÇER, GÜNEŞ YANIĞI NASIL GEÇER BİTKİSEL, GÜNEŞ YANIĞI TEDAVİSİ, GÜNEŞ YANIĞI DOĞAL TEDAVİ, 

Güneş Yanıkları İçin Doğal Yöntemler

Yoğurt: İçeriğinde pek çok krem ve bakım ürününde yer almakta olan pantotenik asit bulundurmakta olan yoğurt; güneş yanıklarının tedavisinde etkin sonuçlar verebilmektedir. Güneş yanıklarında en önemli ihtiyaçlardan biri olan nemlendirme; yoğurt sayesinde sağlanabilinmektedir. Kullanacağınız yoğurdun soğuk olması daha iyi sonuç alınması açısından avantaj sağlayacaktır.
Çay: 4 adet sallama çayı 500ml. kaynatılmış suya atın ve 30-45 dakika kadar soğumasını bekleyin. Ardından yumuşak bir kumaşı ya da pamuk rulosunu bu suya batırın ve yanık olan bölgenize uygulayın. Gece yatmadan uygularsanız sabaha kadar derinizde kalır ve çok daha verimli sonuç verir.
Güneş Yanığı Tedavisinde Uyarılar
  • Güneş yanığı beraberinde; baş dönmesi, bulantı, aşırı terleme ve ağız kuruluğu gözleniyorsa hiçbir krem, ilaç ya da doğal yöntem uygulanmadan doktora başvurulmalıdır.
  • Güneş yanığının gözlenmekte olduğu bölgede ileriki evrelerde oluşum gösterebilen kabarcıkları patlatmaktan kesinlikle kaçının. Elinizi ne kadar yıkarsanız yıkayın havanın içindeki toz dahi elinizde bakteri ve mikrop oluşumuna neden olacaktır. Oluşan kabarcıkları kaşımanız ve patlatmanız bu sırada enfeksiyon oluşumuna sebebiyet verecektir.
  • Dar ve tahrişe sebebiyet verebilecek olan kumaşlardan üretilmiş olan kıyafetleri giymekten kesinlikle kaçının.
  • Duş ve banyo sırasında ilk günlerde yanık olan bölgeye duş jeli yada şampuan gibi kimyasal ürünlerin temas etmesini önleyin.
  • Sirke, vazelin, kolonya ve limon gibi ürünleri kesinlikle güneş yanıklarında kullanmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk