sponsorlu reklam Admatic -sponsor

LİSEDE NASIL BAŞARILI OLUNUR

LİSEDE NASIL BAŞARILI OLUNUR, LİSEDE BAŞARILI OLMAK, LİSEDE BAŞARILI OLMANIN YOLLARI, ORTAÖĞRETİMDE BAŞARILI OLMAK,


Merhaba Arkadaşlar .  Nasıl başarılı olunacağını az çok Biliyorum , paylaşmak İstedim . Uygulayınca notlarda yükselme olduğunu Biliyorum , Şahsen uyguladım

1.Kural : Dersi Derste dinleyin

Bu kural En önemlisi . Bazı arkadaşlar ' Evde çalışırım ' Diye kendini avutmasın . Derste anlamadıgını evde 40 Kerede çalışsan anlayamazsınız . Dersi dinleyebileceğiniz , Mümkünse ön sıralarda ve tek oturunuz . Anlamadıgınız yerleri anında sorma şansınız var , Evde bu yok . Zaten eve gelince Pc Felan derken pek çalışacağımızı sanmıyorum . Dersi derste konuşmadan , Tam konsantreyle dinleyince Kafanızda MUTLAKA Bir şeyler kalıyor .

2 : Anlamadığınız yerleri Sorun

Öğretmenleriniz hep der ' Anlamadıgınız yerleri sorun ' Diye . Sakın ola çekinmeyin . Emin olun ki sizin gibi anlamayan bir çok kişide sizin sayenizde Anlayacak . Sormaktan çekinmeyin , Anlamadıysanız birdaha birdaha sorun . Bu zaten size ekstra puan kazandırır , öğretmeninizin gözünde iyi bir intiba bırakmış olursunuz , sözlü notunuz yüskselir .

3 : İşaret Koyma

Derste Öğretmenler konuyu anlatırken Çoğu zaman söyler ' Bu yazılıda Çıkar ' Diye. Söylediği anda Oraya bir yıldız Koyun . Yazılı zamanı geldiğinde kafanızı çoğu gereksiz bilgiyle doldurmak yerine ( Gereksiz bilgi derken yazılıda çıkmayacak olan bilgiler ) Bu yerlere daha sıkı çalışın . Tekrar tekrar örnekler çözün . Bu önemli bir nokta .

4 : Defter Tutma

İşin en önemli kısmı bu arkadaşlar . Eğer defter tutmazsanız Kitaptaki anlatımla pek birşey anlayamazsınız , defter daha Gerekli ve net bilgiler içerir . Hocalar en kısa yoldan , net anlatır. Kitapta işin ayrıntısı kafa karıştırır . Yazmaktan Üşenmeyin , Yazın .

5 : Soru götürme

Ben Üniversite felan değil , Sınıfı geçiyim yeter diyorsanız Öğretmenlere bol bol soru götürün . Ben bunu anlamadım vs gibisinden sorular . Hem öğretmenlerin gözünde iyi intiba bırakırsınız , hemde O Soruyu anlamaya şansınız olur .

6 : Yazılıdan Önce

Yazılıdan 2 Gün önce yazılıya çalışmak yazılıda başarılı olmanızı kolaylaştıracaktır . Benim size tavsiyem Bir kağıt alın yanınıza , O Yıldızlı yerleri tekrar o kağıda yazın . Defterde yazıyo nasıl olsa niye yazayım ? Demeyin . Tekrar yazınca tekrar etmiş olursunuz ve daha akılda kalıcı olur . O Yazdıklarınızı gece yatmadan önce tekrar tekrar okuyun , ezber yapın .

7 : Tekrar edin

Eve gelince o günkü işlediğiniz dersleri Sadece 1 saat tekrar etseniz bile aklınızda kalır , yazılıya çalışmanıza gerek bile kalmaz .

8-Kesinlikle çok fazla çalışma kağıtları çözme .. google çalışma kağıtları yazın aratın.. Bir de test çözmeeeee

Arkadaşlar eğer bunları yaparsanız gerçekten derslerde yükselme oldugunu göreceksiniz .



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk