DERSKONUM.COM


AŞIK EDEBİYATI ŞAİRLERİ TEST SORULARI VE CEVAPLARI

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

AŞIK TARZI HALK EDEBİYATI ŞAİRLERİ TEST SORULARI VE CEVAPLARI, TEST, AŞIK HALK EDEBİYATI ŞAİRLERİ TEST, AŞIK EDEBİYATI ÇALIŞMA KAĞITLARI, HALK EDEBİYATI TEST, AŞIK EDEBİYATI ŞAİRLERİ, 

AŞIK TARZI HALK EDEBİYATI ŞAİRLERİ TEST SORULARI VE CEVAPLARI
 Aşağıdaki çoktan seçmeli  soruları cevaplayınız!
1) Aşağıdakilerden hangisi Aşık edebiyatı şairlerinden değildir?
A) Ruhsati                          B) Bayburtlu Zihni              C) Hacı Bektaş Veli
                   D) Aşık Ömer                              E) Erzurumlu Emrah

2)Aşağıdakilerden hangisi Aşık tarzı halk edebiyatı şairirdir ?
A) Yunus Emre                 B) kaygusuz Abdal                C) Pir Sultan Abdal
                       D) Dadaloğlu                   E) Mevlana Celaleddin Rumi 
3)Aşağıdakilerden hangisi 17. yüzyıl aşık edebiyatı şairlerinden birisi değildir?
A) Karacaoğlan            B) Aşık Ömer                    C) Kuloğlu
                       D) Köroğlu                    E) Ercişli Emrah
4) Aşağıdakilerden  hangisi 18. yüzyıl aşık edebiyatı şairlerinden biridir?
   A) Karacaoğlan                      B) Köroğlu                 C) Gevheri
                           D) Aşık Veysel                    E) Dertli
5) 19.yüzyıl Aşık edebiyatı şairlerinden hangisi divan şiirinden etkilenmemiştir?
     A) Dertli                 B) Erzurumlu Emrah           C) Ruhsati
                 D) Dadaloğlu                                E) Seyrani
6) Genç Osman Destanı hangi şaire aittir ?
A) Kayıkçı Kul Mustafa            B) Dertli                   C) Ruhsati
                              D) Köroğlu                      E) Karacaoğlan
7) ' Ferman  padişahınsa dağlar bizimdir. ' dizesi kime  aittir?
A) Bayburtlu Zihni                    B)Erzurumlu Emrah        C) Dadaloğlu
                              D) Ruhsati                                     E) Seyrani
8) Sergüzeşt-name adlı eser kime aittir?
A) Kayıkçı Kul Mustafa            B Kul Mehmet                 C) Aşık Ömer
                             D) Bayburtlu Zihni                 E) Ruhsati
9) Ahmet Kutsi Tacer tarafından edebiyatımıza  kazandırılan halk şairi  aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Gehveri                           B) Köroğlu                     C) Aşık Ömer
                   D) Kuloğlu                          E) Aşık Veysel
10) ' Bağdat Seferi' destanı kime aittir ?
A) Aşık Ömer                   B)Karacaoğlan                     C) Köroğlu
                     D) Kayıkçı Kul Mustafa         E) Bayburtlu Zihni


CEVAPLAR
1) C
2)D
3)D
4)C
5)D
6)A
7)C
8)D
9)E
10) D


V

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "AŞIK EDEBİYATI ŞAİRLERİ TEST SORULARI VE CEVAPLARI"

Back To Top -->