sponsorlu reklam Admatic -sponsor

OLAY ÖRGÜSÜ NEDİR,OLAY ÖRGÜSÜ ÖRNEKLERİ

OLAY ÖRGÜSÜ NEDİR, OLAY ÖRGÜSÜ ÖRNEKLERİ, OLAY ÖRGÜSÜ KISA ÖRNEKLER, OLAY ÖRGÜSÜ, OLAY ÖRGÜSÜ HAKKINDA BİLGİ, OLAY ÖRGÜSÜ ÖRNEKLERİ, 
Olay Örgüsü Nedir?


Olay örgüsü ise edebi metinlerde (roman, öykü, tiyatro …) bütün öğelerin (kişi, mekan, zaman ) bir tema çevresinde bir araya gelerek düzen oluşturmasıdır. Edebi metinlerde karşımıza çıkan olaylar, gerçeğin birebir aynısı değil; kurmaca yani hayalidir. Öykülemede olay örgüsü belli bir plana göre sıralanır. Eylemlerin etki-tepki, neden-sonuç ilişkisi içinde, mantık çerçevesine göre birbiri ardınca sıralanması söz konusudur.

Olay Örgüsü Örnekleri
MÜKEMMEL 1.ÖRNEK İÇİN TIKLAAAAA
MÜKEMMEL 1.ÖRNEK İÇİN TIKLAAAAA

Örnek:
" Bir yılbaşı gecesi halkevinde toplantı var. davetliler grup grup geliyor. okul müdürleriyle beraber oturan öğretmen yardımcısı Nihal, kapının her açılışında heyecanlanıyor. Birini beklediği her halinden belli. Kapı açılıyor. Nihal dönüp bakıyor, kaymakam annesiyle geliyor. Nihal üzülüyor. Kapı bir daha açılıyor. Malmüdürü, eşi, henüz okula yeni başlayan kızları görünüyor. Nihal sabırsızlanıyor. Acaba nerede kaldılar? Fakat vakit daha erken. Saat sekiz buçuk bile değil. Nihal saatine bakmıyor ki… Hep kötü ihtimaller düşünüyor…"

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk