sponsorlu reklam Admatic -sponsor

ELİF ŞAFAK FİKRİ VE EDEBİ YÖNÜ KİŞİLİĞİ ESERLERİ HAYATI SANATI

ELİF ŞAFAK FİKRİ EDEBİ YÖNÜ KİŞİLİĞİ ESERLERİ HAYATI SANATI, ELİF ŞAFAK EDEBİ KİŞİLİĞİ, ELİF ŞAFAK KİMDİR HAYATI ESERLERİ, ŞAİR VE YAZAR, 
25 Ekim 1971'de Strasburg'da doğ­du. ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi, yüksek lisansını Kadın Çalışmaları Bölümü'nde, doktorasını ise siyaset bilimi alanında tamamla­dı. Sanatçı, günümüzde Türkiye'de çeşitli günlük ve aylık yayınlarda yaz­maya devam etmektedir.

Edebi Kişiliği - Sanat Anlayışı:
İlk öykü kitabı "Kem Gözlere Anadolu'yu 1994'te, öğ­rencilik yıllarında, yayımladı. Dilde geçmişin birikim­lerinden ustaca yararlanan sanatçı, özellikle 1998 Mevlana Büyük Ödülü'nü aldığı ilk romanı "Pinhan"da eski sözcüklere bol bol yer verdi.
Bazı romanlarını İngilizce yazan sanatçı, ilk romanının yayımladığı 1997'den beri peş peşe eserler vermekte olan ve ge­niş bir okur kesimince tanınan sanatçı, 2009'da yayım­lanan "Aşk" adlı romanı ile Türk edebiyat tarihinin en çok satan edebi eserinin yazarı unvanına sahip oldu.
Eserleri:
Roman: Bit Palas, Araf, Baba ve Piç, Mahrem, Pinhan, Siyah Süt, Aşk
Eserlerinden Seçmeler:
Siyah Süt: 2007'de İstanbul'da Türkçe olarak yazdığı Siyah Süt'te, otobiyografik özellik taşıyan ilk kitabıdır; dili diğer romanlarına göre sadedir; gerçek ile kurguyu birleştiren bir üslup kullanmıştır. Deneysel yönü ağır basan Siyah Süt, kadınlığın, kadınların hayatının kasvetti ve karanlık, ama geçici bir demini anlatan bir romandır Roman, yeni anne olan bir kadın; yazarın, annelik-yaratıcılık ve kendi yazarlık serüveniyle olan iç hesaplaşmasını konu alır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk