sponsorlu reklam Admatic -sponsor

KEMALETTİN KAMU EDEBİ KİŞİLİĞİ FİKRİ EDEBİ YÖNÜ HAYATI ESERLERİ - KİMDİR

KEMALETTİN KAMU  ESERLERİ,KEMALETTİN KAMU KİM,KEMALETTİN KAMU EDEBİ KİŞİLİĞİ FİKRİ EDEBİ YÖNÜ HAYATI ESERLERİ,KEMALETTİN KAMU FİKRİ EDEBİ YÖNÜ,ŞAİR VE YAZAR,
derskonum.com değerli öğretmen-öğrenci-eğitimsever takipçileri.

Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yks notları,kitap cevepları, konu anlatımı, pdf ders notları ve yazılı soruları ile yine yanınızdayız..

derskonum.com olarak buu sayfamızda KEMALETTİN KAMU EDEBİ KİŞİLİĞİ FİKRİ EDEBİ YÖNÜ HAYATI ESERLERİ - KİMDİR  üzerine bir paylaşım yapıyoruz .

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..
kaynak:onedebiyat:net'e işbirliği için teşekkürler

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız



KEMALETTİN KAMU (1901-1948)
KEMALETTİN KAMU EDEBİ KİŞİLİĞİ FİKRİ EDEBİ YÖNÜ HAYATI ESERLERİ


HAYATI
Asıl adı Kemalettin Kâmi Kamu olan sanatçı 1901 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. Babasının memur olması nedeniyle çocukluğu Erzurum ve Refahiye’de geçti. Erzurum’un işgal edilmesi haberi babasının vefatına sebep olunca annesiyle Sivas, Kayseri ve Ankara’da yaşadı. İstanbul’a öğrenim görmek için gitti. Ankara’ya yerleşti. 1933’te Paris’te Siyasal Bilimler eğitimi aldı. Soyadı
Kanunu’nun çıktığında Kamu(bir ülkede yaşayan herkes) soyadını aldı. Ankara Matbuat Genel Müdürlüğünde başyazarlık yaptı. İstiklâl Marşı yarışmasına katıldı. Rize ve Erzurum milletvekiliği de yapan sanatçı 1948’de geçirdiği bir kalp krizi neticesinde Ankara’da vefat etti.
EDEBİ KİŞİLİĞİ:
  • Aruzla şiir yazmaya başlayan sanatçı Faruk Nafiz Çamlıbel’in izinden giderek hece ölçüsünü kullanmıştır. Hecenin de özellikle 11’li kalıbını kullanmıştır.
  • Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına duyduğu inancı ifade ettiği şiirleri dilden dile dolaşmış, marş olarak bestelenmiş ve okul kitaplarına girmiştir. Bunun haricinde vatan sevgisi, gurbet, aşk, yalnızlık temalarını sade bir dille lirik ve epik tarzda işlemiştir.
  • İstanbul’un işgale uğraması üzerine “Gurbet” şiirini yazmış ve Gurbet Şairi olarak anılmıştır. İzmir’in Yunan işgaline uğramasından sonra da“Türk’ün İlahisi” şiirini yazmıştır. Pastoral tarzda yazdığı “Bingöl Çobanları” şiiri de sanatçının tanınmasında etkili olmuştur.
  • Büyük Mecmua, Dergâh, Kalem, Oluş ve Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlanan sanatçı yaşarken şiirlerini kitaplaştırmamıştır. Ölümünden sonra şiirleri Kemalettin Kamu, Hayatı, Şahsiyeti ve Şiirleri ismiyle yayımlanmıştır.
ESERLERİ
Şiir: Bingöl Çobanları, Gurbet, Kimsesizlik, İrşad, Hicret


KEMALETTİN KAMU  ESERLERİ,KEMALETTİN KAMU KİM,KEMALETTİN KAMU EDEBİ KİŞİLİĞİ FİKRİ EDEBİ YÖNÜ HAYATI ESERLERİ,KEMALETTİN KAMU FİKRİ EDEBİ YÖNÜ,ŞAİR VE YAZAR,

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk