sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Oyun oynarken nelere dikkat etmemiz gerekir

Arkadaşlar, oyun oynarken nelere dikkat etmemiz gerekir,  Arkadaşlarımıza nasıl davranmalıyız, oyun oynarken nelere dikkat etmeliyiz, SORU-CEVAP, 

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için Arkadaşlar, oyun oynarken nelere dikkat etmemiz gerekir,  Arkadaşlarımıza nasıl davranmalıyız  üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Arkadaşlar, oyun oynarken nelere dikkat etmemiz gerekir,  Arkadaşlarımıza nasıl davranmalıyız


Sosyal faaliyetlerimizin en kadim olanları sokakta ve evde oynadığımız oyunlardır. Çocukluk yaştan itibaren oynamaya başladığımız oyunlar, ne kadar zaman geçerse geçsin eskimeden kendi değerini ve varlığını korumaktadır.

Geleneksel kültür oyunlarımız olarak oynanan saklambaç, seksek, ip atlama, yakar top, çelik çomak, cirit atma, güreş gibi oyunlar birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu, barışımızı, vicdanımızı, merhametimizi, adaletimizi pekiştiren oyunlardır.

Oyun oynarken şunlara dikkat etmeliyiz:
- Oyuncuların hakkını çiğnememeliyiz.
- Oyunculara saygılı ve sevgi dolu yaklaşmalıyız.
- Oyunun kurallarına uymalıyız.
- Adil ve merhametli olmalıyız.
- Hakkımızı aramalı ama haddimizi de bilmeliyiz.
- Arkadaşlık ortamını muhafaza etmeliyiz.
- Kaba ve kötü davranmamalıyız.
- Yapıcı ve alttan alan taraf olmalıyız.
- Kaba ve kötü konuşmamalıyız.


Cevap:

 Oyun oynarken öncelikle güvenliğimizi düşünmeliyiz. Güvenli bir alanda, araçların çok g bir yerde oynamalıyız. Oyun oynarken tehlikeli hareketler kaçınmalıyız. Oynadığımız oyunun k önceden belirlemeli, bu kurallara uymalıyız. Arkadaşlarımıza karşı kibar ve anlayışlı davranmalı Onların hoşlanmayacağı sözler söylememeli, onlarla dalga geçmemeli, kavga etmemeliyiz babamızın söylediği oyun saatlerine uymalı, vakti gelince oyunu bitirip eve dönmeliyiz.

Arkadaşlar, oyun oynarken nelere dikkat etmemiz gerekir,  Arkadaşlarımıza nasıl davranmalıyız

oyun-oynarken-nelere-dikkat-etmemiz-gerekir

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk