sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Knut Hamsun Dünya Nimeti Olay Örgüsü, Teması, Konusu, Kişileri Zaman Mekan Tahlili

 Knut Hamsun Dünya Nimeti Olay Örgüsü, Teması, Konusu, Kişileri Zaman Mekan Tahlili


Knut Hamsun Dünya Nimeti Olay Örgüsü, Dünya Nimeti Teması, Dünya Nimeti Konusu, Dünya Nimeti Kişileri, Zaman Mekan, Dünya Nimeti Tahlili, ROMAN TAHLİLLERİ

-knut-hamsun-dunya-nimeti-olay-orgusu-tema-konu



DERSKONUM.COM 'UN     değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

11-sinif-edebiyat-2.-donem-1.-yazili-konulari

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için Knut Hamsun Dünya Nimeti Olay Örgüsü, Teması, Konusu, Kişileri Zaman Mekan Tahlili üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız

Knut Hamsun Dünya Nimeti Olay Örgüsü, Teması, Konusu, Kişileri Zaman Mekan Tahlili


1-genel bilgiler

 Dünya Nimeti, adlı roman özgün adı ile  Markens Gröde, Norveçli Yazar Knut Hamsun'un  ( 4 Ağustos 1859, 19 Şubat 1952)   Eser Behçet Necatigil tarafından Türkçeye çevrilmiş,   Knut Hamsun'a Nobel Edebiyat Ödülü de kazandıran bu eser kimi yayıncılar tarafından Toprak Yeşerince adı ile de yayımlanmıştır.     İlk baskısı 1917 yılında yapılan roman, 1920'de K. Hamsun’a Nobel Ödülü de kazandırmış, bu eser aldığı ödül ve gördüğü ilgi sayesinde 1921 yılında Growth of the Soil adı ile filme de uyarlanmıştır.    Hiçbir gerilim, heyecan ve merak unsurunun olmadığı romanın vaka planı azim ve çaba ile bir bataklığın verimli bir arazi ve çiftlik haline dönüşmesi, azmin doğaya galebe çalması olayından ibarettir. 


2-içeriği

Roman bataklığı verimli arazi haline getiren Issac adlı çiftçinin doğa ile savaşını anlatır. Isaac biçme makinesi iki oğlu olduğu ve eşi Inger’in bir bataklıktan neler çıkardığını anlatır.   Roman hemen hiçbir önemli olaya, kavgaya ve maceraya dayanmadan bir bataklığın ve dağ başının yirmi otuz sene içinde verimli bir çiftlik haline dönüşümünü, bu süreç içinde ölenleri, doğanları ve  çok yavaş ilerleyen basit gelişmeleri anlatır.  


3-Romanın Konusu

  Isaac adlı bir çiftçinin Sellanraa  adı verilen bir bataklığı kurutup büyük bir çiftlik haline getirmesi, orada bir ev  ve aile kurması daha sonra bu bataklığın üzerinde büyük yerlşim yerlerinin kurulmasını anlatır.  Roman, bir insanın azim, irade kararlılık ve emek ile neler yapabileceğini göstermek maksatlı yazılmıştır..  


 4-Romanın Kişileri

Roman karakterleri 

Isaac: Cahil ama müthiş bir irade ve çalışkanlığa sahip azimli , inatçı kararlı bir adam

 Inger: Isak'ın karısı kocasına destek olan onun inançlarına saygı duyan ve emeğine  ortak olan bir kadın. 

Oline:  Isaac’a yardım eden bir işçi. 

Geissler:  Kentte yaşayan zeki adam

 Axel : Çiftilk sahibi Barbara : Axel'in karısı   

Knut Hamsun Dünya Nimeti Olay Örgüsü, Teması, Konusu, Kişileri Zaman Mekan Tahlili


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk