Kitap Cevapları, Yazılı Soruları, YKS Konu Anlatımları, TYT Türkçe Konu Anlatımı ve Denemeleri, AYT Edebiyat Konu Anlatımı ve Denemeleri

Kuyucaklı Yusuf Romanı İle İlgili Sorular

sponsorlu bağlantı ->

 

Kuyucaklı Yusuf Romanı İle İlgili Sorular



Kuyucaklı Yusuf Romanı İle İlgili Sorular, Kuyucaklı Yusuf Roman Soruları, Kuyucaklı Yusuf Kitap Soruları, KİTAP SORULARI,


derskonum.com'un değerli öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de edebiyat haberleri, güncel eğitim haberleri, kitap cevapları,konu anlatımı,pdf ders notları ile sizlerin yanınızdayız..



Bu sayfamızda …Kuyucaklı Yusuf Romanı İle İlgili Sorular üzerine bir yazı paylaşacağız.



Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

destek olmak için lütfen LİNK  paylaşınız


doğru konum = derskonum




Kuyucaklı Yusuf Romanı İle İlgili Sorular



1. Olaylar ne zaman başlamıştır?

 

a)1903 

b)1923

c)1933

d)1943

e)1953

 

2. Kuyucak nerededir?

 

a) İzmir

b) Balıkesir

c)Aydın

d) Denizli

e) Afyon

 

3. Yusuf’u evlatlık olarak alan kaymakam ve eşinin isimleri nedir?

 

a) Muazzez- Salahattin  

b) Ayşe- Cemal

c) Hilmi- Şahinde

d)Salahattin-Şahinde

e) Kübra- Şakir

 

4. Yusuf’u evlatlık olarak alan kaymakamın kızının ismi nedir?

 

a) Kübra  b) Şahinde  c) Ayşe  d)Muazzez e) Zeynep

 

5. Yusuf’u evlatlık olarak alan kaymakamın tayini hangi ilçeye çıkmıştır?

 

a) Havran  b) Pamukkale  c) Çal

 

d) Edremit  e) Tire

 

 

6.Yusuf, yeni ailesi ile gittiği ilçede ilk olarak vaktini nasıl geçirmektedir?

 

a) Okulu çok sevdiği için vaktini okumaya harcamaktadır.

 

b) Babasının tarım arazilerini işletir.

 

c)  Yol kesip haraç kesmektedir.

 

d) Atlarla vakit geçirmektedir.

 

e) Hayvancılık yapmaktadır.

 

 

 

7. Aşağıdaki boşluğu doldurunuz.

Yusuf, ilk kavgasını bir bayram sabahı ................ ile yapmıştır. Kavganın sebebi ...........................................................................................................................................................................................’dir.

 

8. Hilmi Bey, oğlunun intikamını kaymakamdan ve Yusuf’tan  nasıl almaya çalışmıştır?

 

a) Kaymakamı eşkıyalara kaçırtarak

 

b) Kaymakamı borca sokarak

 

c) Kaymakamı sürgüne gönderterek

 

d) Kaymakamı hapse attırarak

 

e) Kaymakama iftira atarak

 

 

9.Aşağıdaki boşluğu doldurunuz.

 

Yusuf, babasının borcunu ................................’den borç alarak ödemiştir. Bunun karşılığında  ona ........................................................................................... sözünü vermiştir.

 

 

10. Ali’yi kim,nerede vurmuştur?

 

a) Hilmi, tarlada vurmuştur.

 

b) Yusuf, bakkal dükkanında vurmuştur.

 

c)Şakir, düğünde vurmuştur.

 

d) İhsan, düğünde vurmuştur.

 

e)Hulusi Bey, avukat ofisinde vurmuştur.

 

11.Aşağıdakilerden hangisi Ali’nin katilinin işlediği cinayetten ceza almadan kurtulma sebeplerinden biri değildir?

a)Rüşvet

b) Cinayet silahının değiştirilmesi

c) Karakol komutanını ailesiyle tehdit etme

d) Şahitlerin gözünün korkutulması

e) Yeterli delillerin olmaması

 

 

12.Yusuf, Muazzez’i nereden kaçırmıştır?

 

a) Hilmi’nin bağ evinden.

 

b) Kızlar mektebinden.

 

c) Muazzez’in evinden.

 

d) Çeşme başından.

 

e)Tarlada iş yaparken.

 

 

13. Kaymakam, Yusuf’a ne işi bulmuştur?

 

a) Arabacılık

 

b) Memurluk

 

c) Zabitlik

 

d) Esnaflık

 

e) Sarraflık

 

 

14. Yusuf, savaşa niçin çağrılmamıştır?

a) Babası kaymakam olduğu için.

 

b) Zabit olduğu için

 

c) Elinde sorun olduğu için

 

d) Bir ayağı aksak olduğu için.

 

e) Okuma yazma bilmediği için.

 

15.Kaymakamın ölüm sebebi nedir?

 

a) Silahla vurulma.

 

b)Kalp krizi

 

c) Beyin tümörü

 

d) İdam

 

e) Bıçaklanma

 

 

 

 

16. Kaymakamın ölümünden sonra yeni kaymakam kim olmuştur?

 

a) Yusuf

 

b) İzzet

 

c) Hulusi

 

d) Şakir

 

e) Hacı Ethem

 

 

17. Yeni kaymakam, Yusuf’a hangi görevi vermiştir?

 

a) Yazı işlerini yürütme

 

b) Vergi toplayıcılığı

 

c) Zabitlik

 

d) Şoförlük

 

e) Koruma Memurluğu

 

 

18. Yusuf, niçin bu göreve getirilmiştir?

 

.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

19. Roman nasıl bitmiştir?

 

a) Muazzez ile Yusuf kaçmış ve mutlu bir hayat yaşamışlardır.

 

b)Yusuf, jandarmalara yakalanmış ve hapse atılmıştır.

 

c)Muazzez silahla vurulmuş ve ölmüş, Yusuf kayıplara karışmıştır.

 

d) Yusuf ve Muazzez, jandarma tarafından bir ağacın altında donmuş vaziyette bulunmuştur.

 

e) Yusuf, yeni kaymakamı öldürmüş ve jandarmalara teslim olmuştur.

 

 

 

 

 

 

20. Aşağıdaki  cümleleri doğruluk ve yanlışlık bakımından değerlendiriniz.Yay ayraçların içerisine eğer cümle doğru ise D, yanlışsa Y koyunuz.

 

·         Eserin yazarı Sabahattin Ali’dir (   )

 

·         Toplumsal eleştiri içeren bir romandır (   )

 

·         Yusuf,  iyi bir eğitim almış aydın tipi temsil eder. (  )

 

·         Adalet sisteminin çarpıklığına eserde yer verilmemiştir.(  )

 

·         Eserde çatışmayı sömüren ve sömürülen ilişkisi oluşturur. (   )

 

 

 

Cevap Anahtarı

 

1 a

 

2c

 

3d

 

4d

 

5d

 

6b

 

7 Şakir/ Muazzez’e asılması

 

8 b

 

9 Ali/ Muazzez ile evlenme sözü

 

10 c

 

11c

 

12a

 

13b

 

14c

 

15b

 

16b

 

17b

 

18 Yusuf’u evden uzaklaştırıp Muazzez’i kötü yola düşürmek

 

19c

 

20 D D Y Y D






Kuyucaklı Yusuf Kitabı Test Soruları ve Cevapları (100 Temel Eser)

1- Kuyucak köyü nerededir?

A) Aydın    B) Artvin       C) Bursa      D) Adana    E) Malatya

2- Yusuf’un mahalledeki en iyi arkadaşı olan ve daha sonra öldürülen kişi kimdir?

A) Alanyalı Rüştü Efendi’nin oğlu Kazım

B) Şerif Efendi’nin oğlu Ali

C) Hilmi Bey’in oğlu Şakir

D) Hacı Etem

E) İzzet


3- Salahattin Bey’in ölümünden sonra Kaymakam olarak göreve başlayan kişinin adı nedir?
A)İsmail       B)İzzet      C)Ahmet        D)Hilmi           E)Şakir 

4-Kuyucaklı Yusuf’u anne ve babası öldükten sonra yanına alan kişi kimdir?

A) Vali Mehmet Bey

B) Kaymakam Salahattin Bey

C) Hacı Etem

D) Kübra Hanım

E) Kuyumcu Salih Bey

5-Yusuf mektebe ilk kez nerede gitmiştir?

A) Cennet ayağı           B) Edremit C) Ayvalık        D) Kuyucak E) Aydın

6’’-Çünkü Şakir’in katil olduğunu ispat edecek delillere mukabil, ortada daha büyük ve müspet bir delil vardı ki bu bütün şahit ifadelerini, bütün ithamları çürütüyordu.’’
Burada bahsedilen delil nedir?

A) Browning tabanca

B) Smith Wesson tabanca

C) Doktor raporu

D) Mermi kovanları

E) Nagant tabanca
 
7-‘’Bu Hacı Ethem ,yirmi dört yaşlarında güzel ve kurnaz bir delikanlıydı.Pek zengin değildi ama güzel giyinirdi.
Ethem’in lakabı neden ‘’HACI’’dır?

A) Mübarek biri olduğu için

B) Çevresi tarafında sevildiği için

C) Ailesi hacca giderken onu da yanlarında götürdüğü için

D) Arkadaşları tarafından bu lakap uygun görüldüğü için

E) Dedesi istediği için

8-1903 senesi sonbaharında ve yağmurlu bir gecede Aydın’ın Nazilli kazasına yakın Kuyucak köyünü eşkiyalar bastılar ve bir karı kocayı öldürdüler.
Yukarıda bahsedilen olayın ertesi günü olay yerine tahkikata gelenler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktu?

A) Jandarma kumandanı   B) Başçavuş    C) Kaymakam   D) Müddeiumumi     E) Doktor

9-"Yusuf gözleri yarı kapalı ve terleyerek yürüdü. Bir aralık burnuna zeytinlerin vakur kokusuna benzemeyen bir koku geldi. Gözlerini açtı. Bu bir incir ağacı idi. Zaten iki ağacın kokusu onu eskiden beri çok sarsıyordu: …………." Yukarıdaki parçanın sonuna aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A) Zeytin ve incir

B)  Zeytin ve çam

C)  Çam ve incir

D) Ceviz ve incir

E)  Ceviz ve çam

10- Muazzez ile Yusuf’un nikâhlandığı haberini Salahattin Bey’e getiren köylünün adı ve “acı su” olarak adlandırılan içecek aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

A) İbrahim, yöreye özgü su

B)  İshak, dere suyu

C)  İbrahim, rakı

D) İsmail, rakı

E)  İshak, dere suyu

CEVAP ANAHTARI : 1-A, 2-B, 3-B, 4-B, 5-B, 6-C, 7-C, 8-A, 9-D, 10-D



Kuyucaklı Yusuf Romanı İle İlgili Sorular




sponsorlu bağlantı ->

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "Kuyucaklı Yusuf Romanı İle İlgili Sorular"

Back To Top -->