sponsorlu reklam Admatic -sponsor

BU YIL SINIFTA KALMA VAR MI 2021

BU YIL SINIFTA KALMA VAR MI 2021,,
SINIFTA KALMA OLACAK MI? SINIFTA KALMA VAR MI? SINIF GEÇME NASIL OLACAK? SINIFTA KALMA VAR MI 2021! sınıfta kalma olacak mı,ziya se,meb,sınıfta kalma var mı,sınıfta kalma olacak,sınıfta kalma olacak mı 2020,sınıfta kalma olacak mı 2021,sınıfta kalma var mı 2020,sınıfta kalma var mı 2021,sınıfta kalma,sınıfta kalma nasıl olacak,sınıfta kalma nasıl,sınıfta kalma nasıl olacak 2020,devamsızlıktan sınıfta kalma var mı,sınavlardan sınıfta kalma var mı,devamsızlıktan kalma var mı 2021,devamsızlıktan kalma var mı 2020,sınıf geçme nasıl olacak 2021,sınıfta kalma 2021 Bu yıl sınıfta kalma varmı 2021,2021 sınıfta kalma varmı ortaokul,Bu sene liselerde sınıfta kalma varmı 2021,Lise sınıfta kalma varmı 2021,Bu sene kalma varmı lise 2021,8.sınıfta kalma varmı 2021
7. sınıfta kalma varmı 2021,Uzaktan eğitimde sınıfta kalma var mı 2021, 

derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için BU YIL SINIFTA KALMA VAR MI 2021  üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız


: derskonum.com


BU YIL SINIFTA KALMA VAR MI 2021, 2021 sınıfta kalma varmı ortaokul, Bu sene liselerde sınıfta kalma varmı 2021, Lise sınıfta kalma varmı 2021, GÜNCEL EĞİTİM, EĞİTİM HABERLERİ, GÜNCEL, 

Sınıfta kalma var mı 2021? MEB açıkladı! Lisede sınıfta kalma nasıl olur? Sınıfta kalma olacak mı? Soruları gündemde. Okullar kademeli olarak 15 Şubat itibariyle yüz yüze eğitime başlarken, öğrenci ve velileri bu süreçte sınıfta kalma olup olmayacağını merak ediyor. Dilekçe vermeyenler de arama motorlarına yönelerek, Sınıfta kalma var mı, lisede sınavda kalma olacak mı sorularına yanıt aramaya başladı. İşte E-okul bilgilendirmesi

.Sınıfta kalma var mı 2021? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 Şubat'ta köy okulları ve bağımsız anaokullarını açtı. 1 Mart'ta ise ilkokul 1,2,3,4, ve 8. ve 12. sınıflar açılacak. Salgın süreci boyunca derslerinin çoğunlukla uzaktan eğitim şeklinde alan öğrenciler sınıfta kalma tedirginliği yaşıyor. Peki Sınıfta kalma var mı 2021? Sınıfta kalma olacak mı 2021?

SINIFTA KALMA VAR MI 2021?

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda sınıfta kalma olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada 4. sınıflar için "seçmeli dersler dâhil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak.

Sınıf geçme kriterleri nasıl olacak? Sınıfta kalma olacak mı?

"Sınıf geçme kriterlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Sunulan tercihlere göre seçim yapan öğrencilerin başarı durumlarına yönelik iş ve işlemler Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili hükümlerine göre yürütülecektir. Bu bakımdan ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda başarısız olan öğrencilerin sınıfta kalması söz konusu olabilecektir."

Sözlü ve performans ödevlerini yapmak zorunda mıyız yoksa o da 1. döneme göre mi değerlendirilecek?

"Birinci dönem aldıkları notlara göre değerlendirilmeyi tercih eden öğrenciler sadece bu notları ile değerlendirileceklerdir. Bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme aracı kullanılmayacak ve uygulaması da yapılmayacaktır."

Sınava girmek istemeyip, ilk dönem notunun ikinci döneme geçmesini isteyen öğrencilerin proje ödev notları da ikinci döneme aktarılacak mı?

"Eğitim kurumu müdürlüklerine dilekçe ile başvuran ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilerin birinci dönemde aldıkları notlara göre yıl sonuna ilişkin iş ve işlemleri tamamlanacaktır. Bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme aracı kullanılmayacak ve uygulaması da yapılmayacaktır."

SINIFTA KALMA OLACAK MI 2021?

Yüz yüze eğitime başlanması göz önünde bulundurulduğunda bu eğitim dönemi sonunda ortaokul ve liselerde sınıfta kalma olabilir. Ortaokullarda zayıf dersi bulunan öğrencinin sınıf tekrarına kalması veya sınıfı geçmesine Şube Öğretmenler Kurulu karar verecek.

  • Liselerde ise yıl sonu ortalaması elli puanın altına olan ve üç dersten zayıf alan öğrenciler sınıf tekrarına kalacak.
  • Bakanlığın yayınladığı takvime göre bu eğitim yılı 18 Haziran'da tamamlanacak. MEB konuyla ilgili yakın zamanda öğrencileri ve aileleri bilgilendiren bir açıklama yapacak.

1. İlkokul 1,2,3. sınıf öğrencisiyim, okulda sınava girecek miyim?

İlkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz için sınav yapılmayacak. Ders etkinliklerine katılım durumunuz öğretmeniniz tarafından değerlendirilerek karne notunuz belirlenecek.

2.İlkokul 4. sınıf öğrencisiyim, okulda sınava girecek miyim?

İlkokul 4. sınıf öğrencilerimiz;

İkinci dönem derslerden sınava girebilir,

Girmiş oldukları sınavların puanları varsa bu puanlarını yükseltebilir ya da

İkinci dönem yerine birinci dönem değerlendirmelerini karneye yansıtabilirler.

Bu durumlardan hangisini tercih ettiğiniz velinizin 26 Mayıs 2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne yazılı veya e-posta yoluyla yapacağı bildirime bağlı olacak.

3. Ortaokul 5,6,7,8. sınıf öğrencisiyim, okulda sınava girecek miyim?

Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz;

İkinci dönem derslerden sınava girebilir,

Girmiş oldukları sınavların puanları varsa bu puanlarını yükseltebilir ya da

İkinci dönem yerine birinci dönem değerlendirmelerini karneye yansıtabilirler.

Bu durumlardan hangisini tercih ettiğiniz velinizin 26 Mayıs 2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne yazılı veya e-posta yoluyla yapacağı bildirime bağlı olacak.

4. Ortaokul 5,6,7,8.sınıf öğrencisiyim, kaç tane sınav olacağım?

Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz eğitim öğretim yılı sonuna kadar her dersten 

sadece bir kez sınava girmiş olacak.

5. Ortaokul öğrencisiyim, seçmeli derslerden sınav olacak mı?

Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz seçmeli dersler de dahil olmak üzere tüm

 derslerden istemeleri halinde sınava girecek ve sadece bir sınav puanı karneye yansıtılacak.

6. Müzik, beden eğitimi ve spor, görsel sanatlar gibi derslerden sınav olacak mı?

Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz istemeleri halinde zorunlu ve seçmeli tüm

 derslerden sınava girecek.

7. Uzaktan eğitime geçmeden önce okulda sınav olmuştuk. Başka sınav olacak mıyım?

Eğer 17 Mayıs 2021 tarihinden önce sınava girdiyseniz tekrar sınava girmenize gerek yok.

8. İstediğim dersten sınava girmeyebilir miyim?

Hangi ders veya derslerden sınava girmek istediğinizi velinizin 26 Mayıs 2021 tarihine 

kadar okul müdürlüğüne yapacağı başvuru sırasında belirtmeniz gerekmektedir.

9. Bu dönem daha önceden katıldığım sınavdan düşük puan aldım.

 Puanımı yükseltme şansım var mı?

Eğer 17 Mayıs 2021 tarihinden önce girmiş olduğunuz bir sınavdan düşük puan aldıysanız velinizin 26 Mayıs 2021 tarihine kadar okula başvurması halinde tekrar sınava girebilirsiniz. Ancak karneye sadece bir sınav puanınız yansıtılmış olacak.

Sınavlar okulda ne zaman yapılacak?

Sınavlar okulda 18 Haziran 2021 tarihine kadar yapılmış olacak.

Sınavların süresi olacak mı? Kaç soru sorulacak?

Bir sınav süresi 40 (kırk) dakika olacak. Sınavlarda çıkacak soru sayısı ve soru türü dersin öğretmeni tarafından belirlenecek.

12. Sınavlarda hangi konulardan soru çıkacak?

Sınavlarda ikinci dönemin başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konulardan soru sorulacak.

13. Karantinadayım, sınava giremezsem ne olacak?

Sizde veya birlikte kaldığınız aile bireylerinizde herhangi bir kronik rahatsızlık varsa, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacaksınız. Herhangi bir nedenle sınavlara katılamazsanız ilgili ders öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınava alınacaksınız.

14. Proje çalışması zorunlu mu? Her dersten proje notu olması gerekiyor mu?

Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlatılır. Proje çalışması alıp tamamlamayan öğrencinin proje notu sıfır olarak değerlendirilir.

Yatılı bölge ortaokulu öğrencisiyim. Sınav günü pansiyonda kalabilir miyim?

Sınav tarihlerinin olduğu günlerde pansiyon kapasitesi, ulaşım şartları ve hijyen koşulları dikkate alınarak pansiyonda konaklayabilmeniz sağlanacaktır.

16. Uzaktan eğitim nedeniyle okulumun olduğu ilden farklı bir ilde bulunuyorum. Sınav olmak için kayıtlı olduğum okula gitmek zorunda mıyım?

Şehir dışında iseniz sınavlara bulunduğunuz yerdeki aynı okul türündeki bir okulda girebilirsiniz. Bunun için velinizin 26 Mayıs 2021 Çarşamba gününe kadar talebinizi bulunduğunuz ildeki ilgili okul müdürlüğüne bir dilekçe ile iletmesi ve öğrenim gördüğünüz okul müdürlüğünü de bu konuda bilgilendirmeniz gerekmektedir.

Öğretmenim ders etkinliklerine katılım puanımı nasıl verecek?

Yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya EBA TV'yi takip durumunuza ve derse olan ilginize 

göre öğretmeniniz tarafından gerekli değerlendirme yapılacaktır.

18. Bir dersten kaç tane ders etkinliklerine katılım puanı alacağım?

Her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati 

sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.

Proje ödevlerimi öğretmenime nasıl teslim edeceğim?

Proje ödevleri öğretmenlere okul ortamında teslim edilebileceği gibi gerektiğinde dersin özelliğine göre canlı ders ve çevrim içi diğer ( e-posta vb.) ortamlarda sunulabilecektir.



BU YIL SINIFTA KALMA VAR MI 2021


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk