sponsorlu reklam Admatic -sponsor

İSMAİL GÖÇER İÇİMİ GÖSTEREN KELİMELER ( İkinci şiir kitabı çıktı)

 İSMAİL GÖÇER İÇİMİ GÖSTEREN KELİMELER 

İSMAİL GÖÇER, İÇİMİ GÖSTEREN KELİMELER,İSMAİL GÖÇER ŞİİR KİTABI, İSMAİL GÖÇER İÇİMİ GÖSTEREN KELİMELER, GÜNCEL EDEBİYAT, GÜNCEL, 



derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.



Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için İsmail Göçer'in kaleme aldığı ve yakın zamanda yayınlanan yeni şiir kitabı olan "İçimi Gösteren Kelimeler" üzerine bir paylaşım yapacağız. 


İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız


İSMAİL GÖÇER "İÇİMİ GÖSTEREN KELİMELER" 

Değerli takipçilerimiz, 
İlk şiir kitabıyla büyük ses getiren, şiirin değerini yücelten ve şiir sevgisini aşılama-hatırlatma-özümsetme gayretinde olan, adını gelecekte daha sık duyacağımız edebiyat dünyasının yeni şairi İsmail Göçer'in " "İçimi Gösteren Kelimeler"  adındaki ikinci şiir kitabı artık yayında. Yine yakın zamanda burada sizlerle ilk şiir kitabı hakkındaki görüş ve değerlendirmelerimi paylaşmıştım. Daha o cümlelerin sıcağı soğumadan ikinci kitap sürprizi geldi. Ben ilk kitaptaki gibi büyük bir heyecanla kitabı elime aldım. Tabi ilk kitaptaki hataya düşmedim :) . Hani bir çocuğun sevdiği  yiyecek veya içecek vardır. Önüne koyduğunuz vakit bir çırpıda yer, içer. Sonra bitince hiç yememiş, içmemiş gibi şaşkın şaşkın bakakalır. Şiir aşığı olarak ben de ilk şiir kitabında aynen bu durumu yaşadım. Bu yüzden bu ikinci kitabı daha yavaş, sindire sindire, düşüne düşüne, tabiri ne kadar doğru olur bilmem ama tadını çıkara çıkara okudum. 

İlk kitapta olduğu gibi bu kitabında da üç bölüm karşıma çıkıyor. 
İlk bölüm "Ön söz-Sana" ikinci bölüm: "Ara söz-Size" ve üçüncü bölüm: "Son söz - Bize"

Üç bölümde de farklı imgelerin mesajların ve temaların izlerini bulmak mümkün. Kesin çizgilerle bu bölümleri bir birinden ayırmak güç. Ancak içerik itibari ile son söz imgelerin ve metaforların fazlaca yer aldığı mistik-metafizik-imgeci şiirlerle dolu. Baştan sona severek okuyacağınıza eminim. Bazen basit bir durumun kelimelerle estetik ifadesini, bazen gönüllerde iz bırakan olayların sembolik anlatımını, bazen de "insan" varlığının özünün eleştirisini... Kısaca ne ararsanız onu bulacaksınız.. Hangi görüşte veya felsefede olursa olsun herkes bavuluna bir kaç parça atacak bu kitapta...

Şiirleri okurken şairin ne derece dolu, yani şiir dünyasına hakim olduğunu, şiirin üstadlarını iyi tanıdığını hissedeceksiniz. Dizelerinde Bakî' den , Mevlana'dan, Yunus'tan,  Sezai Karakoç'tan, Erdem Bayazıt'tan izler ve sözler var. II.Yeni şiirini andıran imgesel serbest şiirin ve mistik metafizik şiirin ahenkle buluştuğunu hissedeceksiniz.  Tüm bunlarla birlikte sosyal içerikli şiirler de yer almakta. İnsanların ve insanlığın geldiği bu duygusuz-bencil-tepkisiz-iradesiz duruma dikkat çektiği şiirler inanıyorum ki kendinizi, sizi, bizi, onları, dünyayı sorgulatacak. Bir şiirinde de imgelerle şanlı Türk tarihine değinen şair bu temayı da işleyerek okuyucuya türlü türlü çiçeklerin olduğu bir buket sunmuş.

Sanırım içimden geçenleri anlatabildim. Şiiri veya şairi eleştirmek (olumlu / olumsuz) saçma bir durumdur. Çünkü şiir tüm edebi sanatların en özgünü ve dokunulmazıdır. O, şairle vardır ve şairindir. İyi veya kötü değildir. O, hep el üstündedir. Ancak okur olarak değerlendirmek de bizim elimizdedir :)  ... Bu ikinci kitabın ilk kitaptan daha dolu daha doyurucu olduğunu söyleyebilirim. Ben diyeceklerimi dedim. Sıra siz de alın, okuyun, görün, geçmeyin, geç kalmayın... 

(Tekrardan tebriklerimi sunar, değerli şiirlerin değerli okuyucularla buluşmasını dilerim .) 


ŞİİRLERDEN ÖRNEKLER:

EKVATOR
Coğrafya derslerinde öğretildi:
Ekvator enlemi, Dünya'yı ikiye böler.

Oysa sevgililer nerede ayrılmışsa
ayrılık, oradan Dünya'yı ikiye böler.


İÇKİN
Şimdi burada yaşıyoruz,
geçmiş her yerde.
Zaman algoritmasını kıran,
bilişsel çelişki.
Uzay-zamanın neon ışıklı büklümlerinde,
bazen belgisiz zamir,
bazen tamamlanmamış tümce,
insan biyografisi.
Labirent gibi içinde,
özge durur yalnızlık.
Ne kadar toplasa da eğri dünya odunu,
kendi ateşinedir diğergamlık.
Aldanır daha öncekiler kadar,
günceleri kayıt dışı.
Dönerken çağ dönemeçlerinden,
her cümlede özne kaybı.

Oysa evrende her şey hikmetli susar.
Yaşamaktayız sonsuz şimdide lâkin
bize epey var!



SEVMEK
Resmini Leonardo Da Vinci çizdi.
Pygmalion yaptı kusursuz heykelini.
En güzel şiirlerini Nedim yazdı.
Unutulmaz şarkını Berkant söyledi.
Ben kahve yaptım sana,
damla sakızlı Türk kahvesi.
Orkide aldım çiçek pazarından,
sevdiğin fuşya rengi.
Okurken uyuyup daldığın kitabın
ayraç koydum kaldığın sayfasına.
Unutmadım hiçbir özel gününü.
Bir salise dahi hiç bekletmedim seni.
Olduğum gibi göründüm hep
göründüğüm gibi oldum.

Ben de sevdim seni.
Ben de büyük sevdim!

İSMAİL GÖÇER KİMDİR ? BİYOGRAFİSİ

İSMAİL GÖÇER

17 Haziran 1980 tarihinde Balıkesir'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı. Balıkesir Üniversitesi Fen/Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Hâlen İstanbul/Silivri/GümüşyakabAnadolu Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çok sevdiği mesleğini sürdürmektedir.

İlk şiirini ilkokul 4.sınıfta Öğretmenler Günü'nde sınıf öğretmeni için yazıp okul töreninde seslendirdi. Sonraki yıllardaki şiirleri çeşitli dergi ve internet sitelerinde görüldü. Şiirlerinin kitaplaşmasına karar verdikten sonra, ilk şiir kitabı olan ; Corona Günlerinde Aşk'ın hazırlıklarını tamamlayarak okurların ve sevenlerinin beğenisine sundu.



DOĞRU KONUM =derskonum

İSMAİL GÖÇER İÇİMİ GÖSTEREN KELİMELER





İSMAİL GÖÇER
İSMAİL GÖÇER

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk