sponsorlu reklam Admatic -sponsor

TYT-AYT-YKS-KPSS Denemesi Çözerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

TYT-AYT-YKS-KPSS Denemesi Çözerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


TYT-AYT-YKS-KPSS, Denemesi Çözerken Dikkat Edilmesi Gerekenler, tyt denemesi çözerken dikkat edilmesi gerekenler, 

Deneme sınavlarında yanlışları azaltmanın yolları

Deneme çözerken dikkat edilmesi Gerekenler

Tyt deneme Nasıl çözülmeli

TYT çözme sırası

TYT Deneme Taktikleri

Her gün TYT denemesi çözmek

TYT deneme Çözme Taktikleri

Evde deneme çözmek


derskonum.com'un değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.




Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için TYT-AYT-YKS-KPSS Denemesi Çözerken Dikkat Edilmesi Gerekenler   üzerine bir paylaşım yazacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız


 DENEME SINAVI ÇÖZERKEN NELERE DİKKAT ETMENİZ GEREKİR?

  • Deneme sınavlarını ciddiye alın. Girdiğiniz her sınavın gerçek sınav öncesi bir prova olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Deneme sınavlarının size sağlayacağı faydaları düşünerek gerekli özeni gösterir.
  • Deneme çözmeye başlamadan önce gerekli tüm malzemeleri (kalem, silgi, saat, su vb.) hazır hale getirin. Sınav esnasında bu malzemeleri almak için ara vermeyin.
  • Deneme sınavı çözdüğünüz ortam çok önemlidir. Gelişigüzel bir yerde sınav çözmeniz istediğiniz sonuçları vermeyebilir. Ortamınız gerçek sınav ortamına benzer olsun.
  • Deneme çözerken mutlaka süre tutun. Sınava başladığınız saat ve bitireceğinizi saat olsun. Kendinize gerçek sınavdakinden az ya da fazla süre vermeyin. Özellikle zor soruları çözerken zamanı verimli kullanma konusunda dikkatli olun. Çözemediğiniz bir soruyu çözmek için inat edip gereğinden fazla zaman harcamayın. Bu durum hem kaygınızı artıracak hem de sizin için sınavda çok değerli olan zamanınızı çalacaktır. Bu tarz sorulara geri dönüp bakmak üzere bir işaret koyun ve diğer sorulara geçin.
  • Deneme sınavları konusunda seçici olun. Özellikle evde deneme sınavı çözecekseniz çözdüğünüz kaynağın YGS/LYS mantığına en uygun hazırlanmış, soruların YGS/LYS sorularına en yakın olduğu kaynakları seçmeye özen gösterin.
  • Eğer imkanınız varsa işaretlemeyi kitapçığın üzerine ya da boş bir kağıda değil de optik forma yapın.
  • Deneme sınavı çözerken gerçek sınavda da uygulayabileceğiniz bir strateji geliştirin. Hangi dersten başlamak size en kolay geliyorsa o dersten başlayın.
  • Deneme sınavını çözdükten sonra doğru ve yanlışlarınızı kontrol edin. Hangi soruları boş bıraktığınızı gözden geçirin. Daha önceki sınavlara göre gelişiminizi değerlendirin. Hangi konulardan çıkan sorularda zorlandığınızı düşünün.
  • Deneme sınavı sonucunda ortaya çıkan tabloya göre eksiklerinizi belirleyin. Yapamadığınız sorularla ilgili konuları bir kere daha gözden geçirin. Kalan zamanınızı bu eksikleri giderebilecek şekilde planlayın. Eğer sınav sonuçlarını gerektiği gibi analiz edip eksiklerini giderebilirseniz benzer hatalar yapma riskinizi en aza indirecektir.
  • Geçmiş yıllarda çıkmış soruları mutlaka çözün. Çünkü daha önceki yıllarda çıkmış sorular çıkacak sorularla ilgili en önemli ipucudur. Özellikle son yıllarda çıkmış soruları en yakın yıldan başlayarak geriye doğru çözün. Kendinizi gerçek sınavdaymış gibi hayal edin ve çıkmış sorulara çok önem verin.

Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız




TYT-AYT-YKS-KPSS Denemesi Çözerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk