sponsorlu reklam Admatic -sponsor

ÖSYM sınav görevine gitmeme cezası 2019, 2020

ÖSYM sınav görevine gitmeme cezası 2019, 2020


ÖSYM sınav görevine gitmeme cezası,ÖSYM Sınav Görevine Gitmeyince Ne Olur,ÖSYM SINAV GÖREVİNE GİTMEME CEZASI,GÜNCEL,EĞİTİM HABERLERİ,


ÖSYM Sınav Görevine Gitmeyince Ne Olur?

Her geçen yıl ülke ekonomisine bağlı olarak maaşlara zam gelirken ÖSYM sınavlarında gözetmen olarak görev yapan öğretmenlere de aynı şekilde zam gelmektedir. Eskiye göre daha uygun fiyatlarda sınav ücreti alan öğretmenler, ayrıca hata yaptıklarında alacakları cezaları da buna oranla artmakta ve ağırlaşmaktadır. Bu cezalar yüzünden ÖSYM’de görev alan sınav görevlileri görev almadan önce iki kere düşünmelerini sağlayacaktır.
ÖSYM Sınav Görevine Gitmeme Cezası Nedir?

ÖSYM’de görev alan gözetmen öğretmenler, sadece gitmediği zaman değil, gittiği zaman işledikleri hatalarından dolayı dahi ceza almaktadır. Ancak gitmeyenler için daha ağır cezalar bulunmaktadır. Buna örnek olarak Kocaeli Körfez’de gözetmen olan öğretmen, öğrencilerin sınava giriş belgelerini toplamadığı için soruşturma açılmış ve kınama cezası almıştı. Her ne kadar salon başkanının talimatı olduğu söylense de cezasını almıştı. ÖSYM bu kararlarda ağır cezalar sunarken ÖSYM sınavına mazeretsiz ya da mazeretli olsun görev yerine gitmeyenler 1 yıl hiçbir şekilde sınavlarda görev alamayacaktır. Bunun yanı sıra alacağı ücretlerden de mahrum kalabilmektedir.

ÖSYM sınavına erken gitmesi gereken gözetmen görevli öğretmenler 1 saat önce görevli olduğu okula gitmedikleri zaman o gün görev yerine alınmamaktadır. Bununla beraber sınav esnasında kitap okuyan, telefon ile vakit harcayan, yasaklı davranışlarda bulunan ya da farklı sebepler bularak vakit geçiren gözetmen öğretmenler hakkında ise soruşturma açılmaktadır.

Soruşturma konusunda ağır cezalar uygulayan Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM görevlisi olmayı MEBBİS sistemi üzerinden görevi onaylayarak gözetmen öğretmen olmayı kabul etmesine rağmen gitmez ise soruşturma başlatılmaktadır. Gözetmen öğretmenler bu durumdan kurtulmak için rapor almayı denese de Milli Eğitim Bakanı duruma göre hafif ya da 1 yıl sınavlarda gözetmen olamama gibi ağır cezalar verebilmektedir. Önceleri ise sınav görevine gitmeyenler için soruşturma açılmıyordur ve sadece birkaç sınav görevi alamıyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanı bu durumlar için ağır cezalar uygulamakta ve her sene bu cezaların ağırlaşacağını da belirtmektedir. Bundan dolayı birçok öğretmen gözetmen olmak istemiyor, gelen görevleri de MEBBİS sistemi üzerinden ret ederek kabul etmiyor.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk