sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Edebiyat niçin toplumun sorunlarını dile getirmektedir

Edebiyat niçin toplumun sorunlarını dile getirmektedir
Sizce edebiyat niçin toplumun sorunlarını dile getirmektedir,Edebiyat niçin toplumun sorunlarını dile getirmektedir,Edebiyat niçin toplumun sorunlarını dile getirmeli

Merhaba.

Edebiyat toplumun sorunlarını dile getirir. Çünkü toplum, sorunlarını anlatmak, dile getirmek, duyurmak için bir yol arar. Toplumu halk oluşturur. Halkın duyguları, düşünceleri, geçmişi, şimdisi ve en önemlisi de geleceği vardır. Toplum bir amaç etrafında buluşmayı ve sorunları gelecekte çözmeyi gaye edinir. Bu maksatla hislerini anlatmak ve sorunlarına çözüm bulmak ister. 

Toplumun sorunlarını dile getirme yolu edebiyattır. Edebiyat yazılı ya da sözlü olabilir. Edebiyatçılar, toplumun içinde yaşayan, toplumun sorunlarını bilen ve hem toplumdan hem de toplumun sorunlarından etkilenen sanatçılardır. Bu yüzden toplumun sorunlarını dile getiren ya da kaleme alan kişiler edebiyatçılardır. Bir edebiyatçı, şahit olduğu sorunlara karşı sessiz kalmak istemez ve kalamaz da. Bunları kendince kaleme alır ve kendi tarzıyla yine okuyucuya sunar. Böylece insanlar hem sorunlara şahit olur hem de edebiyatçının yazdıklarından etkilenirler. 

Edebiyatçı toplumun sorunlarını dile getiren bir kişi olmasının yanı sıra, toplumu eğiten ve topluma yön veren bir sanatçıdır. Ayrıca kalıcı eserler bırakan edebiyatçılar genellikle toplumun içinden çıkarlar. Özellikle halkın maruz kaldığı sorunlara aynı şekilde maruz kalan ve onların etkilendikleri etkenlerden aynı şekilde etkilenen kişiler, bütün bunları toplumun diğer kesimlerine anlatmak açısından zorluk çekmezler. 

Edebiyat toplumu, halkı, insanları, sorunları ve yaşananları anlatmak için kullanılan etkili bir araçtır. Bu yüzden değerlidir. Toplumun yaşadıklarını okuyuculara en etkili şekilde anlatır. 

İyi çalışmalar.




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk