sponsorlu reklam Admatic -sponsor

PSİKOLOJİ Mİ HUKUK MU ?

PSİKOLOJİ Mİ HUKUK MU HANGİSİNİ SEÇMELİYİM, 
PSİKOLOJİ Mİ HUKUK MU, PDR Mİ HUKUK MU, HUKUK MU PDR Mİ, güncel hayat, EĞİTİM HABERLERİ,  ukuk mu psikoloji mi 2018,hukuk mu psikoloji mi sözlük,psikoloji mi hukuk mu 2019,hukuk ve psikoloji çift anadal,adli psikoloji,hukuk okumak,hukuk ve psikoloji ilişkisi,psikoloji mi pdr mi

derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için PSİKOLOJİ Mİ HUKUK MU ? üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız

: derskonum.com




PSİKOLOJİ Mİ HUKUK MU ?


Hukuk mu Psikoloji mi? Hangisini okumak daha avantajlı?

YKS sürecinin tamamlanması,üniversitetercih döneminin yaklaşması sebebiyle kıymetli adaylardan tercihiniyap.net editörlerine yönelttiği sorularda artmaya başladı. Adaylar için üniversite tercih sürecinin en zor halkasını oluşturan bölüm seçimi ile ilgili en sık sorulan soru hukuk mu psikoloji mi oldu? Hangisini okumak mantıklı? Hangisini tavsiye edersiniz? Bu sorulara cevap vermek için öncelikle 2018 yılı bölümlerin taban puanları, başarı sıralamaları ve iş olanaklarını inceleyerek karar vermek uygun olacaktır.


Öncelikle hukuk okumak hakkında bir kaç şey söylemekte fayda var. Hukuk okumak isteyen adaylar kendini oldukça sıkı bir rekabete hazırlamalı, malumunuz İstanbul başta olmak üzere her büyük şehirde her mahallede bir üniversite ve her üniversitede bir hukuk fakültesi bulunmakta. Yılda 15 bin kişiden fazla kişinin hukuk mezunu olarak piyasaya dahil olduğu ülkemizde pastadan pay almak oldukça zordur.

Hukuk okumanın yukarıda belirttiğimiz zorluğuna karşın çalışkan adaylar açısından hala kendine yer bulmanın ve piyasada tutunmanın mümkün olabildiğini de söylemekte fayda var.Hukuk fakültesi mezunu olup başarı kazanmak için bulunması gereken özellikler: Hırs, çalışma azmi, pes etmemek bunlar mutlaka olması gerekse de maalesef yeterli değil bunların yanı sıra geniş bir çevre, finans kaynağı, siyasetçi veya bürokratik tanıdıklar. Bütün bu şartlardan anlayabileceğiniz üzere hukuk okumak isteyen birinde yalnızca belirli özellikler değil doğuştan bir şansta olması işe yaramaktadır.







Psikoloji Bölümü Neden Okunmalı?



Psikoloji okumak için ise nispeten daha ortalama özelliklere ihtiyaç olduğunu belirtmek yanlış olmaz.Bunda şüphesiz psikoloji alanının daha yeni olması, daha az kontenjanı ve mezunu olması, toplumda görülen psikolojik rahatsızlıkların artması gibi unsurlar etkilidir. Psikoloji bilimi 2-3 yüz yıldır bilinir ve gelişirken,hukuk yaklaşık üç bin yıldır belirli bir doygunluğa ulaşmıştır. Bu durum yeni adaylar için psikoloji alanında daha fazla ve daha kolay keşifler yapılabileceği anlamını da taşımaktadır.

Diğer taraftan az olan her zaman kıymetlidir veya diğer bir deyişle talep arz edilenden fazlaysa emeğinizin karşılığını almanız daha kolaydır. Bugün bir psikologdan randevu almak istediğinizde günler sonrasına tarih atarken bir avukattan çok daha kolay görüşme ayarlayabilirsiniz. Elbette örnekleri çoğaltmak ve bakış açısını genişletmek mümkündür. Kısaca psikoloji de hem iş garantisi var hem kariyer imkanı ancak hukuk okuyan biri için iş garantisi vermek günümüzde çok çok zordur. Aktardığımız bilgilerin tercih yapacak arkadaşlara hukuk mu psikoloji mi sorusu için yol gösterici olabileceğini düşünüyoruz.

Hukuk Okumak Zor mu? Psikoloji Okumak Zor mu?

Her iki bölümü de hakkını vererek okumak isteyenler için konuşmak gerekirse kesinlikle zordur. Kendini geliştirmek için yalnızca okulu bitirebilmek değil bu süreçte bir yol haritası çizip bir alanda gelişmek önemli miktarda emek isteyen bir iştir. En az bir yabancı dil öğrenmek, iyi sayılabilecek bir not ortalaması yakalamak ve bunları yaparken sosyal çevreden kopmamak bizce yeterince zordur. Hukuk mu psikoloji mi değerlendirmesinde bizce zor olmasının bir değeri yoktur.


Türkçe-Matematik alanında tercih yapan çok sayıda adayın hayallerini süsleyen Hukuk ile önemi giderek artan ve çok sayıda adayın hedefleri arasında yer alan Psikoloji ana dalları arasında seçim yapmak konusunda zorlanan adaylar için bu ana dalları ders programları, kariyer olanakları ve gerektirdiği özellikler gibi çeşitli açılardan detaylı olarak inceledik.

Öğrencileri TM-3 puanı ile kabul eden Psikoloji ve Hukuk ana dallarının her ikisinde de öğretim süresi 4’er yıl. Dersleri arasında büyük farklılıklar bulunan Hukuk ve Psikoloji ana dallarında yer alan dersler tek tek ele alındığında; Hukuk ana dalında öğrencilerin Türk Anayasası Hukuku, Uluslararası Hukuk, Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ticaret Hukuku, Medeni Hukuk, Medya ve İletişim Hukuku, Spor Hukuku ve Uluslararası Örgütler Hukuku gibi alan derslerinin yanı sıra Sosyoloji, Tarih ve Ekonomi gibi temel dersleri de aldığı görülüyor. Psikoloji ana dalında ise Psikolojiye Giriş, Psikolojinin Tarihsel Gelişimi, Sosyal Bilimlerde Araştırma Teknikleri, Sosyal Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Sosyolojiye Giriş ve İstatistik gibi dersler yer alıyor. Ayrıca Psikoloji ana dalında öğrenim gören öğrenciler uzmanlaşmak istedikleri alan doğrultusunda Klinik Psikoloji, Adli Psikoloji ve Örgütsel Psikoloji gibi seçmeli dersler alabiliyorlar.

Hukuk ana dalında öğrenim görmek ve Hukukçu olmak isteyenlerin araştırma yöntemlerini bilmesi, eleştirel bakış açısına sahip olması, analitik düşünebilmesi, analiz etme ve yorumlama becerilerinin gelişmiş olması, uzun okumalar yapabilmesi, aktif dinleme becerisinin olması ve hayat boyu öğrenmeye açık olması gerekiyor. Bunların yanı sıra bir Hukukçunun sorunlara gerektiğinde yerel gerektiğinde global bir bakış açısıyla bakabilmesi; objektif olması, bilimsel ve bağımsız olarak düşünebilmesi, birey haklarına saygılı olması ve birey haklarını önemsemesi, adil olması, toplumsal ve bireysel problemlere karşı duyarlı olması gerekiyor.

Psikoloji ana dalında öğrenim görmek ve Psikolog olmak isteyenlerin ise sosyoloji, felsefe ve iletişim bilimleri gibi sosyal bilimlere ilgisinin olması, gözlem yeteneğinin gelişmiş olması, uzun saatler okuma yapabilmesi, iyi ilişkiler kurabilmesi, aktif dinleme becerisinin olması, analiz etme becerisinin gelişmiş olması, problem çözme yeteneğinin olması gerekiyor. Bunların yanı sıra Psikologların sabırlı, hoşgörülü, sorumluluk sahibi, sır tutmayı bilen, yargılamayan, açık fikirli, kendini doğru ifade edebilen ve empati kurabilen kişiler olmaları gerekiyor. Ücretsiz Kişilik Testi’ni alarak Psikoloji ve Hukuk ana dallarından sana en uygun olanı öğrenebilirsin.

Hukuk Fakültelerinden mezun olanlar Hukukçu unvanını alırlar ve avukat, hakim, savcı, noter, hukuk uzmanı ve hukuk müşaviri gibi çeşitli mesleklere yönelebilirler. Psikoloji mezunları ise Psikolog unvanını alıyorlar ve devlet hastanelerinden özel kliniklere, terapi merkezlerinden üniversitelere, hapishanelerden araştırma şirketlerine kadar çeşitli kamusal ve özel kurum ve kuruluşlarda psikolog olarak görev yapabiliyorlar. Bunun yanı sıra Psikologlar lisansüstü eğitimlerine devam ederek Klinik Psikoloji, Adli Psikoloji ve Spor Psikolojisi gibi alanlarda uzmanlaşabiliyorlar.




hukuk mu psikoloji mi 2018,hukuk mu psikoloji mi sözlük,psikoloji mi hukuk mu 2019,hukuk ve psikoloji çift anadal,adli psikoloji,hukuk okumak,hukuk ve psikoloji ilişkisi,psikoloji mi pdr mi

2 Yorumlar

  1. Yararlı bir içerik olmuş. Emeğinize sağlık. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  2. Geleceğini seven psikoloji okumaz. Çeşitli kurumlarda staj yapan psikolog olmama rağmen sektörde iş yok arkadaslar.hukuk her zaman önde..

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk