sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Google Search Console hariç bırakıldı sorunu çözümü

Google Search Console hariç bırakıldı sorunu çözümü


Search Console hariç bırakıldı sorunu çözümü, Google Search Console hariç bırakıldı sorunu çözümü, İNTERNET HABER, TEKNOLOJİ, Search Console hariç bırakıldı, 


Google Search Console hariç bırakıldı sorunu çözümü

İndex sayısı fazla olan ve site haritalarının açılması çok ağır olan siteler için yeni sistemlerde birden fazla ya da dallanmış ağaç yöntemiyle oluşturulmuş site haritaları eklenmektedir.

Eğer büyük bir siteniz var ve sitenizin index hızı çok yavaşsa (12 saat-24 saat gibi) muhtemelen Google webmaster tools Kapsam bölümünde sayfalarınız Hariç Bırakılmıştır. Burada hariç bırakılma index almaması anlamına gelmez. Hariç bırakılan sayfalar sıralamaya girmezler. Xml dosyaları bu sayfaları Google botlarına okutmaz. Bu da sitenizin daha az ziyaretçi alması anlamına gelir.

 

Search Console hariç bırakıldı sorunu çözüm yolu site haritalarınızı güncellemek olacaktır. Site haritalarınızı tek bir link yerine bölünmüş haritalardan oluşturulması hariç bırakıldı sorununu bir an önce aşmanıza yardımcı olacaktır. 

Bunun dışında bir önemli Hariç bırakıldı sorunu nedeni de sayfalara noindex verilmiş olmasıdır. Özellikle Wordpress kullananlar SEO eklentisini kurup ayarlarını tam olarak yapmıyorlar. Burada varsayılan ayarlarda sayfalar, foto galeri, videolar ve etiketler için noindex verilmiş olabiliyor. Buradaki ayarları düzelterek hariç bırakıldı sorununu çözebilirsiniz.

Her sayfa aşağıdaki genel durum sınıflarından birine sahip olabilir:

  • Hata: Sayfa dizine eklenmemiştir. Hata ve hatanın nasıl düzeltileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilgili hata türü açıklamasına bakın. Önce bu sorunlara odaklanmanız gerekir.
  • Uyarı: Sayfa şu anda dizine ekli durumdadır veya yakın zamana kadar dizinde bulunuyordur ancak bilmeniz gereken bir sorunu vardır.
  • Hariç bırakıldı: Sayfa dizine dahil edilmemiştir ancak bunun bir hatadan kaynaklandığı düşünülmemektedir. Sayfa, dizine ekleme işleminin bir ara aşamasındadır veya siz bu sayfayı kasıtlı olarak hariç bırakmış olabilirsiniz (örneğin, bir noindex yönergesiyle) ve bu nedenle, sayfa beklendiği gibi davranmaktadır.
  • Geçerli: Sayfa dizine eklenmiştir.
Nedeni
Her durumun (geçerli, uyarı, hata, hariç bırakıldı) belirli bir nedeni vardır. Tablodaki veriler nedene göre gruplandırılır; her satır bir veya daha fazla URL'yi açıklayabilir. Her durum türünün açıklaması ve nasıl ele alınacağıyla ilgili bilgi için aşağıdaki Durum türü açıklamaları konusuna bakın.

Doğrulama
Bu sorunun doğrulama durumu. Başarısız durumdaki veya başlatılmamış sorunlara öncelik vermeniz gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk