DERSKONUM.COM


12.sınıf Türk dili ve edebiyatı kitap cevapları dersdestek sayfa 190-191-192

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

2018 2019 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI DERSDESTEK  YAYINLARI

dersdestek yayınları 12 sınıf edebiyat kitabı cevapları


DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI DERSDESTEK YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR
DİKKAATTT: MEB YAYINLARININ CEVABINI ARIYORSANIZ TIKLAYINIZ.
...

DİĞER TÜM SAYFLARIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA



12. Sınıf Dersdestek Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 190 Cevabı
1) “Sabahattin Ali, Samim Kocagöz, Talip Apaydın, Abbas Sayar, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Necati Cumalı” gibi romancılarımızın en belirgin ortak özelliği nedir?
  • Cevap: Bu romancılarımızın ortak noktası toplumcu gerçekçi anlayışla eser
    vermeleridir.
2) Aşağıdaki tabloda verilen eserlerin hangi yazarlara ait olduğunu karşılarına yazınız.

  • ANKARA-YAKUP KADRİ
  • ÇELO-ABBAS SAYAR
  • YOLCU NEREYE GİDİYORSUN-SAMİHA AYVERDİ
  • ÖLÜ ZAMAN GEZGİNLERİ-HASAN ALİ TOPBAŞ
  • TOPRAK ANA-CENGİZ AYTMATOV
  • İHTİYAR ADAM VE DENİZ-E.HEMİNGWAY


3) “Kimi romanlarda bilindik bir olay örgüsü, zaman ve mekân kurgusu, şahıs kadrosu, bakış açısı ve anlatıcı, tematik kurgu ve dil kurgusu yoktur. Bu anlayışla eserlerini kaleme alan yazarlar, roman türünün temelini oluşturan bu yapısal unsurları değiştirerek metinler arasılık ve üstkurmaca gibi teknikleri eserlerinde kullanırlar.”
Buna göre, aşağıdaki yazarlardan hangilerinin romanları bu anlayışa örnek gösterilemez? İşaretleyiniz.
  • Cevap: Abbas Sayar ve Sâmiha Ayverdi’nin romanlarında postmodernizmin
    etkileri görülmez.
4) Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyet Dönemi’nde Millî Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren Türk romancıları için söylenemez?A) Millî Mücadele ve Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşananları ele almışlardır.
B) Anadolu insanı ve Anadolu insanının sorunlarını eserlerinde dile getirmişlerdir.
C) Realizm akımına uygun eserler vermişlerdir.
D) Eserlerinde oldukça sade bir dil kullanmışlardır.
E) Sosyal konulardan çok bireysel konulara yönelmişlerdir.
Cevap: E
5) Aşağıdakilerden hangisi Türk edebiyatında toplumcu gerçekçilik akımına bağlı olarak yazılan romanların ortak özelliklerinden biri değildir?
A) Eserlerin çoğunda Anadolu’daki sosyal yaşam aktarılır.
B) Aydın-halk, ağa-köylü ve patron-işçi çatışmaları sık sık işlenir.
C) Gözlemci ve gerçekçi bir anlatıma yaslanır.
D) Bireyin iç dünyası eserlerin ana temasını oluşturur.
E) Eserlerde sade bir anlatım ve yerel ağız özellikleri görülür.
Cevap: D 
.............. .......................
12. Sınıf Dersdestek Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 191 Cevabı
6) “Mustafa Kısrak’a atladı. At yürüdü. Fakat Mustafa elindeki değneği atın boynuna vuruyor, geri çevirmeğe çalışıyordu. At, köye doğru yürüdü. Değnek darbeleriyle yarı sola döndü. Bir şey anlamıyordu olanlardan. Yirmi otuz metre böylece gitti. Vuruşlar kesilmişti. Birden geriye yönüne döndü. Yeniden boynuna darbeler indi. Bir teslimiyet edasına büründü. Tepeye doğru yol aldı. Ağabeysinin peşinden gelen Hasan, yalvarıyordu.”
Bu parçada aşağıdaki anlatım biçimlerinden hangisi ağır basmaktadır?
A) Açıklama B) Betimleme C) Karşılaştırma D) Örnekleme E) Tartışma
Cevap: B
7) Aşağıdakilerden hangisi Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun roman türündeki eserlerinden biri değildir?
A) Kiralık Konak B) Erenlerin Bağından C) Hüküm Gecesi D) Sodom ve Gomore E) Nur Baba
Cevap: B
8) “Abbas Sayar’ın ilk romanıdır. Yozgat’ta doğup büyüyen yazarın bu ilk romanı, içeriği ve kahramanlarıyla Türk edebiyatında eşsiz bir yer edinmiştir. Abbas Sayar bu eserle 1971 TRT Sanat Ödülleri yarışmasında başarı ödülü almıştır. Eser, yazarın Yozgat’ın Sekili kasabasında yaşadığı yıllarda köylülerin yaşamına dair edindiği birikimleri yansıtmaktadır. Romanda artık iş göremez olmuş bir atın, sahibi tarafından doğaya salınmasıyla birlikte yaşanan dramatik olaylar okuyucuya aktarılmıştır.”
Bu parçada bahsedilen eser aşağıdakilerden hangisidir?
A) Can Şenliği B) Dik Bayır C) Kaplumbağalar D) Yaban E) Yılkı Atı
Cevap: E
9) Aşağıdaki eserlerden hangisi gelenekçi yaklaşımla dinî ve millî duyarlılıkları yansıtan bir romandır?A) Beyaz Gemi B) Bin Hüzünlü Haz C) İbrahim Efendi Konağı D) Silahlara Veda E) Yaban
Cevap: C
10) “Romanın ana kahramanı Ahmet Celal, I. Dünya Savaşı’nda kolunu kaybeden bir subaydır. Ahmet Celal İstanbul’dan uzaklaşabilmek için eski emir eri Mehmet’in köyüne gelir. Eser Ahmet Celal’in köyde yaşadığı süre boyunca başından geçen olaylar hakkındaki değerlendirmelerinden oluşmaktadır. Millî Mücadele döneminde Anadolu köylüsünün Kurtuluş Savaşı’na bakışını ve o dönemin aydınlarıyla köylüler arasındaki fikir ayrılıklarını yansıtan eser, Yakup Kadri’nin en çok bilinen eseridir.”
Yukarıda bazı özellikleri verilen eser aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ankara B) Bir Serencam C) Hüküm Gecesi D) Nur Baba E) Yaban
Cevap: E
11) Aşağıdaki eser-yazar eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A) Yakup Kadri-Ateşten Gömlek
B) Cengiz Aytmatov-Selvi Boylum Al Yazmalım
C) Abbas Sayar-Dik Bayır
D) Ernest Hemingway-Çanlar Kimin İçin Çalıyor
E) Sâmiha Ayverdi-Mabedde Bir Gece
Cevap: A
12. Sınıf Dersdestek Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 192 Cevabı
.................... ..............
12) I. Ahmet Celal, Mehmet, Emine
II. Kıvrak Mümin, Çocuk, Orozkul
III. Teğmen Henry, Catherine, Rinaldi
IV. Alaaddin, Yazar-anlatıcı, Kırmızı Başlıklı Kız
Verilen roman kişileri aşağıdaki romanlardan hangisine ait değildir?
A) Beyaz Gemi
B) İbrahim Efendi Konağı
C) Silahlara Veda
D) Yaban
E) Bin Hüzünlü Haz
Cevap: B
13) Aşağıdakilerin hangisinde “Kurtuluş Savaşı Dönemi”ni yansıtan romanlar bir arada verilmiştir?
A) Devlet Ana, Sinekli Bakkal, Üç İstanbul
B) Vurun Kahpeye, Ateşten Gömlek, Kalpaklılar
C) Yılkı Atı, Tehlikeli Oyunlar, Sodom ve Gomore
D) Handan, Kurt Kanunu, Tutunamayanlar
E) Çalıkuşu, Kuyucaklı Yusuf, Kırık Hayatlar
Cevap: B
14) “Tam ilerisinde, karşı kıyıda, çayın tam kenarında üç maral vardı, Gerçek, canlı marallar! Su içiyorlardı, daha doğrusu sularını içmişlerdi. İçlerinden biri, en büyük ve en uzun boynuzlusu, son bir defa boynunu eğdi, başını suya uzattı. Sanki sığ suya bir ayna imiş gibi bakıyor, kendini seyrediyordu. Tüyleri deve tüyü rengindeydi. Kocaman ve güçlü bir göğsü vardı. Başını kaldırdığı zaman beyaz ve tüylü dudaklarından su damlaları dökülüyordu çaya. Başını kaldırınca çocuğu görmüş, kulaklarını oynatarak dikkatle, kuşkuyla ona bakıyordu.”
Bu parçada hangi anlatım biçimi ağır basmaktadır?
A) Açıklama B) Karşılaştırma C) Öyküleme D) Tanımlama E) Tartışma
15) Cengiz Aytmatov, çağdaş Türk edebiyatının yetiştirdiği en güçlü romancılardan biridir. Türk mitolojisinden ve tarihinden aldığı değerler sistemini roman türünün anlatım imkânlarıyla birleştirerek sunar. Aytmatov’a göre ‘Doğru sanat, insanı derin düşüncelere de sürüklemeli, insanı sarsmalı, insanda acıma duygusu uyandırmalı, kötülüğü protesto etmeli, insanı üzmelidir. Ayrıca hayatın, ayakaltına alınan, yok edilen, küçük düşürülen en değerli yönlerini yeni baştan kurmak, korumak ve kurtarmak isteğini uyandırmalıdır.’ Aytmatov, Türk tarihinin simgelerini zamanın ruhuyla birleştirerek eserlerine arka plan yapmıştır. “Beyaz Gemi” romanında da Türk mitolojisinden önemli bir figüre yer vermiştir.
Bu parçada “Cengiz Aytmatov”la ilgili aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
A) Türk edebiyatının başarılı romancılarından biri olduğuna
B) Romanların sanatsal yönden diğer edebî türlerden daha etkili olduğuna
C) Türk tarihinin simgelerini güncel konularla yeniden yorumladığına
D) Hayatın yok edilen değerlerinin sanatla kurtarılacağına inandığına
E) “Beyaz Gemi” romanında da mitolojiden yararlandığına
Cevap: B


12. Sınıf Dersdestek Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları 2018 – 2019” aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Cevapların sayfaları mavi renkle gösterilmiştir. Bunun sebebi ise öğrencilerin aradığı sayfayı kolay bir şekilde bulmalarına yardımcı olmaktır.
DİĞER TÜM SAYFLARIN TÜM CEVAPLAR İÇİN TIKLAAAAAAA
SAYFA, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156,, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, ve diğer Ders Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.


,12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI DERSDESTEK  YAYINLARI 2018 2019, 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI DERSDESTEK  YAYINLARI, 12 EDEBIYAT CEVAPLARI, 2018 2019 12.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI DERSDESTEK ,12.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI DERSDESTEK  12 SUNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,dersdestek yayınları 12.sınıf edebiyat kitabı cevapları,12.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI DERSDESTEK YAYINLARI, 2018 2019, 12.SINIF EDEBİYAT MEB YAYINLARI CEVAPLARI,12 sınıf edebiyat kitabı cevapları dersdestek ,dersdestek yayınları 12 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,12.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları dersdestek yayınları

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "12.sınıf Türk dili ve edebiyatı kitap cevapları dersdestek sayfa 190-191-192"

Back To Top -->