DERSKONUM.COM


11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 232

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019
Meb yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR
DİKKAT: BU SAYFADA MEB YAYINLARI CEVABI VAR
EĞER EKOYAY YAYINLARI CEVABINI ARIYORSANIZ TIKLAYIN


..11. Sınıf Ekoyay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 232 Cevabı
10. Sizce IV Murat oyunu, tarihî gerçekliği olduğu gibi yansıtıyor mu? Okuduğunuz metinden kurmaca gerçeklik ile tarihî gerçeklik arasındaki farkları IV. Murat’la ilgili araştırmanızdan yararlanarak sıralayınız.
  • Cevap: Bence tarihi gerçekliği kısmen yansıtmaktadır. Çünkü ne kadar olduğu gibi anlatsa da sonuçta eser kurgusaldır. Ve yazarın kendi görüşleri doğrultusunda kahramanlar oyunda yer alırlar. 4. Murat tam olmasa da yine kitaplarda yer aldığı ölçüde eserde yer almaktadır.
11. Okuduğunuz metinde sizi rahatsız eden davranışları, sözleri belirtiniz ve bunların nedenlerini açıklayınız.
  • Cevap: Beni rahatsız eden davranışların başında Recep Paşa’nın Kösem Sultan ile devleti değil de kendi çıkarları için planlar tuzaklar yapmalarıdır. Sonuçta kendi kazdıkları kuyuya düşeceklerdir.
12. Aşağıdaki tabloda verilen soruları uygun yerlere “X” işareti koyarak cevaplayınız.
  • Cevap:
  • a-OLAY-OYUNCU  OLMALI
  • b-BETİMLEYİCİ-ELEŞTİREL OLMALI
.13. Kösem Sultan’ın davranışlarını ve düşüncelerini tutarlılık açısından değerlendiriniz.
  • Cevap: Davranışları tutarlıdır. Çünkü Hüsrev Paşa’nın yok edilmesi için planlar yapmış ve sonrasında oğlu Murat’ı kandırarak Paşa’yı yok etmeye çalışmıştır. 
14. IV. Murat rolünü sahnede canlandırsaydınız tercih edeceğiniz kostüm nasıl olurdu? Anlatınız.
  • Cevap: Kalın bir kürk kafada zırh çok parlak bir kılıç sakallı ve heybetli bir görünüm sağlayan aksesuarlar kullanırdım.
15. Bir bölümünü okuduğunuz IV. Murat, 1970 yılında yazılmıştır. Sizce bu eser sosyal, kültürel ve edebî açıdan gelecek kuşakları nasıl etkiler? Görüşlerinizi belirtiniz.
  • Cevap: Gelecek kuşaklara tarih bilinci aşılaması ve Osmanlı ile ilgili tarihsel önemli noktaları yeniden işlemesi önemlidir. Böylece yeni kuşaklar bu konuda hem bilgi sahibi olur hem de ders çıkarabilirler.

16. Bir Adam Yaratmak metni ile IV Murat metnini tür, üslup, anlatım teknikleri ve içerik açısından karşılaştırınız.
  • Cevap: Bir Adam Yaratmak’ta üslup daha bireysel Oysa 4.Murat’da daha süslü ve aristokrat bir dil özelliği vardır. Kahramanca destansı bir hava sezilir. İkisinde de diyalogalara yer verilmiştir.
17. Trajedi türünün ortaya çıkmasında sözlü ve yazılı kültürün, toplumsal değişimlerin ve etkileşimlerin etkisi ile ilgili düşüncelerinizi belirtiniz.
  • Cevap:  Sanat dallarının doğuşunda ve gelişmesinde insanın kendini ifade etme ihtiyacının, dinsel inançların, toplumsal yapının ve  kültürler arası etkileşimlerin etkisi var. Tiyatro da başka sanatlar gibi dinsel törenlerden doğmuş, sonra dinden bağımsızlaşarak sanatlaşmıştır. Kökeninde, ilkel insanın doğa olaylarını kendi bedensel hareketleriyle simgesel olarak temsil etme çabaları yatar.
18. Sizce bu oyun farklı oyuncular tarafından canlandırıldığında oyuncuların yorumları, tarzları ve yetenekleri açısından farklılıklar olur mu? Açıklayınız.
  • Cevap: Olur çünkü yorum farkının yanında ses jest v mimiklerde de değişiklikler olacaktır.
19. Okuduğunuz oyunun sahnelenmesinde yapımcı, yönetmen, tasarımcı, teknik ekip ve yazar arasında nasıl bir ilişki söz konusudur?
  • Cevap: Hepsinin ortak bir şekilde uyumlu çalışması gerekmektedir. Çünkü bir saç ayağı gibi olan bu unsurlar arasında en ufak bir kopukluk olması oyunun geneline yansıyacaktır.

,11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 11 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,11.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,11.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,meb yayınları 11.sınıf edebiyat kitabı cevapları,11.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 2019, 11.SINIF EDEBİYAT BİRYAY YAYINLARI CEVAPLARI,11 sınıf edebiyat kitabı cevapları meb ,meb yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,11.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları meb yayınları 

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 232"

Back To Top -->