sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 148

11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019
Meb yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
İLK DEFA OKUTULACAK OLAN BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.
EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI
İYİ ÇALIŞMALAR
DİKKAT: BU SAYFADA MEB YAYINLARI CEVABI VAR
EĞER EKOYAY YAYINLARI CEVABINI ARIYORSANIZ TIKLAYIN


...11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı
1.80 Gün 64 Saat adlı metnin konusu, amacı ve hedef kitlesi arasında nasıl bir ilişki kurulabilir? Açıklayınız.
  • CevapKonusu teknolojik gelişmelerle beraber artık Dünyanın o eski Dünya olmamasıdır. Hedef kitle olarak gazete okuyan bütün okurlar diyebiliriz. 
2. Metinde geçen “Yirminci asrın sür’ati karşısında, hayal geride kaldı!” sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.
  • CevapEskiden insanların hayallerini süsleyen hatta olmasına pek imkan vermedikleri her türlü düşüncü günümüzde gittikçe cisim bulmakta ve de hayatımızdaki yerini almakta gerçekleşme imkanı bulmaktadır. 
3. Metinde yazarın öznel veya nesnel bir tutum sergileyip sergilemediğinden hareketle öğretici metinlerde yazarın bakış açısı ile ilgili neler söylenebilir? Belirtiniz.
  • Cevap: Yazar öznel bir tutum sergilemektedir. Kendine ait duyguları düşünceleri kendi bilgi ve birikiminin süzgecinden geçirerek okura sunmuştur. Yazarın bakış açısı kahraman bakış açısıdır ve amacı da okura düşüncelerini iletmektir. 
4. Metinde yazarın geleceğe ilişkin ne gibi tahminlerde bulunduğunu ve bunlara katılıp katılmadığınızı nedenleriyle birlikte ifade ediniz.
  • CevapYazarın geleceğe ilişkin tahminlerinin kısmen günümüzde zaten yapıldığını ama gelecek günlerde neredeyse hepsinin teknoloji ve bilimsel çalışmalar sayesinde gerçekleşeceğine inanıyorum.
5. 80 Gün 64 Saat adlı metni İstemeye Dair adlı metinle tür, biçim, üslup ve içerik açısından karşılaştırınız.
  • Cevapİki metin de öznel değerlendirmelerin ve görüşlerin okura sunulduğu metinlerdir. İki metnin de türü köşe yazıları olmalarıdır. İlk metnin dili ağırken ikinci metin daha sade bir dille yazılmıştır. İçerik olarak ise ilk metin mizah ve mizahçıları anlatırken ikinci metin ise teknolojinin insan hayatını getirdiği noktadan bahsedilmektedir. 
6. Metindeki açık ve örtük iletileri belirleyiniz.
  • Cevap:
  • Açık ileti: Daha düne kadar, bir romancının hayalinde yaşıyan bu 80 gün, artık hakikat
    bile değil! Yirminci asrın sür’ati karşısında, hayal geride kaldı.
  • Örtük ileti: Teknolojinin hızla gelişmesi Dünyayı ve insanların  hayatını ne derecede etkilemiştir sorusuna cevap aranmıştır. 
a. 80 Gün 64 Saat adlı metinde anlatılanların metnin yazıldığı dönemin gerçekliğiyle örtüşüp örtüş- mediğini belirleyiniz.
  • Cevap: O dönemle örtüşmektedir. Bazı yerlerde ise gelecek dönemlerde teknolojik gelişmelerle yaşanabilecek olaylar anlatılmıştır.
b. Bu belirlemeden öğretici metinlerle ilgili nasıl bir yargıya ulaşılabilir? Tartışınız.
  • Cevap:  Öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir.

,11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2018 2019, 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 11 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 2019 11.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY,11.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI MEB,11.SNIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,meb yayınları 11.sınıf edebiyat kitabı cevapları,11.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI, 2018 2019, 11.SINIF EDEBİYAT BİRYAY YAYINLARI CEVAPLARI,11 sınıf edebiyat kitabı cevapları meb ,meb yayınları 11 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,11.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları meb yayınları 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk