sponsorlu reklam Admatic -sponsor

MESLEĞİMİ NASIL SEÇMELİYİM, RENGİHAYAT.NET YAZDI

MESLEĞİMİ NASIL SEÇMELİYİM, HANGİ MESLEĞİ SEÇMELİYİM, 

Değerli takipçilerimiz. zevkle takip ettiğimiz bir sayfa olan rengihayat.net  sayfasında sizler için mühim ve güzel bir yazı paylaştı.Bizler de bu güzel yazıyı sizler için sayfamızda paylaşıyoruz.
rengihayat.net ' i sizler de takip edebilir zevkle yazıları okuyabilirsiniz.
 LİNK :rengihayat.net

MESLEĞİMİ NASIL SEÇMELİYİM,
Lise başlar, ilk seneler pek fazla umurumuzda olmaz, ne olmak istediğimizi düşünmeyiz; zaman ilerler 11.sınıfta sınavın yaklaşmasıyla birlikte hangi mesleği seçeceğiniz aklınızda bir soru işareti olarak dolaşmaya başlar.


Meslek seçimi sancılı bir süreçtir. Yetenekler vardır, yapmak istediğiniz meslekler vardır, bir de tabii ki gerçekler peşimizden gelir.

Hangi meslekte daha çok para kazanabilirim?
Hangi meslek bana daha uygun?
Hangi meslekte iş imkanı var?
Ailemin istediği bölüm yeteneklerime uygun değil, ne yapacağımı bilmiyorum diyorsanız eğer size biraz olsun yardımcı olabilmek için bu yazıyı yazıyorum.

Keyifli okumalar sevgili gençler. 👌

.....


...
Öncelikle meslek seçiminde en önemli madde, seçeceğiniz mesleğin size ne kadar uygun olup olmadığıdır. Bu konuda size örnek olarak kuzenimi vermek istiyorum. Kitap okumayı çok seven, kitapla iç içe olmaktan çok hoşlanan kuzenim Ankara Radyo ve Televizyon bölümünü bitirdi ve sahaflar çarsısında kitap satmaya başladı. Ankara'nın ona kazandırdığı en önemli şey bölümüyle alakalı değil de kitaplarla alakalı olanlardı.

Orada keyifle çalıştığını bildiğim bir dönemde bir arkadaşının teklifi ve ailesinin düzenli bir işe gir ısrarları üzerine Muğla'da çok işleyen bir dönercide şef garson olarak işe başladı. Sahaflıktan kazandığının çok daha fazlasını kazanmaya başladı, işleri iyi gidiyordu. Hatta bir miktar hisse bile aldı dönercinin yeni bir şubesinden. Konuştuğumuzda çok da mutlu olmadığını anlayabiliyordum ama.Yaklaşık bir sene sonra beni aradı ve işten ayrıldığını, tekrar Ankara'ya taşındığını söyledi. Ona göre olmadığını, para kazanmasına rağmen tam anlamıyla mutlu olamadığını söyledi. Hak verdim kuzenime, ona göre değildi o iş ve şu an sevdiği ve kendini iyi hissettiği sahaf olarak işine devam ediyor.

Yapmak istediğiniz mesleğin A'dan Z'ye her şeyini bilmelisiniz. Sadece kaç puanla hangi üniversiteye yerleşeceğinizi değil, aynı zamanda hangi şartlarda çalışmanız gerektiğinin de farkında olmalısınız. Hangi yeteneklerinizin size yardımcı olabileceğini iyi araştırmalısınız. Bulabilirseniz, yapmak istediğiniz işi yıllardır yapan birini bulup ondan mesleğin sırlarını öğrenebilirsiniz.

 öğretmenlerinize ve ailenize danışın, tavsiye alın ama sonunda bu tavsiyeleri kendi akıl süzgecinizden geçirin ve kararınızı öyle verin. O mesleği hayatı boyunca yapacak olan sizsiniz unutmayın!

Şu süreçte kulaktan duyma bilgilerle hareket etmeyin, kesinliği olan güvenilir bir kaynak olmasına dikkat edin, çünkü çok fazla şehir efsanesi tadında bilgiler dolaşır.

Bazı bölümler belli dönemlerde çok fazla moda olabilir, günümüzde herhangi bir sağlık bölümü gibi. Şu an popüler olan ve çok fazla başvuru yapılan sağlık bölümlerinde ilerde personel fazlalığıyla karşılaşılabilir. Popüler olduğu için meslek seçilmez.

Sonuç olarak sevgili dostum, bu hayat bir kere yaşanıyor ve hayatımızın büyük çoğunluğu işimizde geçiyor. İyi düşün. Seçimi kimseye bırakma, ailen senin iyiliğini isteyebilir ama bunun kararının senin vermen gerekiyor.Bunu yapabilecek olgunlukta ve yaştasın.
Güzel bir seçim yapman dileğiyle 👊

Yazan: Nihat Özgül

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk