sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Sonuç Yayınları Kitap Cevapları sayfa 47 2018 2019

9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI SONUÇ YAYINLARI 2018 2019


SONUÇ yayınları 9 sınıf edebiyat kitabı cevapları
DEĞERLİ derskonum.com TAKİPÇİLERİ
YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA DA BERABER OLACAĞIZ..
BU DERSİN KİTAP CEVAPLARI SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR..KİTAP CEVAPLARINI OKUL DERSLERİNE PARALEL ŞEKİLDE YAYINLAMAKTAYIZ.

EĞER ACİL DURUM VARSA YORUM KISMINA YAZINIZ 😁
9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ KİTAP CEVAPLARI SONUÇ YAYINLARI

İYİ ÇALIŞMALAR

TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA
..5. Sorulara verdiğiniz cevaplardan hareketle olay hikâyelerinin özelliklerini maddeler hâlinde defterini­ze yazınız.
  • Olay Öyküsü: Bu öykü türünde yazar, okuyucuyu, etkileyici ve ilginç bir olayla öyküye bağlamaya çalışır.
  • Olay öyküsünde giriş (serim), gelişme (düğüm) ve sonuç (çözüm) bölümleri belirgin biçimde birbirinden ayrılır.
  • Yazar, gerilimi artırır, sonra sonuç bölümünde düşürür.
  • Bu öykülerde genellikle kapalı bir son vardır, olay bittiğinde okuyucu "Acaba bundan sonra ne oldu, olay nasıl devam etti?" diye düşünmez.
  • Olay öyküsünde, kişiler genellikle dış özellikleriyle okuyucuya tanıtılır.
  • Zaman ve mekân belirgindir.
6. Aşağıda Türk edebiyatının farklı dönemlerini yansıtan hikâye örnekleri verilmiştir. Bu hikâyelerden yola çıkarak hikâye türünün ortaya çıkışı ve tarihsel dönem ile ilişkisini belirleyiniz.
Hikaye türü ilk önce Dede Korkut Hikayeleriyle ortaya çıkmıştır. Ondan önce destan var olsa da destanlar yapısı itibariyle nazım şeklinde olmaktadır. Dede Korkut Hikayeleriyse nazım ve nesir karışık olup yine bir olay etrafında şekillenmektedir. Bundan sonra halk hikayeleri ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle aslında Dede Korkut Hikayelerine halk hikayelerinin ilk örnekleri diyebiliriz. Dede Korkut Hikayeleri 11-14 arasında anonim olarak yazılmış olup 15 . yy’de yazıya aktarılmıştır. Halk hikayeleriyse daha sonraki dönemde ortaya çıkmıştır.  
3. metin de Batı tarzı hikayenin Tanzimat’la birlikte edebiyatımıza girmesine örnek olarak verilebilir. 4.metin de olay hikayeciliğinin ustalarından Ömer Seyfettin’e aittir. O da Milli Edebiyat döneminde ortaya çıkmıştır.
Oğuz toplanıp üzerine vardı. Tepegöz görüp kızdı, bir ağacı yerinden kopardı, atıp elli altmış adam helak eyledi. Alplar başı Kazan’a darbe vurdu. Dünya başına dar oldu. Kazan’ın kardeşi Kara Göne Tepegöz’ün elinde perişan oldu. Düzen oğlu Alp Rüstem şehit oldu. Uşun Koca oğlu gibi pehlivan elinde şehit oldu. Zayıf canından iki kardeşi Tepegöz’ün elinde helak oldu. Demir giyimli Mamak elinde helak oldu. Bıyığı kanlı Bügdüz Emen, elinde perişan oldu. Aksakallı Aruz Koca’ya kan kusturdu. Oğlu Kıyan Selçuk’un ödü patladı. Oğuz Tepegöz’e kâr etmedi, ürktü kaçtı. Tepegöz çevirip önünü kesti. Oğuz’u bırakmadı, geri yerine kondurdu. Velhasıl Oğuz yedi kerre ürktü, Tepe-göz önünü kesip yedi kerre yerine getirdi. Oğuz Tepegöz’ün elinde tam perişan oldu. Dede Korkut Kitabı, haz. : Muharrem Ergin...
TÜM SAYFALARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA









,9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI SONUÇ YAYINLARI 2018 2019, 9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI SONUÇ YAYINLARI, 9 EDEBİYAT CEVAPLARI, 2018 2019 9.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI SONUÇ,9.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI SONUÇ,9.SINIF EDEBİYAT CEVAPLARI 2019,SAYFA,SONUÇ yayınları 9.sınıf edebiyat kitabı cevapları,9.SINIF EDEBİYAT DERS KİTABI CEVAPLARI SONUÇ YAYINLARI, 2018 2019, 9.SINIF EDEBİYAT SONUÇ YAYINLARI CEVAPLARI,9 sınıf edebiyat kitabı cevapları SONUÇ ,SONUÇ yayınları 9 sınıf edebiyat kitabı cevapları ,9.sınıf edebiyat ders kitabı cevapları SONUÇ yayınları

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk