sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Kamyon Hikayesi Olay Örgüsü,Konusu,Teması,Kişi,Zaman,Mekan Tahlili

Sabahattin Ali Kamyon Hikayesi Konusu,Teması,Olay Örgüsü,Kişi,Zaman,Mekan Tahlili
,Sabahattin Ali Kamyon Hikayesi, HİKAYE TAHLİL, SABAHATTİN ALİ KAMYON ÖYKÜSÜ, KAMYON HİKAYESİ OLAY ÖRGÜSÜ,


derskonum.com'un  değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.


Derskonum.com ailesi  olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..


Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için Kamyon Hikayesi Olay Örgüsü,Konusu,Teması,Kişi,Zaman,Mekan Tahlili üzerine bir paylaşım yapacağız. 


Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konum= derskonum

destek olmak için lütfen paylaşınız

: derskonum.com


hazırlayan: Mustafa ŞAHİN


HİKAYENİN ÖZETİ
KAMYON: Kamyon Konya'dan İzmir'e gidecekti. Kamyonun içinde yaklaşık yirmi kişi vardı. On sekiz yaşlarında genç bir köylü de şehirde çalışmak için İzmir'e gitmek istiyordu. Delikanlı bakkalın oğlundan akıl aldı. Bakkalın oğlu otomobile paranın yarısını vermesini İzmir'e yaklaştıklarında gizlice kamyondan atlayıp İzmir'e yürüyerek girmesini söyledi. Şoför İzmir’e girerken yol parasının diğer yarısını toplar. Erken davranıp atlamazsan dayak yersin diyerek son sözlerini söyledi. Delikanlı kamyona bindi ve yolculuk başladı. Kamyon yavaşlayınca parayı toplayacaklar diye korkuyor, tekrar hızlanınca rahatlıyordu. Otomobil birden yavaşladı. Henüz yapılmamış olan bu yolun kayma tehlikesi olduğu için yolcular bir süre yürüyecekti. Şoför "haydi beyler" dedi. Genç delikanlı para toplayacaklarını düşünerek korkular içinde kamyondan atladı. Dengesini kaybederek kafasını taşlara çarpa çarpa yuvarlandı.

HİKAYENİN TAHLİLİ
KİŞİLER: 
Genç Delikanlı (Başkahraman) 
kamyoncu/şoför derskonum.com
Kamyonun Sahibi
Bakkalın Oğlu
Delikanlının babası
Kamyonda seyahat eden kişiler

ZAMAN
Muhtemelen 1940-1950 arası. Öyküde net zaman derskonum.com yok ancak yaşanan olaylar o dönemi işaret etmektedir.

MEKAN
köy
İzmir
Konya
Kamyon (kasası)

TEMA
Fakirliğin ,yokluğun insana neler yaptırabileceği

KONU
Fakir düşen bir delikanlının para kazanmak uğruna çıktığı gurbet yolculuğunda canından olması.

OLAY ÖRGÜSÜ
(Madde madde yazacağız )

YORUM
Kamyon öyküsü çok dikkat çekici, Sabahattin Ali’nin kaleminden çıkma bir öykü olduğu o kadar belli ki, sanki o anı yaşar gibi okuyorsunuz. Kamyonun içinde yer alan insanlardan biri oluyorsunuz ve sanki orada yaşamaya çalışan, bir yerlere tutunmuş giden insanları seyrediyorsunuz. Bu diğer öykülerinde de sıklıkla karşılaştığımız bir durum. Fakat Kamyon öyküsünde bu o kadar net bir biçimde karşımızda, o kadar yüzümüze vuruyor ve bizleri düşündürüyor ki, anlatmak çok güç.
HAZIRLAYAN:derskonum.com



4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk