sponsorlu reklam Admatic -sponsor

12.SINIF ÖĞRENCİSİYİM YKS'YE NASIL ÇALIŞMALIYIM

12.SINIF ÖĞRENCİSİYİM YKS'YE NASIL ÇALIŞMALIYIM,
12.SINIF ÖĞRENCİSİYİM NASIL ÇALIŞMALIYIM, 12.SINIFIM YGS'YE NASIL ÇALIŞMALIYIM,

12.sınıf öğrencileri YKS sürecinde nasıl bir yol izlemeli?


Okulların açılmasıyla birlikte 12.sınıf öğrencilerini farklı bir heyecan sarmış durumda. Bu öğrenciler bir taraftan lise son sınıfa gelmiş olmanın gururunu yaşarken diğer taraftan da YKS’ye girecek olmanın kayısını yaşarlar. Bu öğrencilerin, üniversite sınavına hazırlık sürecinde aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri yararlı olacaktır.

1- YKS’ye çalışırken okul derslerini ihmal etmemelisiniz. Okul derslerini ihmal etmeniz yazılılardan düşük notlar almanıza, bu da Aobp’nizin düşmesine sebep olacaktır. Yerleştirme puanınızın %13’ünün Aobp?den geldiğini unutmamalısınız.


2- İlk yılınızda üniversite sınavını kazanmayı hedeflemelisiniz. Bazı öğrenciler okul dersleriyle birlikte üniversite sınavına hazırlanmanın zor olduğunu düşünerek kazanma düşüncesini erteleyebiliyor. Halbuki 12.sınıfta gördüğünüz konular zaten sınavda karşılaşacağınız konulardır. Okul derslerinize çalışırken aynı zamanda üniversite sınavına da çalışmış oluyorsunuz.

3- Mutlaka bir hedefiniz olmalı. Hangi üniversiteyi ve hangi bölümü kazanmak istediğinize karar vermeli bu hedefinize ulaşmak için de hangi testten kaç net yapmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Bu durum çalışma iştiyakınızı arttıracaktır.

4- “Konu bitirmek” öncelikli prensibiniz olmalı. Belirli bir program dahilinde ?konuları hazmederek? çalışmalısınız. “Konular yetişmeyecek” diye telaşa kapılmamalı ve yarım-yamalak çalışmamalısınız. Planlı ve programlı bir şekilde çalıştıktan sonra konuların yetişeceğini bilmelisiniz.

5- Bu dönemde çalışacağınız konular daha çok TYT konularından oluşmalıdır. Fakat bilgi düzeyi olarak sağlam bir alt yapınız varsa TYT konularının yanı sıra “seçici olmak şartıyla” AYT konularına da çalışmanız yararlı olacaktır.


6- Ders çalışmaya uzun süre ara vermemelisiniz. Üniversiteye hazırlık sürecinde ders çalışmaktan “soğumamanız” çok önemlidir. Çünkü derslerden soğumanız sizi “sınav havasından” uzaklaştıracağı gibi motivasyonunuzu da olumsuz yönde etkileyecektir. Ayrıca yaşayacağınız bu boşluk döneminden sonra tekrar eski performansınızı yakalamanız da epeyce bir zamanınızı alacak ve sınav kaygınızı tetikleyecektir.

7- Verimli ders çalışma tekniklerini bilmelisiniz. Saatlerce ders çalışmaktan ziyade programlı ve verimli bir şekilde ders çalışmalısınız. Bunun için de öğretmenlerinizin yanı sıra rehberlik servisinden de yardım alabilirsiniz

8- Üniversite sınav sistemini iyice tanımalısınız. Sınav sistemini iyi bilmeniz kendinize olan güvenizi arttıracağı gibi mantıklı bir çalışma stratejisi takip etmenizi de sağlayacaktır. Mezun olacağınız alanla hangi bölümleri tercih edebileceğinizi, hangi testin kaç sorudan oluştuğunu ve bu soruların çoğunlukla hangi konulardan geldiğini bilmeniz çalışmanızın sonuca yönelik olmasını sağlayacaktır

9- Çalışma sürecinde kendinize zaman ayırmayı ve rahatlamayı da ihmal etmemelisiniz. Bir ?robot? edasıyla çalışmanız zamanla “gerilmenize” ve “erkenden yorulmanıza” sebep olacaktır.

10- Psikolojik destek alın. Üniversiteye hazırlık sürecinde sınav kaygısı, başaramama korkusu, yetersizlik duyguları vb. problemler başarınızı doğrudan etkileyecektir. Bu kritik süreçte size yol gösterecek, size psikolojik destek sağlayacak bir uzmandan yardım almanız faydalı olacaktır. Bu amaçla okulunuzdaki rehberlik servisinden yardım alabilirsiniz.
KAYNAK:https://www.aktuelpdr.net YAZAR: Akın YILDIRIM

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk