DERSKONUM.COM

KİRALIK KONAK ROMANI İLE İLGİLİ SORULAR

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......

KİRALIK KONAK İLE İLGİLİ TEST SORULARI, KİRALIK KONAK ROMANI İLE İLGİLİ SORULAR, KİRALIK KONAK İLE İLGİLİ SORULAR, KİRALIK KONAK İLE İLGİLİ TEST SORULARI, ROMAN SORULARI,

Kiralık Konak Romanı Test Soruları ve Cevapları (100 Temel Eser)

1. Romanın sonunda ölen roman kahramanı kimdir ve bu ölüm anına şahit olan kişi aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Hakkı Celis - Hüsnü Bey
B) Hakkı Celis - Azmi Bey
C) Cemil Bey - Hakkı Celis
D) Hakkı Celis - Faik Bey
E) Hüsnü Bey - Azmi Bey
2. Naim Efendi’nin yalnız kaldığı zamanlarda onun sık sık ziyaretine gelen, onu yalnız bırakmayan, ona sürekli destek olan kardeşinin adı nedir?
A) Neyyire   B) Belkıs      C) Selma Hanım    D) Nuriye         E) Seniha
3. Hekimler Seniha’ ya farklı yere gitmesinin, biraz kırlarda gezip, denizlerde eğlenmesini tavsiye ettiklerinde Seniha, Madam Kronski ile nereye gitmiştir?
A) Büyükada         B) Marmara Adası      C) Kınalı Ada     D) Heybeli Ada     E) Avşa Adası
4. Naim Efendi’nin torunları kimdir?
A) Seniha-Cemil         B) Cemil-Neyyire           C) Hakkı Celis- Faik               D) Belkıs-Hakkı Celis        E) Seniha-Hakkı Celis
5. Romanda şiir yazan ve yazdığı şiirleri bulunduğu ortamlarda okumaktan çekinmeyen kişi kimdir?
A) Naim      B) Cemil      C) Faik Bey      D) Kasım Paşa       E) Hakkı Celis
6. Hakkı Celis kitabın sonunda nereye gitmektedir?
A) Eve         B)  Seniha ile evlenip dış ülkeye       C)  Dış ülkeye       D)  Savaşa       E) Mezarlığa
7. Naim Bey konağı satmamak için nasıl bir bahane bulmuştur?
A) “Ev yıkılmak üzere” demiştir.
B) “Burada büyüdüm, burada yaşlandım” demiştir.
C)  “Ev eski” demiştir.
D)  “Alıcı çıkmaz” demiştir.
E) “Askerler boş evleri işgal ediyorlar” demiştir.
8 . "Kiralık Konak" adlı roman için aşağıdakilerden hangisi uygun bir ifade değildir?
A) Batı etkisinde gelişen Türk toplumunun toplumsal dönüşümlerinin romanıdır.
B) Üç kuşağın çatışmaları görülür.
C) Geleneksel değerlerin, kurumların durumları yüceltilir.
D) Geleneksel büyük aile yapısının dağılışı görülür.
E) Yakup Kadri Karaosmanoğlu tarafından yazılmıştır.
9. "Kiralık Konak" adlı romandaki karakterlerden biri olan "Seniha"nın özelliği aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yoktur?
A) Naim Efendinin torunudur.
B) Okuduğu kitaplar sonucu, eski ahlâk değerlerine harfi harfine uyan birisidir.
C) Sürekli değişen, hayal dünyasında gezinen birisidir.
D) Servet Beyin kızıdır.
E) Kendini batılı olmaya hazırlayan şımarık bir tiptir.
10. Yakup Kadri Karaosmanoğlu “Kiralık Konak” romanında üç kuşağı bir arada anlatmak ister. Bu üç kuşağın temsilcileri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Servet Bey - Naim Efendi - Hakkı Çeliş
B) Hakkı Celis – Sekine Hanım - Cemil
C) Naim Efendi- Servet Bey - Faik
D) Naim Efendi- Servet Bey - Seniha
E) Naim Efendi- Sekine Hanım - Servet Bey
CEVAP ANAHTARI : 1-A, 2-C, 3-A, 4-A, 5-E, 6-D, 7-E, 8-C, 9-B, 10-D

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "KİRALIK KONAK ROMANI İLE İLGİLİ SORULAR"

Back To Top -->