sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Milli Edebiyat Döneminde dergilerin milli düşüncelerin yayılmasındaki rolü

Milli Edebiyat Döneminde dergilerin milli düşüncelerin yayılmasındaki rolü
DEĞERLİ TAKİPÇLERİMİZ MAİL ADRESİMİZE GELEN BİR SORU ÜZERİNE BU YAZIMIZI YAZIYORUZ.. SİZ DE AKLINIZA TAKILAN VEYA CEVABINI MERAK ETTİĞİNİZ SORU VE SORUNLARI YORUM KISMINA VEYA İLETİŞİM ADRESİMİZ OLAN MAİL ADRESİMİZE YAZABİLİRSİNİZ..
İYİ ÇALIŞMALAR..
BU SORU 11.SINIF EDEBİYAT KİTABI 130.SAYFADA SORULMUŞTUR.

Milli Edebiyat Döneminde dergilerin milli düşüncelerin yayılmasındaki rolü
Öncelikle şunu söylemek gerekir. bir sanatçı bir fikir adamı düşüncelerini halka aktarmak çin çeşitli yollara başvurur. bu yolların malzemesini ise sanat dalı belirler. Örneğin bir ressam resimleri ile fikirlerini halka aktarır ya da bir mimar düşünelim hissettiklerini ve düşüncelerini, kültürünü eserleri ile ifade eder.
Edebiyatta ise fikirleri aktarmanın yegane yolu yazıdır, eserdir, metindir. Milli edebiyat bir fikir akımı olarak başlar bu fikir "dilde ve içerikte millilik" fikridir.derkonum Bu fikri aktarmanın yolu da şüphesiz yazmak ve yazdıklarını halka ulaştırmaktır. Milli edebiyat sanatçıları da düşüncelerini çıkardıkları dergiler ile ifade etmişler ve bu dergi ve gazeteler sayesinde halka ulaşmışlardır. Örneğin; Genç Kalemler dergisinin çıkması Türkçülük akımının duyulmasına ve benimsenmesine katkı sağlamıştır. Bu şekilde dergilerde düşüncelerini ve amaçlarını paylaşan yazarlar kısa zaman içinde farklı destekçiler bulmuştur.
Kısaca milli dergiler milli düşüncelerin yazılmasında,yayılmasında ve halk tarafından benimsenmesinde önemli bir role sahiptir. 

O DÖNEMDE ÇIKARILAN ÖNEMLİ DERGİLER

1. Çocuk Bahçesi: 

2. Genç Kalemler: 

3. Türk Derneği: 

4. Türk Yurdu: 

5. Halka Doğru ve Türk Sözü:

6. Yeni Mecmua: 
7. Dergâh: 

DERGİLER HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLA




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk