sponsorlu reklam Admatic -sponsor

KARUN KİMDİR NEREDE YAŞAMIŞTIR ?

KARUN KİMDİR, KARUN KİMDİR NEREDE YAŞAMIŞTIR, KARUN  NEREDE YAŞAMIŞTIR, KARUN NASIL ÖLDÜ, GÜNCEL, güncel hayat, 

KAYNAK :
http://arkeoturk.com/ YAZARI
Değerli arkadaşlar,hakkında pek çok söylence,hikâye bulunan zenginliği ile dillere destan olan karun;gerçekte yaşamış bir kraldır.Yapılan araştırmarda m.ö 6yy da yaşamış olan, lydya kralı kroisos’un karun olduğunu pek çoğunuz duymuş ve ya okumuştur.,Bunun böyle kabul edilmesi  kroisos’un çok zengin bir kral olmasıdır.Öyle ki,başkenti sardes bu gün;manisa’nın salihli ilçesinde yer almaktadır.Zenginliğinin kaynağı bölgedeki altın ve elektron madenidir.Paktalos çayının o dönemde yoğun  bir şekilde altın parçacıkları taşımasıdır.Koyun postlarını ırmağa bırakarak(sabitleyerek) suyun taşıdığı bu altın ve elektron zerreleri postta ki tüyler sayesinde toplamışlardır…….

Kroisos çok zengindir ama karun olamaz….çünkü karun ismi daha eski kaynaklarda da yer alıyor .İsim benzerliğinden dolayı kroisos’un karun olduğunu düşünenler için söylüyorum,Yunan mitolojisinde de Kharon diye biri var.Bu da ölen insanları bir nehirden geçirmek için bunlardan para alıyor.O yüzden antik çağda ölen insanların mezarlarına ve gözleri üzerine para koyulurdu ki, Kharon’a versin diye…Buradan da anlaşılıyor ki karun’un zenginliği ve parası ,yunan mitolojisinide etkilemiştir…Kroisos’tan çook önce,,,
En önemlisi kur’an-ı kerimde de karundan bahsediliyor..
Kassas suresi;76.ayet:Muhakkak ki karun musanın kavminden idi de,onlara karşı azgınlık etmişti.Ona öyle hazineler vermiştik ki,anahtarları cidden güçlü kuvvetli bir  bölüğe ağır geliyordu.O zaman kavmi ona şöyle demişti:gururlanma çünkü ALLAH gururlananları sevmez. 81.ayet: Derken, biz onu hemde sarayı ile birlikte yerin dibine geçirdik.O zaman ALLAH’a karşı yardımına gelecek taraftarlarıda olmadı,kendini kurtaracaklardan da değildi.
Ankebut suresi 39.ayet:Karun’a Firavun’a Hâmân’ı da helak ettik.Yemin olsun ki onlara,Musa apaçıkdelillerle geldi de onlar,o yerde kibirlenip kafa tuttular.Hâlbuki azaptan kurtulup önüne geçecek değillerdi..
mü’min suresi 23. Ayet: And olsun ki,biz musa’yı mucizelerimiz ve apaçık bir delille gönderdik..24. ayet: firavun’a hâmân’a karun’a da onlar: bu çok yalancı bir sihirbazdır.!  dediler….
Buradan da anlaşılıyor ki ,Karun  Hâmân ve Firavun musa peygamber zamanında yaşamışlardır,,Yani lydya kralı kroisos karun olamaz.Aralarında çok fazla zaman farkı var.En az 1000 yıl…..
Yine ortadoğu coğrafyasında yaşamış olmalıdır,,ayette anlattığına göre;sarayı ile birlikte yerin dibine geçirdik söžü,çok büyük bir depremle yok olduğu gerçeğidir…Oysa Kroisos Perslerle yaptığı savaşta yenilmiş ve krallığı da zenginliğide son bulmuştur…Yine son edindiğim bilgilere göre israilli ve abd li arkeologlar Babil,Lut gölü ve Akdenizde Karun’un yok olan krallığını ve hazinilerini aramaktadırlar…
Kur’an-ı kerim hiç bir zaman bilime ve tarihe ters düşmemiştir.Aksine yol göstermiştir,,Yeni keşifler ve bilimsel çalışmalarda bunu kanıtlayacaktır….Tıpkı Kur’an da anlatılan  Hz. Musa zamanında denizde helak olan firavun un cesedinin kızıl denizde bulunması gibi, (at Arabası parçaları, gibi pek çok arkeolojik buluntular da var)..Bu firavun un cesedi, yalnış hatırlamıyorsam!İngilterede bir müze sergileniyor.
KAYNAK :http://arkeoturk.com/ YAZARI

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk