sponsorlu reklam Admatic -sponsor

HAYALİNİZDE CANLANDIRDIĞINIZ BİR OLAYI MASAL BİÇİMİNDE YAZINIZ

 BİR OLAYI MASAL BİÇİMİNDE YAZMAHAYALİNİZDE CANLANDIRDIĞINIZ BİR OLAYI MASAL BİÇİMİNDE YAZINIZ, SORU-CEVAP, BİR OLAYI MASAL BİÇİMİNDE YAZMA, 

Hayalinizde canlandığınız bir olayı masal biçiminde yazınız
ÖZ KIZ VE ÜVEY KIZ
      Evvel zaman içinde kalbur saman içinde develer tellal iken pireler berber iken ben babamın beşiğini tıngır mıngır sallarken  bir vakit  yeni büyüyen  2  kızıyla dul ve  kötü kadın varmış. Bu kötü kadının kızlarından birisi öz ,  diğeri ise üvey kızıymış. Küçük ve güzel kız onun üvey kızıymış  ve o güzel kız  yumuşak bir kızmış fakat   annesi onu hiç mi hiç  sevmezmiş. Bütün kötü  işlerini üvey kıza  yaptırırmış . Büyük kız  ise annesi gibi kendini beğenmiş  çirkin bir kızmış.

    Bir vakit  küçük üvey kız pınardan   su dolduruyormuş. Çeşme başında ise yaşlı  ve güzel bir kadın ile  karşılaşmış. “Günaydın     yavrum " demiş. “Bana  biraz su verir misin?” Genç kız ise   Tabi  nineciğim veririm , diye cevap  vermiş. Böylece üvey ve güzel kız yaşlı kadına suyu vermiş. Oysa yaşlı kadın esasen bir     periymiş. Yaşlı kadın   ,  kıza  buna  karşı sana   hediye  vereceğim. Her söz   deyişinde  ağzından değerli   inciler  çıkacak ,  demiş. Kız eve dönünce başından geçenleri analığına  anlatmış. Kız konuşur iken hep ağzından inciler saçılmış. Kötü  kadın bu hale     şaşırmış. Hemen büyük ve çirkin olan  kızını da pınara   göndermiş. Çirkin kız bakmış, kardeşinin söylediği  yaşlı kadın bir türlü  gelmemiş.  Tek     bir kız  gelip   su istemiş. Öz kızı   gelince  kötü  kadın    "Ne oldu  ?" diye sormuş. Kız da  Ne olacak;   biri benden su istedi. Ben de  ona  kendin al ." demiş ve ağzından    kötü şeyler  çıkmış. Çirkin  kadın sinir ile   Bütün suç  senin deyip diğer  kızı dövmüş. Sonra da   onu evden kovmuş. Kız ağlayarak    gezer iken  yakışıklı  prense rastlamış. Kız yakışıklı prense başından geçen    olayları anlatmış. Perinin verdiği güzel  hediyeler  prensin dikkatini çekmiş . Kız ile oracıkta  hemen evlenmiş.  Kırk gün kırk gece düğün yapmışlar. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk