sponsorlu reklam Admatic -sponsor

9.SINIF COĞRAFYA KİTAP CEVAPLARI MEB YAY SAYFA 89-90

9.SINIF COĞRAFYA DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2017 2018

9.SINIF COĞRAFYA DERS KİTABI CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2017 2018, 9.SINIF COĞRAFYA KİTAP CEVAPLARI MEB YAY SAYFA 89-90, 9.SINIF COĞRAFYA KİTAP CEVAPLARI MEB YAYINLARI 2017 2018,

9.Sınıf Coğrafya MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2017-2018)

KİTABIN TÜM SAYFALARININ CEVABI İÇİN TIKLAAAA
BU SAYFADAKİ CEVAPLAR
..

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 89 Cevabı

Dünya’nın Yörüngesi Daire Şeklinde Olsaydı Uygulama
REKLAM
ads by AdMatic
Dünya’nın yörüngesi elips şeklindedir. Yörünge görseldeki gibi daire şeklinde olsaydı gerçekleşebilecek durumları göz önünde bulundurarak aşağıdaki cümleleri tamamlayınız.
- Dünya’nın yörüngedeki hızı farklı yani az olurdu.
- İlkbahar ekinoksu zamanında gerçekleşirdi.
- Şubat ayı diğer aylar gibi 30 veya 31 gün sürerdi.
- Mevsim süreleri kısa olurdu.
- Güneş’in Dünya’ya uzaklığı farklı olurdu.
- Dünya ile Güneş arasındaki uzaklık değişmezdi.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 90 Cevabı

Aşağıdaki şekillerde Güneş ışınlarının dik açıyla düştüğü bazı enlemler gösterilmiştir. Siz de aydınlanma çemberinin teğet geçtiği enlemleri bularak şekildeki karanlık ve aydınlık kısımları tarayınız.
Şekle dikkatli baktığımız zaman anlarız ki Güneş, ışınlarını gönderebildiği bölgeyi aydınlatır. İlk modelde aydınlanma çemberinin sağında kalan bölge aydınlık ve ikinci modelde aydınlanma çemberinin solunda kalan bölge aydınlıktır. Güneş'in ışınlarını gönderemediği bölge karanlık olacaktır.
Aynı Anda Farklı Olaylar Uygulama
Aşağıda farklı yarım kürelerde yer alan İstanbul (Türkiye) ve Santiago’da (Şili) ocak ayında meydana gelen iki farklı olaydan bahsedilmiştir. Haber metinlerini okuyarak aşağıdaki soruyu cevaplayınız.
Ocak 2017
Santiago’daki orman yangınları kontrol altına alınamıyor Santiago’da kontrol altına alınamayan orman yangınlarında 6 kişi hayatını kaybetti. Şili hükûmeti, pazartesi günü uzun süreli kuraklığın ve 40 °C’ye ulaşan hava sıcaklığının da etkisiyle büyüyen ve 100 bin hektardan fazla alanı yok eden yangınlardan etkilenen bölgelerde olağanüstü hâl ilan etti.

Ocak 2017
İstanbul’da kar hayatı olumsuz etkiliyor İstanbul’da dün akşam başlayan kar yağışı kara, hava ve deniz trafiğini aksatıyor. Atatürk Havalimanı’na inemeyen uçaklar, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendiriliyor. Kar kalınlığı şehir içinde yaklaşık 15-20 cm’ye, yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaşırken tüm şehir beyaza büründü.

Aynı tarihte Santiago’da yüksek sıcaklıkların, İstanbul’da ise kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi nasıl açıklanabilir? Düşüncelerinizi sınıfta paylaşınız.
Dünya, Güneş'ten gelen ışınlar sayesinde ısınır ve bu ışınlar yeteri kadar gelmediğinde soğur. Eğik bir eksen üzerinde hareketini sağlayan Dünya'nın bir bölümü yazı bir bölümü ise kışı yaşayabilir. Yukarıda bize verilen gazete haberlerinde de yaşanan durum bundan ibarettir.
Kaynak: 9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Doğal Sistemler Sayfa 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 Cevapları..

KİTABIN TÜM SAYFALARININ CEVABI İÇİN TIKLAAAA



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk