sponsorlu reklam Admatic -sponsor

TYT,YKS YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER

TYT YKS SON YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER,YKS SON YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER, TYT'DE YKS SON YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER, YKS'DEYKS SON YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER, TYT-YKS


YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ
SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

 MERAK ETTİĞİNİZ TÜM YENİ HABERLER VE DEĞİŞİKLİKLER PDF İÇİN TIKLAAAA


DETAY HABERİMİZDE
⇓⇓


YAPILAN DÜZENLEMELER
Birinci oturumdaki Temel Yeterlilik Testinden beklenen temel amaçtan vazgeçilmeksizin, yükseköğretim kurumlarına geçiş için bu testten başarı şartının (150 baraj puanının) aranmasına devam edilmesine, lisans programlarına geçiş için aranan 180 baraj puanının ise adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performansının da dikkate alınarak hesaplanmasına ve bu şekilde adaylarımızın öğleden sonraki oturuma daha bilinçli ve stressiz bir şekilde hazır olabilmelerine, lisans programlarını tercihte ve bu programlara yerleştirmede gerekli olacak puan türlerinin hesaplanmasında orta öğretim müfredatının daha kapsamlı şekilde dahil edilmesine dair düzenlemeler yapıldı.
YÖK SIKÇA SORULAN SORULARI ve CEVAPLARINI YAYIMLADI
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2018 yılında ilk kez uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili sıkça sorulan sorular ile cevaplarını yayımladı. İşte o sorulardan bazıları:
Meslek Yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için gerekli şart ve gerekli baraj puanı nedir?
Adayların TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekir.
Lisans programlarını tercih edebilmek için gerekli baraj puanı nedir?
TYT’den en az 150 puan almak koşuluyla, adayın TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki testlerden alacağı puanla birlikte hesaplanacak olan Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanının en az birinin 180 puan olması gerekmektedir. Adaylar, 180 ve üzerinde puan aldıklarında, ilgili puan türünde öğrenci kabul eden lisans programlarından tercih yapabilecektir. 

YKS DERSLERİ VE SORU SAYILARI/HANGİ DERSTEN KAÇ SORU VAR TIKLA ÖĞREN


Adaylar ikinci oturumdaki testlerden hangilerini cevaplandırabilir?
2018 yılında uygulanacak sistemde soru sayılarının azaltılması, puanların hesaplanmasında güçlük oluşturacak mıdır?
MEB müfredatını kapsayan farklı düzeylerdeki öğrenme seviyesini ölçmeye dönük nitelikli sorular yöneltileceğinden, puanların hesaplanmasında bir zorluk yaşanmayacaktır.
Orta Öğretim Başarı Puanı (OBP)’nın hesaplanmasında bir değişiklik olacak mıdır?
Orta Öğretim Başarı Puanı (OBP)’nın katkı oranında ve hesaplanma şeklinde bir değişiklik olmayacaktır.
TYT Puanında elde edilen 200 ve üzeri puanın ikinci yılda da kullanılması, her yıl değişen soruların kolaylık ve zorluk dereceleri açısından sorun oluşturabilir mi?
Adayların, sınava girenler içindeki başarı sırası referans alınarak, aldıkları puan takip eden yıldaki bu başarı sıralamasının karşılığına gelen puana dönüştürülecektir. Bu şekilde farklı yıllarda sınava giren adaylar için hak kaybının önüne geçilerek adil bir puanlama yapılmış olacaktır. 

Merak Edilen Sorular ve Cevaplarının Tamamı İçin TIKLAYIN.
https://www.kamupersoneli.net






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk