sponsorlu reklam Admatic -sponsor

TEMEL YETERLİLİK TESTİ, TYT NEDİR

TEMEL YETERLİLİK TESTİ,TEMEL YETERLİLİK TESTİ, TEMEL YETERLİLİK TESTİ SINAVI, TEMEL YETERLİLİK TESTİ, TYT, güncel hayat, GÜNCEL, TYT NEDİR,

TYT NEDİR? TEMEL YETERLİLİK TESTİ NEDİR ?
bugün açıklanan  (12.10.2017) üniversiteye giriş sınavında cumartesi sabah oturumunda uygulanacak ve 40 türkçe 40 matematik olmak üzere toplam 80 sorudan oluşan testin adı.

DETAYLI BİLGİ
Birinci Oturum 
Türkçe ve Temel Matematik sorularından oluşan Temel Yeterlilik Testi olup, Türkçe ve Temel Matematik soruları geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sınavda da Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak müfredatına dayalı olacaktır.

 Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunludur. Birinci oturumdan sonra öğle arası verilecektir. Bu ara, adayların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerinin yanı sıra zihinsel olarak da rahatlamalarını sağlayacaktır.

Birinci Oturumun Uygulanması
40 adet Türkçe ve 40 adet Temel Matematik sorularından oluşan Temel Yeterlilik Testi, Cumartesi günü sabah oturumunda gerçekleştirilecektir. Bu sınavın sonucu adayların Temel Yeterlilik Testi Puanını (TYT-Puanı) belirleyecektir.

2 Birinci Oturumda Testlerin Ağırlıkları Türkçe ve Temel Matematik testlerinin, Temel Yeterlilik Testi Puanının oluşmasına etkisi eşittir. Yani Temel Yeterlilik Testi Puanında, Türkçe testinin ağırlığı %50, Temel Matematik testinin ağırlığı %50’dir.

Temel Yeterlilik Testi Puanının Değerlendirilmesi 
Bu test, önlisans ve lisans programlarının tercih edebilmesi için yükseköğretime giriş baraj puanlarını belirleyecektir. Bu sene, geçen seneki önlisans ve lisans programlarının tercih edilebilmesi için gerekli baraj puanlarında bir değişikliğe gidilmeyecektir.

Adayların bir önlisans programını tercih edebilmeleri için Temel Yeterlilik Testi Puanı’nın (TYT-Puanı) en az 150 olması gereklidir. Temel Yeterlilik Testi Puanı 150’nin altında olan adayların herhangi bir yükseköğretim programını tercih etme hakkı bulunmayacaktır.

Temel Yeterlilik Testi Puanı 180 ve üzeri olan adaylar ise lisans programlarını tercih etmeye hak kazanacaktır. Temel Yeterlilik Testi Puanı 200 ve üzeri olan adayların bu puanları, istedikleri takdirde bir sonraki yıl için de geçerli olacaktır.


Yerleştirme

Önlisans programlarında;
 Temel Yeterlilik Testi Puanı esas alınmakta,
Temel Yeterlilik Puanı (TYT-Puanı):
[Türkçe Testi (%50)] +[Temel Matematik Testi (%50)]

Lisans programlarında ise;
Dört puan türü (Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık, Dil) esas alınmaktadır. Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanları hesaplanırken Temel Yeterlilik Testi’nin etkisi %40 olacaktır.

  • SÖZ: [Temel Yeterlilikler Testi (%40)] + [Sözel Test (%60)] 
  • SAY: [Temel Yeterlilikler Testi (%40)] + [Sayısal Test (%60)] 
  • EA: [Temel Yeterlilikler Testi (%40)] + [Eşit Ağırlık Testi (%60)] 
  • DİL: [Temel Yeterlilikler Testi (%40)] + [Yabancı Dil Testi (%60)]




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk