DERSKONUM.COM


8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI SAYFA 77-78

..........sponsorlu bağlantılar......... .........sponsorlu bağlantılar.......
.........sponsorlu bağlantılar....... .........sponsorlu bağlantılar.......

8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI 2017-2018,8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI 2017-2018, 8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI, 8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI SAYFA, 8.SINIF ÖĞÜN YAYINLARI MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI 

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları 2017-2018


KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

23. a = 2 ve b = 4 ise (a-b . ba) ifadesinin değeri kaçtır?
A) 0
B) 1
C) 8
D) 16
 
Çözüm -->
2-4 . 42 = 42 / 24 = 24 / 24= 1
Cevap B seçeneğidir.
 
24. 2 üzeri x = a ve 3 üzeri x = b ise 108 üzeri x ifadesinin a ve b türünden eşiti, aşağıdakilerden hangisidir?
A) a²b³
B) ab²
C) a²b²
D) a³b³
 
Çözüm -->
108 |2
54   |2
27   |3
9     |3
3     |3
1
108 = 2.2.3.3.3 = 22 . 33
Cevap A seçeneğidir.
 
25. Aşağıdaki eşitliklerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
 
(Y) 25,4x10³ = 254x10⁴ --> 254.102
(D) 25,4x10⁵ = 2,54x10⁶
(D) 0,254x10⁷ = 25,4x10⁵
(Y) 2,54x10⁹ = 254x10¹¹ --> 254. 107
 
26. Aşağıda verilen sayıların bilimsel gösterimlerini noktalı yerlere yazınız. Sayıları büyükten küçüğe doğru sıralayınız
a) 726 000 000 = 7,26.108
b) 0,000007 = 7. 10-6
c) 0,000000001 = 10-19
ç) 30 220 000 = 3022.104
d) 5/10⁻⁹ = 5.109
e) 645.10¹² = 6,45.1014
 
Çözüm -->
E > D > A > Ç > B > C
 
27. Türkiye'nin nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile 77 695 904 kişidir. Buna göre, Türkiye'nin nüfusunun bilimsel gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 77,695904 x 10⁶
B) 0,77695904 x 10⁸
C) 7,7695904 x 10⁷
D) 77,695904 x 10⁷
 
Çözüm -->
Bilimsel gösterim kurallarını göze alacak olursak cevap C seçeneğidir.
 
28. Aşağıdaki sayılardan hangisi tam kare sayı değildir?
A) 25
B) 50
C) 100
D) 121
 
Çözüm -->
52 = 25 , 102 = 100 , 112 = 121
50, tam kare bir sayı değildir. Cevap B seçeneğidir.
 
29. Aşağıdaki sayılar hangisi irrasyonel sayıdır?
A) √(25/64)
B) -√(100/121)
C) √91
D) √(0,49)
 
Çözüm -->
Irrasyonel sayı, rasyonel olarak ifade edilemeyen sayıdır.
C seçeneğinde √91, kök dışına çıkamadığından irrasyonel bir sayıdır.
Cevap C seçeneğidir.
 
30. Alanı 441 m2 olan kare şeklindeki bir tarlanın çevresinin uzunluğu kaç metredir?
A) 72
B) 80
C) 84
D) 92
 
Çözüm -->
Tarlanın kare olduğu bilgisi verilmiştir. Buradan her kenarının aynı uzunlukta olduğunu ve iki kenar uzunluğunun çarpımının alanını verdiğini çıkarabiliriz. Bu sebeple alanın kare √ünü aldığımızda kenar uzunluğuna ulaşırız. Buna göre;
441 = 21
Karenin kenar uzunluğu 21 m olacaktır. Ifadeyi 4 ile çarpacak olursak, 84'e ulaşırız.
Cevap C seçeneğidir.

31. Aşağıda verilen sayıların kare√lerini bulunuz.
a) 169
b) 324
c) 676
ç) 81
 
Çözüm -->
a) √169 = 13
b) √324 = 18
c) √676 = 26
ç) √81 = 9
 
32. √13 ün yaklaşık değerini hesaplayınız ve sayı doğrusu üzerinde gösteriniz.
 
Çözüm -->
Bu işlem için ilk olarak 13 e en yakın iki tam kare sayıyı inceleriz. Bunlar 9 ve 16 sayılarıdır. Karekökleri ise sırasıyla; 3 ve 4 olacaktır. Aradığımız ifadenin 3 ve 4 arasında olacağını tahmin edebiliriz. 9 ve 13 arasında 4, 13 ve 16 arasında ise 3 fark bulunmaktadır. Bu yüzden sayımız, 4 e daha yakın olacaktır.
Yaklaşık olarak; 3,6 olarak tahmin edebiliriz.
Hesap makinesi kullandığımızda; 3,6 olarak çıkacaktır.
 
33. Aşağıda verilen devirli ondalık gösterimleri, rasyonel sayı olarak ifade ediniz.
 
Çözüm -->
A) 34/99
B) 142/9
C) 95/90
D) 43564/990
 
34. Aşağıdaki eşitliklerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
 
(D) √8 = 2√2
(Y) 5√2 = 50 --> √50
(Y) √63 = 7√3 --> 3 √7
(Y) 3√11 = 33 --> √99
(D) √216 = 6√6
(D) 7√5 = √245
 
35. Aşağıdaki √lü ifadeler a √ b şeklinde yazınız.
a) √27
b) √125
c) √1000
ç) √1331
 
Çözüm -->
a) 3 √3
b) 5 √5
c) 10 √10
ç) 11 √11
 
36. Aşağıdaki √lü sayıların katsayılarını √ içine alınız.
a) 3√3
b) 2³√3
c) 4√5
d) 3²√6
 
Çözüm -->
a) √27
b) √192
c) √80
ç) √486
 
37. Aşağıdaki irrasyonel sayılardan hangilerinin yaklaşık ondalık açılımı bilinirse √363 sayısının yaklaşık ondalık açılımı bulunur?
A) √2
B) √3
C) √6
D √7
 
Çözüm -->
Bu işlem için en yakın tam kare sayı bulunup, aradaki fark değerlendirilmesi gerekmektedir.  √363} sayısına en yakın tam kare sayı 19'un karesi 361 olacaktır. Bu açıdan arada 2 fark bulunmaktadır. √2} ifadesinin açılımı bilinirse √363 açılımı hakkında da yorum yapılabilir.
Cevap A seçeneğidir.
 
38. Aşağıdaki işlemleri inceleyiniz. I. sütundaki işlemleri yaptıktan sonra II. sütundaki sonuçlarıyla eşleştiriniz.
 
I.sütun
√3.√12.√2 --> 6√2
√8.√98 --> 28
3√125/3√75 --> √5/√3
√108/√243 --> 2/3
 
II.sütun
6√3 --> Açıkta kalacaktır.


8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ,41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250'nin cevapları aşağıdadır.

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA
KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAAAAAAA

.........sponsorlu bağlantılar....... ..........sponsorlu bağlantılar........

PAYLAŞ BİZE DE KATKIN OLSUN :)

Facebook Twitter Google+
0 YORUM "8.SINIF MATEMATİK DERS KİTABI CEVAPLARI ÖĞÜN YAYINLARI SAYFA 77-78"

Back To Top -->