sponsorlu reklam Admatic -sponsor

11.Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları İpekyolu Yayınları 2017-2018 SAYFA 61

11.Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları İpekyolu Yayınları, 11.Sınıf Biyoloji Kitap Cevapları İpekyolu Yayınları, 11.Sınıf Biyoloji  İpekyolu Yayınları Kitap Cevapları Sayfa,

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZZZZZZ


11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı İpekyolu Yayınları Sayfa 61 Cevapları

2017-2018 11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı İpekyolu Yayınları Sayfa 61 Boza Yapalım Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

A+A-

ETKİNLİK: Boza Yapalım Deney

Araç ve Gereçler : 1 su bardağı bulgur, 10 su bardağı su, 1 çorba kaşığı un, 1/4 su bardağı yoğurt, 1/4 tatlı kaşığı kuru maya, 2 çorba kaşığı şeker, 1/4 çorba kaşığı vanilya
Etkinliğin Adı: Boza Yapalım
Amaç: Boza oluşumunda mayaların etkinliğini kavrama
Uygulayalım
• Bulguru büyük bir tencereye koyup 8 su bardağı su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında bir gece bekletiniz.
• Bulguru kısık ateşte 2 saat kadar pişiriniz. Mutfak robotunda çekip süzgeçten geçiriniz. Oluşan karışımı buzdolabına koyunuz. Süzgecin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyup, 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişiriniz.
• Bulguru süzgeçten geçirip buzdolabına koyunuz. Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 1 bardak su ekleyiniz. Karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişiriniz. Ateşten alıp içine 1,5 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırınız. Karışım ılıyınca içine yoğurt katınız.
• Mayayı çeyrek bardak ılık suda ezip ardından 5 dakika bekletip yoğurt karışımına katınız. Ilık ortamda yarım saat bekletiniz. Mayalı karışımı ezilmiş bulgura ekleyip oda sıcaklığında yaklaşık 2 gün bekletip ara sıra karıştırınız. Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar karıştırınız. Ayrıca isteğe göre bu karışımı buzdolabında üç gün bekletebilirsiniz.
Sonuçlandıralım
1. Unlu karışımın içerisine şeker ve yoğurt eklenmesinin sebebi nedir?
Birinci besin limon şeker içerir. Meyve değişimidir. Karbonhidrat içerir. Yenildiğinde vücutta şekere dönüştüğü için şekerimiz yükselir.
İkinci besin yoğurt süt grubu değişimidir. Limon gibi karbonhidrat içerir. Yenildiğinde vücutta şekere dönüştüğü için şekerimiz yükselir.
Süt grubundan yoğurt ve süt meyve yerken yanında tüketilmesi önerilen bir besin grubudur. Yani meyve şekerinden dolayı ortaya çıkacak şekerin, kan şekerimizin daha yavaş yükselmesine fayda sağlar. Ya da gece ara öğünle birlikte tüketilecek süt grubu içerisindeki faydalı yağlar ve besinler sebebiyle gece boyunca kan şekerimizin düşmemesine fayda sağlar
2. Mayalı karışım ezilmiş bulgura eklendiğinde 2 gün sonra nasıl bir değişim meydana gelmiştir? Bu değişimin nedenini açıklayınız.
Araştıralım
Fermantasyonun endüstride kullanılması ile ilgili çeşitli örnekleri, bilimsel makalelerden ve genel ağ adreslerinden araştırınız. Araştırmalarınızın sonuçlarını sınıfınızda arkadaşlarınızla tartışınız.
Fermantasyon genelde gıda endüstrisinde kullanılmaktadır. Bununla birlikte etil alkol fermantasyonları enerji alanında oldukça sık kullanılmaktadır. Petrolün rafine edilmesinde, kozmetikte, reçine üretiminde, boya üretiminde, sentetik maddelerin üretiminde, lastik, plastik üretiminde hemen her yerde sanayide kullanılmaktadır.
Asit ve alkol fermantasyonları gıda, sanayi, ticaret, tarım, otomotiv, enerji üretimi ve tüketimi gibi birçok alanda kimyasal çalışmalar kapsamında kullanılmaktadır.
Endüstrileşmiş her alanda karşımıza çıkan fermantasyon çeşitleri birçok bakteri ve mikroorganizma tarafından protein ve enerji üretiminin yanı sıra kimyasal maddelerin türevlenmesinde de kullanılmaktadır.
 
Fermantasyon kullanımları bir ülkede gelişen endüstriyel yatırım kapsamında oldukça avantaj sağlarken tabi ki ülkelerin bulundukları coğrafik özellikler kapsamında da kendine gelişme alanı bulmaktadır.
Kaynak: 2017-2018 11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı İpekyolu Yayınları Sayfa 61 Boza Yapalım Etkinlik Cevapları

KİTABIN TÜM CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZZZZZZZZ

Hazırlamış olduğumuz “11. Sınıf İpekyolu Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin okul başarısına katkıda bulunacağını umuyoruz. Unutulmamalıdır ki ders ve çalışma kitabı cevapları sadece kontrol amaçlı yayınlanmaktadır. Öncelikle sorulara sizin cevap vermeniz ve sonrasında sitemizden cevapları karşılaştırmanız sizler için daha faydalı olacaktır.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk