sponsorlu reklam Admatic -sponsor

10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI SAYFA 46

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı 10 EDEBİYAT CEVAPLARI, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI, 10.SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KİTAP CEVAPLARI BİRYAY YAYINLARI 2017 2018 SAYFA 46, 

METİN SORULARI
1. Okuduğunuz hikayede yaşanan olayları sırasıyla yazınız.
2. Metindeki zaman ve mekânı aşağıdaki tabloya işleyiniz.
Zaman
Mekan
3. Metnin kahramanı ihtiyar forsanın kişilik özellikleri hakkında bilgi veriniz.3. Metnin kahramanı ihtiyar forsanın kişilik özellikleri hakkında bilgi veriniz.
4. Yazarın hikâyede Hz. Hızır motifini kullanmasını halk hikâyeleriyle kıyaslayarak değerlendiriniz.
5. Hikâyeyi üslup açısından değerlendiriniz. Ömer Seyfettin’in dil anlayışı hakkında bilgi veriniz.
“11 Mart 1884 tarihinde Gönen, Balıkesir’de doğdu. Yüzbaşı Ömer Şevki Bey’le, Fatma Hanım’ın ikisi küçük yaşlarda ölen dört çocuğundan biridir. Kuleli Askeri İdadisini bitirip subay olarak göreve başladı. Yanya Kuşatmasında esir düştü. Atina yakınlarındaki Nafliyon kasabasında geçen on aylık esareti sırasında sürekli okudu.”
ELEŞTİREL OKUMA
1. Metnin kurmaca dünyası ile eserde anlatılan dönemin gerçekliği arasındaki ilişkiyi karşılaştırınız.1. Metnin kurmaca dünyası ile eserde anlatılan dönemin gerçekliği arasındaki ilişkiyi karşılaştırınız.
2. Metinde o döneme ve günümüze yönelik hangi toplumsal değerler yer almaktadır? Açıklayınız.
3. Yukarıda Ömer Seyfettin’in hayatından bir kesit verilmiştir. Bu bilgiden yola çıkarak yaşamını yazdığı bu hikâyeye etkilerini tespit ediniz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk