sponsorlu reklam Admatic -sponsor

ÖMER SEYFETTİN BÜYÜCÜ HİKAYESİ ÖZETİ,KONUSU,KİŞİLERİ,OLAY ÖRGÜSÜ

ÖMER SEYFETTİN BÜYÜCÜ HİKAYESİ ÖZETİ,ÖMER SEYFETTİN BÜYÜCÜ KONUSU,ÖMER SEYFETTİN BÜYÜCÜ KİŞİLERİ, HİKAYE TAHLİL, ÖMER SEYFETTİN HİKAYE TAHLİLLERİ, 


Büyücü Hikaye Özeti (Ömer Seyfettin)

Kitap Adı: Büyücü (Hikaye)

Yazar:
Ömer Seyfettin

Konusu
: Halkın sevmediği ,büyücü diye isim taktığı Doğan adında bir alim’in başarı öyküsü. Haçlı Savaşları sırasında Selahaddin Eyyubi’nin ordularına yaptığı buluş ile büyük destek olmuştur. Bu başarısını para ve mülk ile mükafatlandırma girişimleri reddeder.

Kişiler:


Doğan: Büyük bir alim. Halk kendisine büyücü Doğan ismini takmıştır. Haçlı ordularına karşı savaşta savaşın kaderine etkide bulunmuştur.

Selahaddin Eyyubi: Haçlı savaşlarında savaşan komutan.


Büyücü Özet -olay örgüsü (ÖMER SEYFETTİN)

Büyük komutan Selahaddin Eyyubi ordularına kumanda ederek Kudüs’ü ele geçirmiştir. Durup dinlenme önerilerini kabul etmemiş ve Avrupa ordularının üzerine doğru sefere çıkmıştır. Haçlı ordularına karşı müslüman ordularına önderlik eden Selahaddin büyük başarılara imza atmaktadır.

Doğan adında bir bilim adamı ve alim halktan soyutlanmış bir şekilde yaşamaktadır. Kendini çalışmalarına adamış ve halkla bağlantısını kesmiştir. Onun bu halleri halkta bir tepkiye yol açar be kendisini büyücülükle suçlarlar. Bu durumu Selahaddin’e bildiren halk ondan kendilerini büyücü Doğan’dan kurtarmalarını ister. Onu yaşadıkları yerden alıp başka bir yere sürmelerini ister. Büyük bir gayesi olan ve aslında halkı için çalışan Doğan bu duruma içerler ama kimseye bir şey belli etmez. Yine amacı için çalışmalarını sürdürür. (Ömer Seyfettin Büyücü Özet)

Bir gün zorlu bir savaş alanında, Akka kalesini almak için çarpışırken Selahaddin Eyyubi, Doğan ona yardımcı olur. Halkın büyücü Doğan diye alay ettiği ve sürülmesini istediği Doğan. Yaptığı hareket ile kalenin alınmasını sağlar. Bir karışım ve buluş yapmıştır. O sayede uzun uğraşlara rağmen , top atışlarına rağmen bir türlü alev alıp tutuşmayan kale ele geçirilmiştir. Bu büyük yardımıyla Doğan’ın mükafatı hak etmiş olduğunu düşünür Selahaddin. Fakat Doğan para vedünya malı gibi mükafatları küçümser ve kabul etmez. O bu görevi isteyerek halkına hizmet için yapmıştı ve mükafata lüzum yoktu. Sultandan bir tek ricada bulundu. Oda şuan kendisini omuzlarına alan halktan kurtulmaktı. Ömer Seyfettin Hikayeleri. Büyücü kitabının özeti.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk