sponsorlu reklam Admatic -sponsor

ANTALYA'DA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

ANTALYA'DA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ, ANTALYA'DA GEZİLECEK YERLER, ANTALYA'DA NERELERİ GEZEBİLİRİZ, ANTALYA ALANYA GEZİLECEK YERLER, ANTALYANIN GEZİLECEK YERLERİ, 


Antalya Görülmesi Gereken Yerler Listesi

Antalya’da gezilip görülmesi gereken yerler listesi;
Murat Paşa Camii



Antalya’da gezilecek yerler listemize Murat Paşa Camii ile başlıyoruz.1500’lü yıllardan günümüze kadar gelebilen ve eşsiz bir işçiliğe sahip olan caminin en ilgi çeken yerlerinden birisi, nadir bir güzelliğe sahip minberidir.

Yivli Minare



Antalya’da ilk İslami eserlerden birisidir. Sultanı I. Alaeddin Keykubat tarafından yapıya ek olarak yapılan minare, tüm Dünya üzerindeki eşsiz örneklerden birisidir.
Likya Yolu




Fethiye ve Antalya arasında uzanan yol inanılmaz güzellikte bir trekknig rotasıdır. Aynı zamanda üzerinde Türkiye’nin en iyi manzarası ödülüne sahip olan Gelidonya Feneri gibi bir çok güzellik barındırmaktadır.
Karain Mağarası



Antalya’da gezilecek yerler listemize bir mağara ile devam ediyoruz.Dünya Miraslar Listesi’nde yer alması için önerilen Karain mağarası, sizi başka bir Dünya’ya götürebilecek enfes bir büyüye sahiptir. Halen kazı çalışmalarının devam ettiği mağara aynı zamanda Türkiye’nin de en büyükleri arasındadır.

Devamını Okuyun

Antalya Müzesi



Ülkemizin en kapsamlı ve en büyük müzelerinden birisidir. Bunda 1. Dünya Savaşı döneminde yağmalanmak istenen eserlerin korunması amacıyla kurulan ilk müze olmasının çok büyük etkisi vardır.
Xanthos Antik Kenti



3000 yıl öncesine dayanan tarihine rağmen, ülkemizdeki en sağlam şekilde ayakta kalabilmiş antik kentlerden birisi olma özelliğini taşır. Ayrıca enfes deniz manzarası ve mozaikleri ile de diğer bir çok antik kentten farklı bir konumda yer alır.
Düden Şelalesi



Düden Şelalesi ile Antalya’nın sıcak günlerinde biraz nefes almak ve doğanın büyüleyici manzarasına tanıklık etmek isterseniz, hemen rotanızı Düden’e çevirebilirsiniz. Şelalenin yanında bir de gizli güzellik olan mağaraya girecek olursanız, kendinizi tüm dış Dünya’dan bir anda soyutlayabilirsiniz.

Devamını Okuyun
Antalya Hayvanat Bahçesi



Özellikle çocuklarla birlikte bir tatil geçirecekseniz, oldukça güzel vakit geçirebileceğiniz yerlerden birisi de Antalya hayvanat bahçesi olabilir.


Devamını Okuyun
Kurşunlu Şelalesi



Antalya’nın saklı cennetlerinden birisi daha Kurşunlu Şelalesi. Düden ve Manavgat’a nazaran daha sakin olduğu için burada tam anlamıyla huzuru bulabilirsiniz.

Devamını Okuyun
Termessos Antik Kenti



Dünya’daki en iyi korunmuş antik kentlerden birisidir. Bunda şehrin zaten korunmak üzere inşa edilmiş olmasının etkisi büyüktür. O kadar canlıdır ki; sizi kısa bir tarih yolculuğuna bile çıkarabilir.
Saklıkent Kayak Merkezi




Antalya denince aklınıza sadece deniz ve güneş geliyor olabilir. Ama eğer kış aylarında Antalya’ya gitmişseniz Toroslar’da kaymanın zevkine Saklıkent Kayak Merkezi ile varabilirsiniz.

Devamını Okuyun
Aspendos Antik Kenti



Aspendos Antik Tiyatrosu muazzam büyüklükte ve halen sapasağlam ayakta olmasıyla dikkat çeken bir tiyatrosu olsa da, su kemerleri, bazilikası, stadyumu, çeşmesi ve kemerleri ile tam anlamıyla bütün bir kenttir ve Dünya’nın sayılı eserlerinden birisidir.

Devamını Okuyun
Manavgat Şelalesi



Antalya’da gezilecek yerler listemizde sonraki durağımız Manavgat Şelalesi.Manavgat’ın, hatta Antalya’nın bile simgesi haline gelen şelalenin ne denli güzel olduğunu anlayabilmek için fotoğraflara bakmak yetmez. Şelaleyi birebir gördüğünüz zaman neden bu kadar değer biçildiğini anlamanız mümkün olacaktır. Ayrıca Manavgat Şelalesi etrafında yer alan mesire alanları da biraz nefes almak için oldukça elverişlidir.

Devamını Okuyun
Oymapınar Gölü



Manavgat’a kadar gelmişken, barajın arkasında saklı olan bu güzelliğe şahitlik etmeden dönmek olmaz. Gölde ister tekne turlarına katılabilir, isterseniz de dilediğinizce yüzebilirsiniz. Bir kere buraya geldikten sonra Antalya ve deniz hakkındaki görüşleriniz tümden değişebilir.
Antalya Akvaryum



Antayla gezi planınız varsa Antalya Akvaryum bu plan içerisinde mutlaka olmalı.Dünyanın en büyük tünel akvaryumlarından biri olan Antalya Akvaryum sizleri bekliyor.

Devamını Okuyun
Adrasan Koyu



Denizi, doğası ve eşsiz manzarası ile unutamayacağınız bir cennet köşesi. Eğer giderseniz o kadar çok hoşunuza gidecek ki, kimseler bilmesin isteyeceksiniz.
Köprüçay



Doğa yürüyüşleri, rafting ya da kamp kurmak için Antalya’daki, belki de Türkiye’deki en doğru adrestir. Kalabalıktan uzak bir tatil geçirmek isterseniz Antalya’daki en eşsiz yerlerden birisidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk