sponsorlu reklam Admatic -sponsor

UMUT ETMEKLE İLGİLİ YAZI,KOMPOZİSYON,DENEME

UMUT ETMEKLE İLGİLİ YAZI,UMUT ETMEKLE İLGİLİ  KOMPOZİSYON,

UMUT ETMEKLE İLGİLİ DENEME,UMUT ETMEK HAKKINDA DENEME YAZISI,UMUT ETMEK, ÖZGÜN YAZILAR, UMUT HAKKINDA DENEME ÖRNEKLERİ,



UMUT……….
Kötü günde insanın sahip olması gereken en önemli şey umuttur.Hayattaki adımlarımızı umutla atarız.
Umut, insanın fırtınalı bir havada sarıldığı yardımsever bir dost elidir. İnsan umut sayesinde  hayata devam eder ve bazen de kaybetmeye  yüz  tutan şeyleri tekrar kazanır. Duyguların en zenginidir. Geleceğe  dair  hayallere umutla sarılır, bağlanır insan.
  Bir ışıktır insanoğluna, imkansızlığın bile imkanına dayalı…
Beklemeyi, sabretmeyi, ,ihtimallere inanmayı öğrenir  insan, geleceği  inşa etmeyi, Şekillendirmeyi umut ile  başarır .İnsana hep bir ‘’olabilir mi’’ heyecanını yaşatır. İnsan umudunu  kaygılarının üstünde tutmalıdır. Cesaret ve çabasıyla  harmanlamalıdır umutlarını. Çıkışı olmadığını düşündüğümüz bir yolu umudumuzu yitirmeden , ayakta dimdik durarak  aşarsak  yaşamaya ve geleceğe  iyi bir adım atmış oluruz. İçindeki  heyecanı kaybetmeden, yenilgiyi kabullenmeden  azimle geleceğe yürümek, hayatın oyunlarına düşmemektir umut.
  Yaşamın bazen sevimli  bazen   ise  içinden çıkılamayan bir kara  dehliz  misali  karanlık yüzünü görürüz. Daha doğrusu hayat bize gösterir en acımasız  halini…Karamsarlık karşısında bir ışık bir güneş misali aydınlatır dünyamızı. Boşluktan kurtarır umut. Çakıl taşlarıyla   bezenmiş   bir yoldur hayat. Ayağı takılmadan, düşmeden yürümeye çalışır insan. Düşerse dizleri kanayacaktır bilir, umut tutar insanın ellerinden.
Umudun kaybeden insan  oyuncağı elinden alınmış çocuğa benzer. O gitti mi  biter, ağlar daimi ve sadece üzülür, yıkılır. Sağlam umutları olan kişi   kaybettiklerinden bile kazanacak, mutlu olacak bir şeyler bulur. Hayata dair umutlarını yitirmediğinde   güneş ansızın doğar insanın gönlüne. Geleceği hayallerle, umutlarla süsler insan . Mutluluğu  için çabalamalıdır insan, hayat çabasız mutluğunu sunma lüksünü asla  tanımaz insana.

Unutmamalıdır ki insan ,hiç  ummadığın  zamanlar  ve kişiler  ile can bulur  hayat, kapıyı çalacak umudun ancak sen istediğinde  mümkündür. Bir gün vazgeçerse insan hayallerinden, amaçlarından   yitirirse umudunu bir sessizlik içinde arafa sürüklenir. Saklamalısın umudunu ,sakladığın umudun doğru anı bekler  her daim.
Hayatını umutlarınla sahiplenirsin, sahiplendiğin kadar seversin. Seversin ve o sakladığın umutlarına binlercesini daha eklersin. İnsanın kalbi tüm gücünü gösterecek kadar sever bazen ve kalbinin gücüne emanet edersin umutlarını. Hayata  ,  geleceğe  sıkı  sıkıya tutunursun,  umutların ile hayatının rotasını çizersin, kalbin ona yardım eder. Yaşamı ertelemek umudun gözlerini kör  eder. Fark etmeden yaşayan insan zaten kaybetmiştir her şeyini .
Mutluluğun pusulasını  asla kaybetme, kaybedersen eğer anlamsızlaşırsın; karanlık bir kuyuda kurtarılmayı  bile  beklemeden  bir ışık olabilir  ihtimalini   düşünmeye  bile  izin vermeden  yaşarsın.

Hislerin  hissizleşir, anlayamazsın. Umudun seni terk etmesine  asla  izin verme. Zamana , hayata  karşı umutla beraber yürümeyi asla unutma. Doğru   günü,   doğru anı bekle….






ÖRNEK -2

Umut, insanın fırtınalı havada sarıldığı yardımsever bir dost elidir. Kişi bazen umut sayesinde boğulmaktan kurtulur ve yaşamına devam eder. Kötü günde bir insanın sahip olması gereken en önemli şey ne, deseler hiç şüphesiz “umut” cevabını veririm. Çünkü umudunu kaybetmiş bir insan ne yaparsa yapsan girdiği kara dehlizden bir türlü kurtulamaz.

Umut, duyguların en değerlilerndendir. Çünkü insana moral verir, kişinin ufkunu açarak önünü görmesini sağlar. Umut yoksa karanlıklara saplanır, halimize üzülmekten başka bir şey yapamayız.



Umudu olmayan insan, karamsarlığa kapılır. Hiçbir şeyi gerçekleştiremeyeceğini düşünür. Bu şekilde düşünenlerinse günlük hayatlarında başarılı oldukları henüz görülmemiştir. İnsanları hastalıklardan kurtaran, uzaktaki sevgilileri kavuşturan, fakirleri zengin eden duygu hep umuttur. Bunun üstüne onlarca şiir söylenmiş, onlarca şarkı yapılmış, onlarca ktap yazılmıştır. Umut, insanı her zaman aydınlığa taşıdığından bu duyguya sahip çıkmak gerekir. Ne yapı edin, siz de umudunuzu kaybetmeyin.

ÖRNEK-3

Umut, güzel bir yaşamın kaynağında yer alır. Hayat her zaman yüzümüze gülmez. Bu durum, zor günler de yaşayacağız anlamına gelir. Bazen mağlubiyete uğramış hissederiz kendimizi. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığımızda umut gibi bir kalkana sımsıkı tutunmalıyız. Çünkü umut, insanları yaşama bağlayan en etkili duygudur. 

Umut ettikçe aşılması güç gibi görünen engeller, düzlüğe çevrilir. Bu yüzden her zaman iyimser olmalıyız. Umutlu bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Karamsar olursak, zaten en baştan kaybeden biz oluruz. Önemli olan umut etmektir. Umut, olmadan başarıya ulaşmak asla mümkün değildir. Çünkü başarı için, her şeyden önce umut gelir. Ardından inançlı ve azimli bir şekilde çalışmak gerekir. Böylece bütün zorlukları kolay bir şekilde aşacağımıza inanıyorum. 

Bana göre umut, hayatta başarılı olmanın, hedeerimize ulaşmanın sihirli bir anahtarıdır. Bu anahtarla her kapıyı açarız. Yeter ki umutlu olmasını bilelim. Yani hayatta hiçbir şeye kolay ulaşılmıyor. Bazen çok zor zamanlarla karşılaşıyoruz. Böyle anlarda pes edersek yenilgiyi kabullenmiş oluruz ki bu da umudun ruhuna aykırıdır. En doğrusu kararlı olmak, umut etmek ve hayallerimize ulaşmaktır. Ne olursa olsun, umudunuzu asla kaybetmeyin derim. Çünkü umudunu kaybeden birinin, başka kaybedecek hiçbir şeyi yoktur. Dolayısıyla umut, aslında her şeydir. Sonuç olarak hayatımızı güzelleştiren ve ona anlam katan en önemli duygu umuttur. Bundan dolayı umut hakkında kararlı olmalıyız. Umudumuzu her zaman diri tutmalıyız. Yaşama sevinci için, hayata sevgi ile bakmak için buna hepimizin ihtiyacı var diye düşünüyorum. Kısaca belirtmek gerekirse umut, biz insanlar için en gerekli şeydir


ÖRNEL-4

Umut hayattaki hırsımıza bağlıdır. Biz ne kadar azimli olursak, o kadar çok hırslı ve umutlu oluruz. Bu durum biraz da beklentilerimize bağlıdır. Biz ki çıkışı olmayan bir yolu umutlarımızla aşarsak, o zaman hayata iyi bir adım atmış oluruz!

Umut, hasta bir insanı yatağından kaldıran, gözleri kör birine görmeyi sağlayan, hatta fakir bir insanı bile zengin yapan en önemli faktördür. İnanın ki bu hayatta çok bencil insanlar var. İşini hep şansa bırakanları düşünemiyoruz bile…

Umudun zıttı olan karamsarlık da çok kötü bir şeydir. Kimi insanlar çabalamak yerine karamsarlığa düşüp;”Yok olmadı, yapamayacağım, ben bittim” gibi sözler söyleyip, o durumdan kurtulmayı akıllarına bile getiremezler. Bu şartlar altında bile böyle davranıyorsalar, savaştaki insanlar nasıl yaptı? Onları ne kurtardı? Sevdiklerinin umutlarıyla, kendi umutlarıyla bu güne gelmediler mi? Kendileriyle birlikte bizi de getirmediler mi? Şunu anlayın ki ölümden bile ancak umutla kurtulabiliriz…


Hayattaki adımlarımızı umutla atarız. Bu adımlarda bir kere bile karamsarlığa kapılırsak, o an yere düşeriz. Tekrar çabalarsak kurtulabiliriz. Aynen çağdaş insanların yaptığı gibi. Unutmayın karanlık bir dünyayı bir ışık, bin umut kurtarır!

Zülal Uğur


UMUT ETMEKLE İLGİLİ YAZI,KOMPOZİSYON,DENEME

Umut ile ilgili kompozisyon başlıkları
Umudunu kaybetme ile ilgili Kompozisyon
Umut ile İlgili Sözler
Umut etmek Blog
Umut yazıları
Umut nedir
Güne umutla başlarım Kompozisyon
Umut kavramı

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk