sponsorlu reklam Admatic -sponsor

MUĞLA'DA GEZİLECEK YERLER

MUĞLA'DA GEZİLECEK YERLER, MARMARİS'TE GEZİLECEK YERLER, BODRUM'DA GEZİLECEK YERLER, FETHİYE'DE GEZİLECEK YERLER, DATÇA'DA GEZİLECEK YERLER, GÜNCEL 2017

KAYNAK:http://www.gezilesiyer.com

1. Bodrum Antik Tiyatrosu

Bodrum Antik Tiyatrosu
Klasik Çağ Bodrum’unun günümüze gelmiş anıtsal eseri Bodrum tiyatrosudur. Tiyatro antik geleneğe uygun olarak Göktepe’nin güney yamacına yaslanmıştır. Hemen her tiyatroda olduğu gibi Bodrum tiyatrosu da üç ana bölümden oluşmaktadır. Bunlar skene (sahne binası), orkestra (yarım yuvarlak), cavea’dır (oturma alanı). Bu tiyatro Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biridir. Mausolos Devrine aittir.

2. Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi
Bodrum Kalesi iki liman arasında, üç tarafı denizlerle çevrili kayalık bir yarımada üzerine kurulmuştur. Kuzey yönünden karaya bağlıdır. Kale kareye yakın bir plan göstermektedir. 180 x 185 metre ölçülerindedir. En yüksek yeri deniz seviyesinden 47,50 metre yükseklikteki Fransız kulesidir. Bu kuleden başka İngiliz, İtalyan, Alman kuleleri ile Yılanlı kule olmak üzere dört kule daha vardır. Kalenin doğu duvarı dışında kalan bölümleri, çift beden duvarı ile takviye edilmiştir.

3. Halikarnas Mozolesi

Halikarnas-Mozolesi-Mugla
Halikarnas Mozolesi (ya da Mausoleion), Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından Halikarnassos’da yaptırılmış, Dünyanın yedi harikasından biri sayılan, kolonlarıyla Yunan mimarisini, piramit şeklindeki çatısıyla da Mısır mimarisini birleştiren, oldukça büyük boyutlardaki mezar. Bu öneminden dolayı kendinden sonra gelen, aynı stildeki tüm yapılara mozole denmiştir.

4. Yediler Manastırı

Yediler-Manastırı
Bafa Gölü manzaralı her yıl binlerce turistin ziyaret akınına uğrayan ve doğal güzelliğiyle de dikkat çeken bölgeye ulaşmak için yaya olarak yaklaşık 3 saatlik yolculuk yapılması gerekiyor. Öte yandan bölgede bulunan ve Alman arkeologlar tarafından tarihte tespit edilen en eski insan tasvirlerinin bulunduğu mağaralar da tarihsel öneme sahip. Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Kapıkırı ve Gölyaka’daki alanlar Hıristiyanların kutsal mekanlarından kabul ediliyor

5. Sarıgerme Plajı


Dört mevsimin yaşandığı Türkiye’de özellikle yaz turizminde önemli bir noktadır Muğla. İlçesinden köyüne birçok turistin akın ettiği şehir birbirinden güzel plajlarıyla gelen herkesi dinlendirmektedir.
Muğla’da tatil yapmayı planlıyorsanız, Sarıgerme Plajı’nın muhteşem manzarasında ve tertemiz sularında vakit geçirmeyi sakın unutmayın. Ortaca’da bulunan plaj, eski adı Osmaniye olan Sarıgerme Köyü’ndedir ve aynı zamanda Mavi Bayraklı plajlarımızdan biridir.

6. Akkum Koyu

Akkum-Koyu-mugla
Yaz tatillerinin hayal edilen noktalarından biri olan Selimiye; sessiz, sakin ve bir o kadar keyifli havasıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar.
Tüm yılın yorgunluğunu bir nefeste alan Selimiye, Akkum Koyu’yla göz kamaştırır. Akkum Koyu’nu sadece bir kez görmek bile ne kadar harika bir coğrafyada yaşadığımızı hissettir. Fakat bir kere gördünüz mü, tatilinizin kalan kısımlarını burada geçirmek isteyeceksiniz.

7. Bozukkale Koyu

Bozukkale-Koyu
Marmaris’in Bozburun Yarımadası’nda, irili ufaklı adalarla çevrili sayısız koy bulunuyor. Bu bölge saklı cennetler diyarı adeta. Akdeniz’e doğru ilerleyen bir koy silsilesi düşünün. İşte bu yarımadanın en uç noktasında, Karaburun’u geçtikten sonra karşınıza ilk çıkan koy Bozukkale Koyu. Değirmenburnu ile Kaleburun arasında yer alıyor. Genellikle tekneyle ulaşılan Bozukkale Koyu’na, Söğüt’ten Marmaris Taşlıca Köyü Serçe Limanı’na araçla gelip, buradan yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

8. Zeytinlikuyu Plajı

Zeytinlikuyu-Plajı
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı olan Kıyıkışlacık mevkiinde bulunan Zeytinlikuyu Plajı, en çok ilgi gören plajlar arasındadır. Genel nüfusu az olsa da yaz aylarında nüfus oranı 20.000’ ulaşıyor. Tertemiz bir denizde gün boyu serinlemek bolca dinlenip güneşin tadını çıkartmak Zeytinlikuyu Plajı’nda daha keyifli hale geliyor.

9. Günlüklü Koyu

Gunluklu-Koyu
Muğla – Fethiye’de bulunan Günlüklü Koyu, Muğla’nın en çok bilinen koylarından biridir. Küfre Koyu, Kumlubük Koyu ve Bördübet Koyu gibi… Fazlasıyla plaja sahip olan Günlüklü Koyu çevresindeki otellerin veya pansiyonların birinde konaklayarak muhteşem bir tatil yapmaya başlayabilirsiniz.

10. Milas Müzesi

Milas Müzesi
Milas Müzesi ilk kez 1983 yılında bakanlık onayı ile Bodrum Müzesi’nden devredilen eserler ve ilçe sınırları içerisindeki kazılardan çıkan eserlerin bir araya toplanmasıyla oluşturulmuş ve 1987’de ziyarete açılmıştır. Müze müdürlüğü Milas Kültür Merkezi binası içerisinde yer almaktadır. Kültür Merkezi, toplam yüzölçümü 1556 m² lik bahçe içinde bodrum katı üzerine iki katlı inşa edilmiş yaklaşık 400 m² genişliğinde bir binadır. Binanın giriş katında müze sergi salonu ile idari birimler yer almaktadır.

11. Şeytan Yalısı

ŞEYTAN YALISI ile ilgili görsel sonucu
Zeytin ağaçları ve doğanın en güzel parçaları eşliğinde ulaşırsınız Şeytan Yalısı’na. Muğla-Milas’ın eşsiz manzaralarından biri olan Şeytan Yalısı’na Mazı Köyü istikametinden ulaşabilirsiniz. Milas Şeytan Yalısı çevresindeki otellerde veya pansiyonlarda konaklayarak Şeytan Yalısı’nı gezip görebilirsiniz.

12. Kumlubük Koyu

Kumlubük-Koyu
Muğla- Marmaris’in en çekici bölgelerindendir Kumlubük Koyu. Büyülü atmosferi eşliğinde kalbinizde yer edinecek olan Kumlubük Koyu, Marmaris’e sadece 24 kilometre uzaklıktadır.
2 kilometrelik plajı, yumuşacık kumları sizi fazlasıyla dinlendirecek. Kumlubük Koyu çevresindeki otellerin veya pansiyonların birinde bütçenizi sarsmadan konaklayabilir ve dinlendirici vakitler geçirebilirsiniz.

13. Dalaman Çayı

Dalaman-Çayı
Dalaman Çayı küçük fakat suyu bol Akdeniz havzası akarsularından. Gülhisar’ın güneyinde Yeşilgül Dağının kuzey yamaçlarından çıkar. Acıpayam yakınlarına kadar kuzey yönünde akar. Bu sırada suyu bol değildir. Eşler dağından gelen küçük çaylarla birleşerek suyu bollaşır. Acıpayam Ovasında büyük bir dirsek yaparak güneybatıya doğru akmaya başlar. Acıpayam ovasından sonra dar ve derin vadilerin içinden akar. Arazi çok arızalı olduğundan pekçok çağlayan meydana getirir.

14. Uyku Vadisi

Uyku-Vadisi-mugla
Harika bir yürüyüş planı yapıp sadece ruhunu ve beynini dinlendirmek isteyenlere Uyku Vadisi fazlasıyla iyi gelecek.
Yeşil ağaçlar arasında, gizlenen tüm güzellikleri gördüğünüzde unutulmayacak bir gün geçireceğinizi anlayacaksınız. Geziniz sırasında fotoğraf makinenizi ve çocuklarınız da mutlaka getirin; çünkü öyle bir gün yaşayacaksınız ki; hem çocuklarınızla birlikte zaman geçirmek hem de doğal güzellikleri fotoğraflamak burada ayrı bir keyif verecek size.

15. Kızkumu

Kızkumu
Marmaris tatilinizin ve gezinizin en önemli noktalarından biridir Kızkumu. Marmaris’e gelen yerli ve yabancı turistler Kızkumu’nu ziyaret etmeden kesinlikle ayrılmazlar. Kızkumu Marmaris, Orhaniye beldesine oldukça yakındır.
Sessizlikte sadece kendi iç sesinizi duyarsınız Kızkumu’nda. Kalabalıktan uzak, doğayla iç içe, çam ağaçlarının arasında bir doğa yürüyüşü… Alışılmışın dışında olan görüntüsü herkesi hayrete düşürüyor aynı zamanda. Kırmızı kumdan meydana gelen bir oluşum üzerinde yürünebiliyor. Denizin üstünde yürüyüp farklı heyecanlar yaşayacağınız Kızkumu’nun bir de efsanesi vardır.

16. Turgut Şelalesi

Turgut Şelalesi
Marmaris’te tatil yapmayı planlıyorsunuz. Araştırmalarınızda Marmaris oteller ve pansiyonlar, gezilecek yerler ile gece hayatını incelediniz.
Sıra geldi gezilecek yerlere. Muğla Marmaris’te gezeceğiniz yerler fazlasıyla mevcuttur ve Turgut Köyü’nde bulunan Turgut Şelalesi sizi büyüleyen yerler arasında olacak. Orman içinde bulunan Turgut Şelalesi, yeryüzündeki cennetin bir parçasıdır. Burada cip safari veya trekking yapmak size çok cazip gelecek.

17. Uzunyalı Plajı

Uzunyalı-Plajı
Muğla-Marmaris’te bulunan Uzunyalı Plajı, turistlerin denize girmek için en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Çünkü hem ulaşımı fazlasıyla kolaydır hem de tertemiz bir denize sahiptir.
Her ne kadar kalabalık olsa da bu durumdan kimsenin bir şikâyeti yok.. Plaj, Marmaris’in merkezinde bulunmaktadır.

18. Yuvarlakçay

Yuvarlakçay

En çok tercih edilen tatil bölgelerinden biri olan Muğla, tüm doğal ve tarihi güzellikleriyle gelen her ziyaretçisini büyüsü altına alıyor.
Sultaniye Kaplıcaları, Ekincik Koyu ve diğer noktalarıyla eşsiz bir yerdir Muğla. Yuvarlakçay sizi etkileyecek olan noktalarından sadece biridir.

19. Bördübet Koyu

Bördübet-Koyu
Kızkumu’yla, Yalancı Boğazı’yla, Turgut Şelalesi’yle, Kumlubük Koyu’yla, Küfre Koyuyla, Marmaris Kalesiyle ve diğer tüm eşsiz parçalarıyla bir bütündür Muğla.
Attığınız adım sizi ya tarihe ya doğal güzelliğe ya da benzersiz manzaralara götürür. Muğla’yı tamamlayan doğal güzelliklerin biri de Bördübet Koyu’dur.

20. Beçin KalesiBeçin-Kalesi

Milas – Ören karayolunun 5. kilometresinde, Milas Ovası’na hakim yaklaşık 210 metrelik düz doruklu bir tepenin üzerindedir. 14. yüzyılda bölgeye hakim olan Menteşe Beyliği’nin başkentliğini yapmıştır. Beyliğin merkezinin buradan Balat’a taşındıktan sonra da yerleşim devam etmiştir. Tapu kayıtlarına göre 18. yüzyıla kadar Milas’ında bağlı olduğu bir kaza merkeziydi. Daha sonra önemini yitiren yerleşim 60’li yıllarda terkedilmiştir.

21. Azmak Nehri

Azmak Nehri
Akyaka Gökova’da bulunan Azmak Nehri, Ege’nin coğrafyasına muhteşem bir güzellik dahil etmektedir. Nehrin sahip olduğu doğal güzellik, yeşillikler arasında keyifle yürüyüş yapmanızı ve bol oksijen depolamanızı sağlarken huzur verecek sizlere.

22. Saklı Göl

Saklı Göl
Muğla-Marmaris’te bulunan Saklı Göl, yeşil doğanın ve mavi gökyüzünün arasına gizlenmiş, hafızalardan silinmeyecek kadar cezbedici bir noktadır. Marmaris Saklı Göl’e Sedir Adası yolundan Çamlıköy’e giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Doğayla baş başa, huzurlu bir ortamda keyifli saatler geçirebileceğiniz Saklı Göl, çevresinde gizlenmiş güzellikleriyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

23. Marmaris Kalesi

Marmaris-Kalesi
Marmaris Arkeoloji Müzesi, tarihi bir mekânda Marmaris Kalesi’nde hizmet vermektedir. Herodotos, Marmaris’te ilk surların, M.Ö. III. binde yapıldığını yazmıştır. Bu dönemde bir Karia kenti olan Physkos (Marmaris), bu gün olduğu gibi Ege Denizi ve Akdeniz arasında bir geçiş noktasıdır. Kentin limanı Rodos ve Mısır’a açılan ticaret yollarıyla çağlar boyunca önemini korumuştur.

24. Cennet Adası

Cennet Adası
Ormanlarla çevrili bir köşede, hem denizin hem de güneşin tadına doyacağınız, huzuruyla tüm stresinizi üzerinizden atacağınız Cennet Adası, Marmaris’te sizleri bekliyor.
Her ne kadar cennet adası dense de aslında Nimara isimli bir yarımadadır bu bölge. Teknelerin uğrak yeridir aynı zamanda. Eşsiz bir doğa yürüyüşü de sunan Cennet Adası, kolay ulaşıma sahiptir. Yalancı Boğaz’a gelip, buradan yürüyüş yaparak Cennet Adası’na ulaşabilirsiniz.

25. Marmaris Boncuk Koyu

Marmaris-Boncuk-Koyu
Görenlerin hayranlığını kazanacak kadar muhteşem bir yer olan Marmaris Boncuk Koyu, hem kolay bir ulaşım sağlar hem de harika bir tatil fırsatı sunar. İsmini, denizindeki minik çakıllarından alır. O kadar temiz bir sahili vardır ki; su altı görüş mesafesi 15-20 metreye kadar iner. Koya Çamlı Köyü yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. Bodrum Türkiye'nin kalbi bence, çok güzel bir yazı hazırlamışsınız. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk