sponsorlu reklam Admatic -sponsor

FECR-İ ATİ İSMİNİ KİM VERMİŞTİR, FECRİATİ EDEBİYATININ ADINI KİM VERDİ

FECR-İ ATİ İSMİNİ KİM VERMİŞTİR, FECRİATİ EDEBİYATININ ADINI KİM VERDİ, FECR-İ ATİ İSMİ, FECR-İ ATİ, FECR-İ ATİ EDEBİYATI, FECRİATİ NE DEMEK KİM VERDİ, KİM KOYDU,fecr-i ati sanatçıları ve eserleri, fecr-i ati edebiyatı özellikleri, Milli Edebiyat Dönemi, Fecri Ati Temsilcileri, Fecri Ati Edebiyatı, fecriati ne demek, Fecri Ati topluluğu, Fecri Ati Dönemi
derskonum.com ' un  değerli öğretmen-öğrenci-eğitimsever takipçileri.

Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de yks notları, kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ve yazılı soruları ile yine yanınızdayız..

derskonum ailesi olarak buu sayfamızda FECR-İ ATİ İSMİNİ KİM VERMİŞTİR, FECRİATİ EDEBİYATININ ADINI KİM VERDİ, üzerine bir paylaşım yapıyoruz .

Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..

doğru konumderskonum

destek olmak için lütfen LİNK paylaşınız




FECR-İ ATİ İSMİNİ KİM VERMİŞTİR, FECRİATİ EDEBİYATININ ADINI KİM VERDİ

1901’de Servetifünûn Topluluğunun dağılmasından sonra edebiyat dünyasında bir boşluk oluştu. Bazı genç sanatçılar, bir edebi topluluk oluşturmak için bir araya geldi. Bu gençler, Fecriati Topluluğu adı altında toplandılar. Sanat görüşlerini bir beyanname ile ortaya koydular. Topluluğa ad olarak Ahmet Haşim'in sunduğu “Sinâ-yı Emel” (ideal zirvesi) beğenilmeyerek Faik Ali’nin teklif ettiği Fecriati (geleceğin aydınlığı) ismi kabul edilmiş, Faik Ali başkanlığa seçilmiştir.

1909’da Hilal gazetesi matbaasında toplanan genç sanatçılar Fecr-i Ati’yi (Geleceğin Şafağı) kurarlar. Bu gençler arasında Yakup Kadri, Fuat Köprülü, Ahmet Haşim, Aka Gündüz, Ali Canip, Celal Sahir, Refik Halit, Şahabettin Süleyman, Tahsin Nahit gibi isimler vardır.



FECR-İ ATİ EDEBİYATI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ LİNKLER 👇👇👇
👉. Fecr-i Ati Topluluğu (1909-1912)
👉FECR-İ ATİ BEYANNAMESİNDE ALINAN KARARLAR
👉. Fecr-i Ati Şiiri
👉FFECRİATİ ŞİİRİ GENEL ÖZELLİKLERİ
👉o Fecr-i Ati Edebiyatı’nın Sanatçıları
👉o
Servet-i Fünun ve Fecr-i Ati Dönemlerindeki Bağımsız Sanatçılar
FECR-İ ATİ İSMİNİ KİM VERMİŞTİR



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk