sponsorlu reklam Admatic -sponsor

TÜRKİYEYİ ANLATAN KISA YAZI ÖRNEKLERİ

TÜRKİYEYİ ANLATAN KISA YAZI ÖRNEKLERİ, TÜRKİYEYİ ANLATAN YAZI, ÜLKEMİZİ ANLATAN ISA YAZI ÖRNEĞİ, TÜRKİYEYİ ANLATAN YAZILAR, Türkiye’yi Genel Anlamda Tanıtan Bir Yazı Kısa,Türkiye’yi Genel Anlamda Tanıtan Kısa Bir Yazı Yazınız

ÖRNEK 1
Türkiye Asya’yı Avrupa’ya bağlayan, üç tarafı denizlerle çevrili dağların yüksekliği fazla olan bir ülkedir. Türkiye’de bu özelliklerden dolayı farklı mevsimler görülebilir. Farklı mevsimler beraberinde farklı bitki örtüsü ve yaşam şekilleri getirir. Bunun yanında Türkiye binlerce yıllık bir kültüre sahip Anadolu ile beraber İstanbul’u da düşündüğümüzde tam bir turizm cennetidir.Hem doğal hem de tarihi turizm cennetidir.

ÖRNEK 2
Türkiye, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan, üç tarafı denizlerle çevrili, dört mevsimin belirgin olarak yaşandığı, farklı bitki örtülerinin olduğu bir ülkedir. Başkenti Ankara, en kalabalık şehri İstanbul olan Türkiye, barındırdığı tarihi köprüler, hanlar, camiler ve tarihi mekanlarla milyonlarca turisti ağırlar. Cumhuriyetle yönetilen bir ülke olan Türkiye’de insanlar özgürce yaşamlarını sürdürürler.

ÖRNEK 3
Türkiye, Asya ile Avrupayı arasında köprü görevi gören bir ülkedir. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, ılımın iklim kuşağındadır. Türkiye’de 7 coğrafi bölge, 81 il bulunmaktadır.
Türkiye’de hemen hemen her bir bitki yetişmektedir. Nüfusu günden güne artmakta, şu an ki nüfusu 78 milyondur. Türkiye, tarihi güzelliklerin yoğun olarak bulunduğu ve yılda milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir yerdir.

kompozisyon şeklinde Türkiyeyi tanıtmak Uzunca
turkiyeyi anlatan
turkiyeyi anlatan kisa ve guzel yazilar
türkiyeyi anlatan yazılar
turkıyeyı en ıyı anlatan yazı
ulkemii tanita metinler
ülkemizi anlatan

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk