sponsorlu reklam Admatic -sponsor

ÖĞRETMEN ALIMINDA YENİ BİR ŞART DAHA GETİRİLDİ

ÖĞRETMEN ALIMINDA YENİ BİR ŞART DAHA GETİRİLDİ,ÖĞRETMEN ALIMINDA YENİ BİR ŞART DAHA GETİRİLDİ, ÖĞRETMEN ALIMI, LYS DEĞİŞİKLİKLERİ, EĞİTİM HABERLERİ, YGS-LYS, LYS DEĞİŞİKLİKLER ÖĞRETMENLİK,

ÖĞRETMENLİK BÖLÜMLERİNE BAŞARI SIRALAMASI ŞARTI


ARTIK ÖĞRETMENLİK BÖLÜMLERİNE GİDEBİLMEK İÇİN İLK 240 BİN ÖĞRENCİ İÇERİSİNDE YER ALMANIZ GEREKECEK..

"Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok radikal bir karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS'deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS'den öğrenci kabul edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak.



Saraç, üniversite birinci aşamada 150 puanı geçen 1 milyon 800 bin öğrenci bulunduğuna ancak okul öncesi öğretmenliğine YGS'den 1 milyon 400 bininci sıradan adayın kabul edildiğine dikkati çekti.

"LYS'ye nakletmeniz kafi gelmiyor mu" diye sorulabileceğini dile getiren Saraç, Türkçe öğretmenliğinin 506 bininci, sınıf öğretmenliğinin 607 bininci, rehberlik ve psikolojik danışmanlığın ise 627 bininci sıradan öğrenci aldığını, bunun için 240 bin gibi bir sayıyı belirlediklerini bildirdi.

Saraç, marka değerini yükseltmek isteyen vakıf üniversitelerine de "Bunun üstünde bir sıralama belirleyebileceklerini" söylediklerini aktardı.
NTV.COM

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk