sponsorlu reklam Admatic -sponsor

KAR TATİLİ OLAN İLLER,KAR TATİLİ VAR MI, YARIN OKULLAR TATİL Mİ

BU SAYFADA KAR TATİLİ OLAN İLLER GÜNCEL ŞEKİLDE GÜN GÜN VERİLECEKTİR..
10 OCAK 2017 SALI


10 OCAK 2017 SALI
 KAR TATİLİ OLAN İLLER 
not: eklenen iller olacaktır :))))



Kar tatili olan iller listesi 10.01.2017 tatil haberleri gelmeye başladı. Kar yağışı yurt genelinde tekrar etkili olmaya başladı. Çarşamba gününe kadar kar yağışı devam edecek. Peki yarın yani 10 Ocak Salı günü hangi illerde okul tatil edildi kar tatili haberlerini valilikler paylaşmaya başladı.
10 Ocak salı ilk kar tatili veren il Sivas oldu. Sivas ve Kahramanmaraş'ta okullar yarın da tatil edildi. Valilikler yavaş yavaş tatil haberlerini vermeye başladı.

10 OCAK KAR TATİLİ OLAN İLLER LİSTESİ

İSTANBUL TATİL !!!
KIRKLARELİ: Kırklareli'de olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın da tatil edildi.  Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde tüm okulların 10 Ocak Salı tatil edildiği bildirildi.
Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.
EDİRNE: Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, valilik kararı ile olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiğini söyledi. Bu arada, valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. Valilik kararıyla bugün okullar tatil edilmişti.
YALOVA: Yalova Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve yoğun buzlanma nedeniyle il genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 10 Ocak Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görüldüğü belirtildi.
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi.

İSTANBUL : 
İSTANBUL Valiliği de yoğun kar yağışı sebebiyle 10 Ocak salı günü için okulları tatil etti. Vali Vasip Şahin aldığı kar tatili haberini twitter hesabından duyurdu. 
ÇANAKKALE: Çanakkale ve Yalova'da ilk ile orta dereceli okullarda 10 Ocak salı günü eğitim yapılamayacak. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde dört gündür etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.
BALIKESİR: Balıkesir Valiliği 10 ocak salı günü Bandırma ilçesinde okulların tatil edilmesine karar verdi.Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle Bandırma ilçemizde özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liselerde (10 ocak salı günü) eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.
SİVAS: Sivas'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildi. Okulların 1 gün süreyle tatil edilmesini fırsat bilen bazı çocuklar okul bahçelerinde karla oynayarak keyifli anlar yaşadı.
Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı etki alanını genişleterek devam ediyor. Meteorolojinin geçtiği uyarıya göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10-15 derece altında seyrediyor. Marmara, İç anadolu ve Doğu anadolu bölgesi bugün etkili kar yağışı ile boğuşuyor. Binlerce köy yolu ulaşıma kapanmış durumda.
Kahramanmaraş: Yoğun kar nedeniyle Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda ulaşım güçlükle yapılıyor. 
Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun Çağlayan, Tekir Mahallesi ve Bozoğlan mevkisi ile tüneller bölgesinde etkili olan kar sebebiyle ağır vasıta araçların geçişine izin verilmiyor. Tekir Mahallesi'nde elektrik direklerinde meydana gelen arızadan dolayı bazı bölgelere elektrik verilemiyor.
Bu arada Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın ve ertesi gün ara verildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle 10-11 Ocak'ta ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği kaydedildi.
ÖĞLEDEN SONRA İÇİN YENİ UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da halen aralıklarla devam eden kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor.

Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 santimetre, iç ve kuzey kesimlerde 10-15 santimetre arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışları nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk