sponsorlu reklam Admatic -sponsor

2016-2017 TÜRKÇE SENE BAŞI ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI 1.DÖNEM

2016-2017 TÜRKÇE SENE BAŞI ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI, ZÜMRE, 2016-2017 ZÜMRE TUTANAKLARI, TÜRKÇE DERSİ SENE NAŞI ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI, ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI, 

2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI   
TÜRKÇE DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU 1. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞI


Toplantı Tarihi  :1…/ 09 / 2016
Toplantı Yeri     :Öğretmenler Odası
Toplantı Saati   :10:00
Toplantı No       :1
       
 
GÜNDEM:
        
1. Açılış Ve Yoklama
2. Bir Önceki Yılın “Zümre Öğretmenler Kurulu” Kararlarının Okunup Değerlendirilmesi
3. Öğrenci Başarısını Arttırmak İçin Alınacak Tedbirler
4. ( 5. 6. ve 7.) Sınıflara Ait Ders Kitaplarının Ve Öğretim Programının İncelenerek  Görüşülmesi
5. Türkçe Dersi Yöntem Ve Teknikleri İle Yıllık Ve Ders Planlarıyla İlgili Açıklamalar
6. Türkçe Dersi Araç Ve Gereçleri
7. Ölçme Ve Değerlendirme
8. Proje Ödevlerinin Belirlenmesi
9. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin Değerlendirilmesi
10. Okuma Saati Uygulaması
11. Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Değişen Maddelerinin İncelenmesi
12. Dilek Ve Öneriler

                                            GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.Açılış  ve Yoklama

          Türkçe öğretmeni ……………………..   başkanlığında, Türkçe öğretmenleri ……………………………………………………’nun katılımıyla 1...09.2016 tarihinde yukarıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.
          Başkan gündem maddelerini okudu, çıkarılacak veya eklenecek madde olup olmadığını sordu. Gündem maddeleri yeterli görülerek, oybirliğiyle kabul edildi.


 2.Bir Önceki Yılın “Zümre Öğretmenler Kurulu” Kararlarının Okunup Değerlendirilmesi

         Başkan, bir önceki yılın “Zümre Öğretmenler Kurulu Kararları” nı okudu.
…………………………….   : ”Zümre kararlarının yönetmelik gereği uygulanma zorunluluğu vardır. Bu kararların uygulanmasına özen gösterilmelidir. Zümre  kararları geçen yıl,  büyük bir hassasiyetle ve başarıyla uygulandı.” dedi.

  3. Öğrenci Başarısını Arttırmak İçin Alınacak Tedbirler

        Zümre Başkanı ………………………….   bir önceki yıla ait başarı değerlendirmesini yaptı. Öğrencilerin daha başarılı, sosyal, araştırmacı, eleştirici, duyarlı birer birey olarak toplum hayatına katılmaları için yapılması gerekenler üzerinde durdu.
        ……………………………..,  Türkçe derslerindeki başarıyı yükseltmek için öğrencilerin okuma, yazma ve anlama çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

        Yine dersin amacına ulaşılabilmesi için öğrencilerin  kitap okumaya teşvik edilmesi, okumanın faydaları üzerinde durulması, öğrencilere kütüphane sevgisinin aşılanması gerektiğini dile getirdi.
         …………………………….. “ Öğrencilerin okuma, anlama ve anlatma yeteneklerini geliştirerek, toplum önünde rahatça konuşabilmeleri için; ders dışı faaliyetlere önem vermeliyiz. Konular işlenirken daha önce işlenen konularla bağlantı kurularak, zihindeki kopuklukların giderilmesine çalışmalıyız.” dedi.
        …………………………………. “ Okul, ilçe, il ve yurt genelinde yapılacak yarışmalara öğrencilerimizin  katılmasını sağlamalıyız. Dereceye girenlerin eserlerini okul panosuna asarak ve bunları öğrencilerin huzurunda teşvik amacıyla ödüllendirmeliyiz. Edebiyata karşı ilgi ve yeteneği olan öğrencileri desteklemeliyiz.” dedi.
               Ayrıca   derslerin işlenmesi çalışmalarına yönelik olarak;
a.Özellikle tüm sınıflarda yazının güzelleştirilmesi, imla hatalarının asgariye indirilmesi için konuların temelini teşkil eden tanımların yazdırılması,
b.Toplum karşısında hitap etme güçlerini ve sınıf içi aktivitelerini arttırmak için anlatılan çözülen veya yazdırılan bölümlerin birkaç öğrenciye tekrar ettirilmesi
c.Konuların daha önceden öğrencilere bildirilmesi böylece hazırlanmalarının sağlanmasına
d.Konuların birden çok yöntemle işlenmesine
e.Önceki konuların da örneklerle hatırlatılmasına
f.Öğrenci merkezli bir ders işlenmesine
g.Verimli ders çalışma yöntemlerinin öğrenciye anlatılmasına
h.Derse başlamadan önce dersin ve konunun davranışlarının öğrenciye anlatılmasına
I.Konu anlatılırken günlük hayattan örnekler verilmesine
i.Sınıf içinden örnekler verilerek konunun daha heyecanlı hale getirilmesine karar verildi.


4. (5. 6. ve 7.) Sınıflara Ait Ders Kitaplarının Ve Öğretim Programının İncelenerek  Görüşülmesi

    Zümre Başkanı …………………………………….  5.  sınıfların ders kitaplarının içerik olarak yetersiz olduğunu, geçen sene ek çalışmalar yapıldığını söyledi. 4+4+4 eğitim-öğretim sistemi ile ilgili olarak 5. 6. ve 7. sınıflara ait ders kitaplarının ve öğretim programının incelenmesinin ardından çalışmaların devam etmesine karar verildi.


5. Türkçe Dersi Yöntem Ve Teknikleri İle Yıllık Ve Ders Planlarıyla İlgili Açıklamalar

             Türkçe dersinde aşağıdaki alanlara uygun öğretim yöntem ve teknikleri belirtilerek bunlara uyulmasına karar verilmiştir.
            Öğrenme Alanı Okuma ise: Sessiz okuma, sesli okuma, göz atarak okuma, özetleyerek okuma, not alarak okuma, işaretleyerek okuma yöntemi, tahmin ederek okuma, grup olarak okuma, soru sorarak okuma, söz korosu, okuma tiyatrosu, ezberleme, metinlerle ilişkilendirme, tartışarak okuma, hızlı okuma teknikleri, eleştirel okumawww.tumdersler.net
            Öğrenme Alanı Dinleme/İzleme ise: Katılımlı dinleme, katılımsız dinleme/izleme, not alarak dinleme/izleme, kendini konuşanın yerine koyarak dinleme/izleme (empati kurma),grup hâlinde dinleme/izleme, yaratıcı dinleme/izleme, seçici dinleme/ izleme, eleştirel dinleme/ izleme
             Öğrenme Alanı konuşma ise: İkna etme, eleştirel konuşma, katılımlı konuşma, tartışma, kendisini karşısındakinin yerine koyarak konuşma (empati kurma),güdümlü konuşma, kelime ve kavram havuzundan seçerek konuşma, serbest konuşma, yaratıcı konuşma, tümevarım, tümden gelim, hafızada tutma tekniği,
            Öğrenme Alanı Yazma ise: Not alma, özet çıkarma, boşluk doldurma, kelime ve kavram havuzundan seçerek yazma, serbest yazma, kontrollü yazma, güdümlü yazma, yaratıcı yazma, metin tamamlama, tahminde bulunma, bir metni kendi kelimeleriyle yeniden oluşturma, bir metinden hareketle yeni bir metin oluşturma, duyulardan hareketle yazma, grup olarak yazma, tümevarım, tümdengelim, eleştirel yazma yöntemleri kullanılmalıdır.

       …………………………: “Yıllık planların  yapılmasında, dersin  işlenmesinde  hareket  noktamız  Milli Eğitimin genel amaç ve temel  ilkeler olmalı, her zaman  bunları gerçekleştirmeye çalışmalıyız.”dedi.
        ……………………………. “Eğitim, önceden belirlenen amaçların hayata geçirilmesidir. Bizim de amaçlarımız bellidir, yapmamız gereken bu amaçları hayata geçirmektir.”dedi.
        …………………………… 5. 6. ve 7. sınıflarda Bakanlık tarafından gönderilen öğretmen kılavuz kitaplarında bulunan tema esasına dayalı yıllık planlara göre hareket edilmesi, bu planlarda çevre ve okul şartlarına göre gerekli değişikliklerin yapılarak uygulanması gerektiğini söyledi.
       ………………………………. bu planların birer örneğinin cd veya çıktı halinde okul idaresine teslim edilmesinin uygun olacağını belirtti.

 6. Türkçe dersi araç ve gereçleri

             ……………………………..: “ Türkçe derslerinde kullanılacak kaynakların ve araçların sayısının ve çeşidinin ne kadar çok olursa öğrenci başarısının da o kadar çok olacağını dile getirdi. Ayrıca Türkçe dersinin işlenişinde teknolojik gelişmenin getirdiği araç ve kaynaklardan imkânlar doğrultusunda yararlanmak gerektiğini söyledi.” (bilgisayar, internet, slayt...)
Okul kütüphanesinden öğrencilere verilecek araştırma ve inceleme ödevlerinde yararlanmaları  nı tavsiye ederek; yazar, şair, tanıtma, özet çıkarma, inceleme, türler hakkında bilgi edinme, örnek türler toplama konularında öğrencilerin kütüphaneye yönlendirilmesi gerektiğini söyledi..
          …………………………………… : “Derslerde kullanılan kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli olmalıdır. Derslerde Türkçe Öğretmen Kılavuz kitabı, Öğrenci Çalışma Kitabı, Öğrenci Ders Kitabı,Türkçe Sözlük, Türk Dil Kurumu İmlâ Kılavuzu, Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü, ansiklopediler, kaynak eserler kullanılması uygun olacaktır. Öğrencilere kaynak eserlere başvurma, sözlüklerden faydalanma alışkanlığı kazandırılmalıdır.”dedi.
           ………………………………….: “Sadece ders kitabına bağlı kalmak yeterli olmaz, bence güzel metinlerden ve eserlerden de yararlanmak dersi ilgi çekici hale getirir. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında, sınıflarda kurulan okuma köşelerinin büyük faydası oluyor. Bu köşeleri şiir, karikatür, fıkra, anekdot, kitap tanıtımları, şairlerimiz ve yazarlarımızdan özlü sözler ile doldurmak öğrencilere okuma zevki kazandırıyor. Ayrıca derslerde sözlük ve imla kılavuzu kullanmayı teşvik etmeliyiz, kaynak eserlerden faydalanma yollarını kavratmalıyız. ”dedi.
          ……………………………………..: Türkçe Sözlük, Yazım Kılavuzu kullanma alışkanlığı ile kompozisyon ve dilbilgisi kitaplarından yararlanılmasının iyi olacağını belirterek her sınıfta öğrencilerin katkıları sağlanarak bu araç ve gereçlerin alınarak ihtiyaç duyduklarında kullanmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.
           
7.  Ölçme ve Değerlendirme

      Zümre başkanı …………………………….. :“Sınavlar bir amaç değil, bir araçtır. Sınavlarda, öğrencinin ne bildiği değil; neyi, ne kadar kavradığı ölçülür.”dedi.
      ………………………………… , değişen İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ölçme ve değerlendirme ile ilgili (20.21.22.23.24.ve 25.)  maddeleri hakkında bilgiler verdi. Bu maddeler kapsamında,

a)  Öğretmenlerce yapılan sınavlarda farklı soru tiplerine yer verilir. Soruların konulara göre dağılımı yapılırken ağırlığın bir önceki sınavdan sonra işlenen konulardan olmak kaydıyla geriye doğru azalan bir oranda ve dönem başından beri işlenen konulardan seçilir.
b) Sınavlardan önce, sorularla birlikte cevap anahtarı da hazırlanır ve sınav kâğıtları ile birlikte saklanır. Cevap anahtarında her soruya verilecek puan, ayrıntılı olarak belirtilir. Sınav soruları, imkânlar ölçüsünde çoğaltılarak öğrencilere dağıtılır.
c) Öğrencilere, her dönemde seçmeli dersler dâhil bütün derslerden en fazla beş defa olmak üzere ders etkinliklerine katılım puanı verilmesi gerektiğini söyledi.
         …………………………… bu dönemde 3 sınav yapılmasının, 3 tane de ders etkinliklerine katılım puanı verilmesinin uygun olacağını söyledi.                     
       ……………………………..  her dönemde yapılması gereken  ortak  sınavların yeni   İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer almadığını   söyledi.    

                              Sınav tarihleri şu şekilde belirlendi:       
DÖNEM

         TARİH
     1
1.sınav
Kasım  (1. hafta)
2.sınav
Aralık  (1. hafta)
3. sınav
Ocak    (2. hafta)

        

8.  Proje Ödevlerinin Belirlenmesi
       Zümre başkanı, …………………………. bu eğitim- öğretim yılından itibaren performans görevlerinin kaldırıldığını fakat proje ödevlerinin devam ettiğini söyledi. Yönetmeliğin “ Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlatılır. Projeler verildikleri dönemde değerlendirilir. Proje vermeyen öğrencinin proje notu sıfır olarak değerlendirilir.” maddesini vurguladı.         
        ……………………………  öğrencilere verilecek ödev konularının açık ve anlaşılır hazırlanmasının yanı sıra öğrenciye zorluk vermeyecek şekilde müfredata uygun olmasının; ayrıca öğrencilere kaynak araştırması aşamasında yardımcı olunmasının üzerinde durdu.
…………………………. Yönetmelik ilkeleri çerçevesinde , okul aile ve çevre olanaklarıyla,öğrencilerin ilgi,yetenek ve becerileri göz önünde bulundurularak, bireysel çalışma,gerektiğinde de küme çalışması biçiminde ödevlendirilmesi gerektiğini söyledi.   
        ………………………………….. öğrencilere verilecek ödevlerin konularının ve değerlendirmelerinin yayımlanan yönetmelikler doğrultusunda  olması gerektiğini söyledi. Yine verilecek ödevlerin öğrencilerin yaşantıları ile ilgili olarak verilmesinin öğrenmeyi destekleyeceğini, ayrıca ödevlerin belirlenmesi sırasında öğretmen kılavuz kitaplarından  yararlanılması  gerektiğini söyledi.www.tumdersler.net
       Zümre başkanı, tüm sınıflar için ortak konuların belirlenmesinin yararlı olacağını ve uygulamada kolaylık sağlayacağını söyledi.
        
            Proje ödevleri aşağıdaki şekilde belirlendi.

TÜRKÇE DERSİ  PROJE ÖDEVLERİ
 1.Seçme şiir defteri tutma.
ŞAİRLER:
1.Yahya Kemal Beyatlı (2 şiir)      2.Faruk Nafız ÇAMLIBEL (3 şiir)
3.Ahmet  kutsi TECER (3 şiir)      4.Necip Fazıl KISAKÜREK  ( 4 şiir)
5.Cahit Sıtkı TARANCI ( 4 şiir)    6.Fazıl Hüsnü DAĞLARCA (3 şiir)
7.Orhan Veli KANIK (4 şiir)          8.Oktay Rıfat (3 şiir)   9.Melih Cevdet ANDAY( 3 şiir)
10.Behçet NECATİGİL ( 4 şiir)      11.Cahit KULEBİ ( 4 şiir)

2.Seçme şiir defteri tutma.
ŞAİRLER:
1.Ceyhun Atıf KANSU (4 şiir)             2.Özdemir ASAF (3 şiir)
3.Atilla İLHAN (4 şiir)                          4.Aşık VEYSEL  ( 4 şiir)
5.Kemalettin KAMU  ( 2 şiir)               6.Yunus EMRE (4şiir)
7.Ümit YAŞAR OĞUZCAN  (4 şiir)    8.Turgut UYAR  (3 şiir)
9.Ahmet ARİF ( 2  şiir)                10.Edip CANSEVER ( 4 şiir)    11.Cemal SÜREYYA 4 şiir)





3.Seçme şiir defteri tutma.
ŞAİRLER:
1.Gülten  AKIN  (4 şiir)              2.Kemal ÖZER  (3 şiir)           3.Hilmi  YAVUZ (4 şiir)                        
4.Ülkü Tamer  ( 4 şiir)                5.Sezai KARAKOÇ ( 4 şiir)    6.Erdem BEYAZIT (4şiir)
7.Nurullah GENÇ  (4 şiir)           8.M.Akif ERSOY (2 şiir)         9.Ahmet TELLİ ( 2  şiir)              
 10.Ataol BEHRAMOĞLU  ( 3 şiir)     11.Murathan MUNGAN 4 şiir)
4. Seçme şiir defteri tutma.
4.ŞAİRLER:
1.Mehmet EMİN YURDAKUL  (4 şiir)              2. Nazım HİKMET  (3 şiir)          
3.Arif NİHAT ASYA (4 şiir)                                4.Yavuz Bülent BAKİLER  ( 4 şiir)       
 5.Karacaoğlan  ( 4 şiir)                                         6. Ahmet Hamdi TANPINAR (4şiir)
7.Şükrü ERBAŞ  (4 şiir)                                       8. Ahmet ERHAN (3 şiir)          
9.Coşkun ERTEPINAR ( 3  şiir)                          10. Melih CEVDET ANDAY( 3 şiir)    
5.Kendi Sesinden Şiir Kaseti Hazırlama
6.Şiir Dinletisi Hazırlama
7.Nasreddin Hoca Fıkralarından 5 Tanesinin Canlandırılması. (Grup Çalışması)
8.Herhangi Bir Tiyatro Oyunun Canlandırılması. (Grup Çalışması)
9.Öğrenciler Tarafından İzlenecek  5 Filmin  İncelenmesi.
10.Oyun Yazma (Tiyatro metni oluşturma-En az iki sayfa)
11.Günlük Yazma(En az 30 günlük)
12.Röportaj Yapma
                                                             13.Masal Yazma
                                                               KONULAR
1.Hayalet Çocuk              2.Kaf Dağı’nın Ardındaki Sır       3.Kral İle Dilenci      4.Kralın Çirkin Kızı
5.Mutluluk Ülkesi          6.Sihirli Bahçe            7.Sihirli Ayakkabılar                    8.Kralın Rüyası
9.Ölümsüzlüğü Arayan Adam     10.Bencil Prens       11.Kötü Kalpli Prens        12.Tembel Kuş
13.Sihirli Kartal            14.Prens İle çoban        15.Dev İle  Köylü Kızı               16.Dürüst Cüce
 
                                                      14.Fabl Yazma
                                                              KONULAR
1.Tilki İle Horoz             2.Aslanın Sonu                        3.Karınca İle Fil             4.Leyleğin İntikamı
5.Yılan İle Eşek              6.avcı İle Kurt                         7.Keçi İle Meşe Ağacı         8.Kartal İle Tavşan
9.Bencil  Ayı                  10.Güvercinin Verdiği Ders       11.Ağlayan Bülbül           12.Kasap İle Koyun
13.Çirkin Karga             14.Çocuk İle Serçe Kuşu            15.Kurnaz Kaplumbağa       16.At İle Aslan

15.Kahramanlık,vatan,savaş konulu şiir derleme(En az 30 şiir)
                                                              16.Öykü Yazma
                                                               KONULAR
1.Yetim bir çocuğun öyküsü.                                         2.Okumak isteyen bir kızın öyküsü
3.Köyde çalışan bir öğretmenin öyküsü                        4.Sokaklarda mendil satan bir çocuğun öyküsü
5.Okula yeni başlayan bir çocuğun öyküsü                 6.Kaybolan çocuğunu arayan bir annenin öyküsü
7.İş aryan bir babanın öyküsü                                8.Bisikleti olmasını hayal eden bir çocuğun öyküsü
9.Fakir bir gencin zengin kıza olan aşkını anlatan öykü  10.Yolunu kaybeden bir kırlangıcın öyküsü.
11.Annesini arayan yavru bir köpeğin öyküsü              12.Babasını aryan bir çocuğun öyküsü
13.Çocukların terkettiği yaşlı bir adamın öyküsü
                                                                 17.Şiir Yazma                                                          
                                                                   KONULAR
1.Anne   2.Baba     3.Okul    4.Ağaç        5.Kış      6.Kar      7.Sonbahar     8.Bahar      9.Kardan Adam
10.Çocuk    11.Kırlangıç    12.Aşk    13.Kitap    14.Türkiye      15.Umut      16.Yaz       17.Güzel Uyku 
18.Yaşamak    19.Günaydın   20.Sabah    21.Güneş Doğarken  22.Güvercinler  23.Yağmur   24.Yıldızlar25.Çiçek   26.Güller   27.Bulut   28.Orman  29.Büyümek   30.Ailem   31.Rüya   32.Mutluluk  33.Hüzün 34.Hayvanlar  35.Hasret   36.Aydede  37.Paydos Zili  38.Yalnızlık  39.Deniz  40.Tren  41.Savaş  42.Barış
18. Ünlü şairlerin seçilmiş şiirlerini ezberleme.
19. Türkü derlemesi.
20. Deyim derlemesi
21. Türklerin kullandığı alfabeler.
22. Orhun Yazıtları’nı tanıtma.
23. Bulmaca hazırlama.
24. Türkçedeki çiçek adları.
25. Türk yazar ve şairlerin resimlerinin derlenmesi.
26. Bilmece, fıkra, mani derlemesi
27. Dergi hazırlama
28. Kitap okuma defteri hazırlama
29. Sözcük defteri oluşturma    
30.Çevredeki tabelalarda yabancı kelimelerin tespit edilmesi ve fotoğraflanması
31.Atatürk’ün hayatını şiir ve resimlerle anlatan albüm oluşturma (kronolojik sunum)
32.Çocuk yazarlarını tanıtan afişler hazırlama
33.Türkülerimizin hikâyeleri
34.Yılın çıkan kitaplarını tanıtma
35.Çevremizdeki doğal güzellikleri tanıma ve tanıtma


   Proje ödevleri değerlendirilirken her öğrenciye bir formun düzenlenmesinin ve bu değerlendirme formunun öğrencilere dağıtılıp eksikliklerini görebilmelerinin sağlanmasının faydalı olacağı belirtildi. Proje ödevlerinin hangi dönem verilecekse o dönemde  toplanmasına karar verildi.
         Verilen ödev konularının her biri için ayrı ayrı  proje değerlendirme ölçeklerinin hazırlanmasına karar verildi.www.tumdersler.net
NOT: Öğrencilere istekleri dâhilinde bu konuların dışında da proje ödevi verilebilir.

Ayrıca şu konular üzerinde de fikir birliğine varıldı:
        Çalışmalar; içerik, kaynak kullanımı, materyal kullanımı açılarından değerlendirilecektir. Bazı çalışmalar bilgisayardaki PowerPoint programı üzerinden de hazırlanabilir. Öğrenciler araştırma için öğretmenlere danışabilir, internetten, kütüphanelerden, arşivlerden, kitap, gazete, dergi vb. kaynaklardan yararlanılabilir. Ancak bazı öğrencilerin internetten buldukları ödevlerini hiç okumadan bilgisayar çıktısı almak suretiyle getirdikleri görüldüğünden bilgisayar çıktısı ödevler kabul edilmeyecektir.
     
9. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin değerlendirilmesi

          Zümre başkanı, …………………………………… Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş   Sistemi’nde yapılan değişiklikle 2013 - 2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesinin MEB tarafından yapılacağını söyledi.
          ………………………………… okulumuzda sadece 5. 6. ve 7. sınıfların olmasından dolayı bu yıl öğrencilerimizin sınava girmeyeceğini söyledi.
          ……………………………………….. da  bu yıldan itibaren öğrencilerimize değişen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş   Sistemi hakkında bilgilendirici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.


10.Okuma saati uygulaması
         …………………………….: “Türkçe derslerinin temeli olan okuma ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 100 Temel Eser, öğrencilerin Türk ve dünya klasikleri ile tanışmalarını ve severek ve zevkle kitap okumalarını sağlayacaktır.” dedi.
         Zümre başkanı, ……………………………. : “Her öğrenciye okuma alışkanlığı kazandırılabilir. Bunun için öğretmenin, öğrenciyi, ilgisini çekebilecek türde kitaplar okumaya yönlendirmesi gerekir. Öğretmen, kitap okumaktan hoşlanmayan öğrencileri kısa, resimli ve onların ilgisini çekebilecek kitaplar okumaya teşvik ederken okuma alışkanlığı kazanmış öğrencileri de edebî değer taşıyan eserleri okumaya yönlendirmelidir. Yeri geldiğinde yapılan küçük yardımlar ve özendirmeler, düzenlenen yarışmalarda verilen ödüllerle öğrencilerin okuma zevki ve alışkanlığı kazanmaları sağlanmalıdır.”dedi.
         Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla Türkçe dersinin haftada bir saatinin “Okuma saati ” olarak ayrılmasına karar verildi.
             

11. Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin değişen maddelerinin incelenmesi
       Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin değişen maddeleri zümre başkanı tarafından okundu. Değişen maddeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.


12. Dilek ve Öneriler
        Başkan, toplantı tutanağının çoğaltılarak, bir örneğinin okul idaresine verilmesi, bir örneğinin de zümre öğretmenlerin dosyalarında bulunması gerektiğini belirtti.
……………………………..  2016-2017 eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesi dileğinde bulundu.
        Başka söz alan olmadığı için zümre  başkanı ……………………………. toplantıyı yeni öğretim yılının başarılı geçmesi dileğiyle sona erdirdi.

                İş bu tutanak  7  sayfadan ibaret olup aşağıdaki kişiler tarafından imza altına alınmıştır.







Türkçe öğretmeni                                                Türkçe öğretmeni                                              Türkçe öğretmeni                                              Türkçe öğretmeni         

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk