sponsorlu reklam Admatic -sponsor

Nouman Ali Khan Sözleri

Nouman Ali Khan Sözleri

nouman-ali-khan-sozleri
Nouman Ali Khan yakından takip ettiğim bir şahıs. Çünkü fikirleriyle ve üslubuyla kendini dinletmeyi başarabiliyor. İslam konusunda büyük bir bilgi birikimine sahip olan Nouman Ali Khan yayınladığı videolarla birçok insana ulaşmayı başarıyor. Siz de kendisinin Türkçe altyazılı videolarını ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Daha önce Nouman Ali Khan’ın kim olduğundan bahsetmiştim. Dilerseniz o konuya da göz atabilirsiniz. Nouman Ali Khan kimdir?
Bu başlıkta da sizinle Nouman Ali Khan’ın en sevdiğim sözlerini paylaşmak istiyorum.
Kur’an bana ne öğretiyor biliyor musunuz? Kur’an bana inanılmaz derecede zengin bir adamın bir fiyasko (Firavun), evsiz bir adamınsa başarılı (İbrahim) olabileceğini öğretiyor. Bana başarının zenginlikle, başarısızlığın da fakirlikle hiç ilgisi olmadığını öğretiyor.

Nefret dolu, kinci kimselere kızmamalıyız. Onlar adına üzülmeliyiz. Onlar bize zarar veremezler. Onlar Allah’ın dinine zarar veremezler. Yalnızca kendilerine zarar verirler.

Zor bir sınavdan geçerken Allah’ın nerede olduğunu düşünmeye başlamışsanız, hatırlayın ki öğretmenler sınav esnasında hep sessiz kalır.

Kötü amelleri bırakın, iyi amellerimiz bile hatalarla dolu.

Senin günahın Allah’ın rahmetinden daha büyük değil.

Kapısını tıklatarak girmemiz gereken evlere tek bir tıkla giriyoruz artık.(Sosyal medya hakkında)

Kız kardeşlerim, bir erkekle konuşmanız gerektiğinde sesinizi inceltip kıkırdamayın. Ciddi bir tonda konuşun! Çünkü eğer bir kadın ciddi olursa karşısındaki erkek de otomatik olarak ciddileşir!

Kur’an üzerinde daha ciddi bir şekilde çalışmak, seni alçak gönüllü olmaya iter, kibrini kırar. Her seferinde sana, hiçbir şey bilmediğini hatırlatır.

Eğer biz gerçekten “Elhamdulillah” kelimesinin şuurunda olan insanlar olsaydık, şikayet etmek için bir neden, enerji ya da vakit bulamazdık.

Allah ile konuşurken garip hissetmeyin. Asıl hiç kimsenin dinlemediğini sanmanız garip.

Çirkin kelimeler kendilerini daha iyi kelimelerle ifade edebilecek zeka olgunluğuna ulaşamamış insanlar tarafından kullanılır.

Çocuklarımızı okul için kaldırıp, sabah namazı için kaldırmadığımız bir toplumda yaşıyoruz.

Ve Allah, bir çölde, hiçliğin ortasında, insanlığı eğitmeye başladı; seni de eğitmek isterse nerede olduğunun hiçbir önemi yok.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

sponsor reklamı

SPONSOR REKLAMI

derskonumesnk